Helpot laskiaisleivokset kahdella tapaa (vegaaninen)

HUOMIO, ETTÄ ALLA ON KAKSI RESEPTIÄ – TAVALLISIIN JA VEGAANISIIN LEIVOKSIIN!

Näitä helppoja laskiaisleivoksia voisi kutsua myös kahden juhlan leivonnaisiksi, sillä idea on lähtenyt joulutortun ja laskiaispullan yhdistelmästä. Olemmehan juuri joulun ja laskiaisen välissä. Moneen pakastimeen on saattanut jäädä joulunpyhien jälkeen vielä torttutaikinalevyjä, joten nyt ne voi ottaa käyttöön ja täyttää niin kuin laskiaispullan konsanaan. Maku on ihanan lehtevä ja täyte tietysti makea. Minä käytin vadelmahilloa ja kermavaahtoa, mutta voisi näihin herkkuihin käyttää myös mantelimassaa ja kermavaahtoa, kuten moni laskiaispullankin täyttää. Jos haluat, niin toki voit tehdä leivonnaiset myös itse tehdystä voitaikinasta.

Hilloversio maistuu usein parhaiten lapsille, joten sen vuoksi näissäkin leivonnaisissa valitsin tuon hillotäytteen. Hillon voit toki keitellä itsekin vadelmista tai mansikoista.

Olethan huomannut, että monet pakastealtaan torttutaikinat ovat vegaanisia. Jos haluat leivonnaisista vegaaneja, näin vegaanihaasteen aikakautena, niin valmista kermavaahdon sijaan leivonnaiset kookoskermavaahdollaTäältä löydät listausta vegaanisista pakastetaikinoista. Kurkkaa alta vielä reseptin alta ohje, kuinka muutat alkuperäisen reseptin helposti vegaaniseksi.

Helpot laskiaisleivokset 

(16 kpl)

4 torttutaikinalevyä

1 kananmuna

(raesokeri, mantelilastu, pähkinärouhe)

Täyte

3 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

marjahilloa tai mantelimassaa

tomusokeria

Nosta torttutaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle noin puolituntia ennen paistamista. Leikkaa jokainen torttutaikinalevy neljäksi kolmioksi. Laita kolmiot kahdelle uunipellille, leivinpaperien päälle. Voitele torttutaikinakolmiot kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja, raesokeria tai pähkinärouhetta. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes torttupohjat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Anna torttupohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Leikkaa torttupohjat kahteen osaan. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä pohjalle hilloa ja pursota kermavaahto hillon päälle. Nosta yläosa kermavaahdon päälle ja sihtaa päälle vielä hieman tomusokeria.

Leivokset ovat valmiit herkuteltaviksi.

Vegaaniset helpot laskiaisleivokset

(16 kpl)

4 torttutaikinalevyä

Täyte

3 dl kookoskermaa

2 rkl sokeria

marjahilloa tai marmeladia

tomusokeria

Nosta torttutaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle noin puolituntia ennen paistamista. Leikkaa jokainen torttutaikinalevy neljäksi kolmioksi. Laita kolmiot kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes torttupohjat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Anna torttupohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Leikkaa torttupohjat kahteen osaan. Valmista kookoskermavaahto tämän ohjeen mukaan ja mausta sokerilla. Levitä pohjalle hilloa ja pursota kookoskermavaahto hillon päälle. Nosta yläosa kermavaahdon päälle ja sihtaa päälle vielä hieman tomusokeria. Näin leivokset ovat valmiit herkuteltaviksi.

HUOM! Tarkista aina, että käyttämäsi tuotteet sopivat kyseiseen erikoisruokavalioon. Tässä reseptissä vegaaniseen ruokavalioon. Tuotteissa voi olla merkkikohtaisia eroja, joten ole tarkkana jo kaupassa tuotteita valitessasi.

Kommentoi

  1. Jenni / Valmiiseen pöytään says:

    Juuri pohdin, että jaksaisinkohan paistaa lopusta voitaikinasta luumutorttuja. Nämä näyttävät kuitenkin niin hyviltä, että taidan kokeilla!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu! Suosittelen kokeilemaan näitä herkkuja. Hieman erilaista kuin luumutortut, mutta helppoja valmistaa. Toki näihin voi käyttää vaikka luumumarmeladia, jos sitä on vielä jäänyt joululta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close