Mustavalkoiset macaron-leivonnaiset / Black and white macarons

YHTEISTYÖSSÄ CONFETTI

Sain leivontatarvikeliike Confetilta mukavan yhteistyöpyynnön ja samalla sain kokeiltavakseni heidän uusia tuotteita herkullisiin macaron-leivonnaisiin. Paketista löytyikin mm. ihanaa lakusalmiakkipastaa, makutomusokereita, musta-valkoisia lautasliinoja ja pursotusvälineitä

Uskon itse, että mustan ja valkoisen yhdistelmä on yksi tämän kesän suosituista juhlateemoista. Tässä postauksessa macaron-leivonnaiset on valmistettu tuohon teemaan sopiviksi väreiltään ja maultaan. Yhdistämällä mustat kuoret valkoiseen täytteeseen ja valkoiset kuoret mustaan täytteeseen saat aikaiseksi tyylikkään kokonaisuuden. Tästä alta löydät ohjeen mustavalkoisiin macaron-leivoksiin, sekä niiden herkullisiin suolakinuski- ja lakusalmiakkitäytteisiin. Mustat macaronsit on täytetty suolakinuskilla ja valkoiset lakusalmiakilla. Itse valmistin nuo valkoiset kuoret täysin ilman elintarvikeväriä, mutta jos haluat kuorista vielä valkoisempia, niin voit käyttää esimerkiksi Wiltonin valkoista elintarvikeväriä.

Lakusalmiakkitäyteen valmistin Confetin Blind Wolf – Sokea Susi-lakusalmiakkipastasta, joka on herkullista jo ihan sellaisenaan. Lakusalmiakkipastan maku pehmenee kun lisää pastan kreemin joukkoon. Suolakinuskitäyte valmistuu helposti Sugar and Crumbs-makutomusokerilla, joita Confetin valikoimasta löytyy useita eri makuja. 

Elintarvikeväreissä olen itse tykästynyt noihin reilu vuosi sitten markkinoille tulleisiin Progelin väreihin. Niissä on todella hyvä pigmentti ja väreistä saa erittäin kirkkaita ja tarvittaessa myös todella tummia. Itse olen käyttänyt näitä kyseisiä elintarvikevärejä myös sokerimassan värjäämiseen ja muutenkin tarvittaessa leivonnassa. 

Macaron-leivonnaiset

(noin 50 kpl)

110 g valkuaisia

140 g hienoa sokeria

3 rkl (22 g) vettä

140 g mantelijauhoa

140 g tomusokeria

(elintarvikeväriä)

Mittaa valkuaiset ja 40 g hienoa sokeria vatkauskulhoon. Mittaa kattilaan vesi ja loput hienot sokerit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna kattilassa siirappi niin, että sokeri sulaa veden joukkoon. Kaada sokerista ja vedestä valmistunut siirappi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 

Sekoita mantelijauho ja tomusokeri keskenään. Jos sinulla on monitoimikone, niin pyöräytä seos hyvin sekaisin leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Siivilöi seos muutamaan kertaa kulhoon tai leivinpaperin päälle. Kaada pois joka kerta murut, jotka eivät mene siivilän läpi. Lisää hyvin siivilöity seos valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää tässä vaiheessa halutessasi myös elintarvikeväri. Sekoittele seosta nuolijalla niin, että seos muuttuu pehmeämmäksi. Nostele vaahtoa sekaisin, kunnes nostaessasi lastalla pinta tasoittuu pienen odotuksen jälkeen. 

Laita pursotuspussiin pyöreä pallotylla. Lusikoi macaron-massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipelleille pieniä kolikon kokoisia ympyröitä. Paukuta peltiä alustaa vasten, jotta macaron-kuoret tasoittuvat ja mahdolliset ilmakuplat pääsevät massan sisältä pois. 

Jätä valmiiksi pursotetut kuoret huoneenlämpöön vähintään 30 minuutin ajaksi kuorettumaan eli kuivumaan. Tunnet sormella pintaa kokeillessasi, kun kuoret ovat paistovalmiita. Kuoren pinnalle kehittyy kuorrettumisen aikana kalvo, joten sormeen ei tartu macaron-massaa. 

Paista macaron-kuoria 120-140 asteessa uunista riippuen, noin 12 minuutin ajan. Uunilla on suuri vaikutus paiston lopputulokseen, joten paras lopputulos syntyy kokeilemalla. Kannattaa kokeilla paistamista uunin alalämmöllä, jolloin kuoret eivät tummu päältä. Voit käyttää myös kiertoilmaa, jos haluat paistaa monta pellillistä kerralla. Jätä valmiit kuoret jäähtymään leivinpaperin päälle. Voit hyvin antaa niiden kuivua seuraavaan päivään. 

Täytä kuoret etsimällä ensin jokaiselle kuorelle saman kokoinen vastakappale. Käännä kuoret väärinpäin leivinpaperin päälle. Valmista täyte ja pursota täytettä joka toiselle kuorelle. Paina toinen kuori täytteen päälle niin, että täyte leiviää kuorten reunoille. 

Vinkki! Älä ylipaista macaron-kuoria. Jos kuoret ovat vielä pohjasta kiinni leivinpaperissa paiston jälkeen, anna niiden jäähtyä rauhassa vaikka seuraavaan päivään. Yleensä viimeistään silloin ne irtoavat helposti leivinpaperista. 

Katso alta vielä kaksi erilaista täytevaihtoehtoa kuorien täyttämiseen. 

Suolakinuskitäyte

(noin 50 macaron-leivonnaiseen)

100 g voita

1 1/2 dlSugar and crumbs suolakinuski-tomusokeria

2 tl maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Lisää lopuksi maito joukkoon. Vatkaa vielä hyvin sekaisin ja täyte on valmista. Lusikoi täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä pallotylla. Pursota yllä olevan ohjeen mukaisesti täyte kuorille ja paina toinen kuori täytteen päälle. 

Lakusalmiakkitäyte

(noin 50 macaron-leivonnaista)

100 g voita

noin 3 tl Sokea Susi lakusalmiakkipastaa

noin 1/2 dl tomusokeria

(Progel-elintarvikeväriä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja salmiakkipasta keskenään. Maista ja lisää maun mukaan tomusokeria joukkoon. Vatkaa täyte hyvin sekaisin. Lisää halutessasi elintarvikeväriä joukkoon. Lusikoi täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä pallotylla. Pursota yllä olevan ohjeen mukaisesti täyte kuorille ja paina toinen kuori täytteen päälle. 


Macaron-leivonnaisten säilyttäminen:

Täytä kuoret viimeistään juhlia edeltävänä päivänä. Säilytä valmiit macaron-kuoret täytettyinä jääkaapissa. 

* Nosta leivonnaiset hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta tarjoilulämpötila on optimaalinen. Huoneenlämpöisenä täytteen kaikki maut tulevat hyvin esille ja leivos on ihanan pehmoinen.

* Jos teet macaron-kuoret ja -leivokset paljon ennen tarjolua, voit hyvin pakastaa leivonnaiset valmiiksi täytettyinä. Ota leivonnaiset sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta ne kerkeävät pehmentyä herkulliseen tarjoilulämpötilaan. 

Kaupallisessa yhteistyössä


Löydät kaikki tässä postauksessa käytetyt tuotteet Confetin verkkokaupasta ja myymälöistä

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Hei!

  Näyttää hyvältä, paljonko laitoit väriä noihin mustiin?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Tuosta Progelin mustasta on vaikea sanoa tarkalleen tuota määrää, koska puristin sen tuonne massan joukkoon. Ihan kamalasti sitä ei kuitenkaan minun mielestäni tarvittu. Jos haluat vähentää värin määrää, voi nuo värjätä ensin kaakaojauheella ruskeaksi ja siitä sitten lopulta mustaksi. Silloin tarvittava värimäärä on vähäisempi.

 2. Unknown says:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 3. Nimetön says:

  Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta kun tuossa lukee noiden kuorien kohdalla että tuosta satsissa tulee noin 50 kpl, niin tarkoittaako se 50 puolikasta vai että näistä riittää kuoria 50 kokonaisen tekoon?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ei ole tyhmiä kysymyksiä 🙂 Näistä tulee noin 50 macaron-leivonnaista.

 4. Katriina Utriainen says:

  Osaatko antaa vinkkiä mitä pitäisi tehdä, sillä tuolla ohjeella en saa massaa löystymään tarpeeksi, jotta leivonnaiset olisivat tasaisia ja laskeutuisivat kauniisti. Ei auta, vaikka hakkaan lähes pöydänkin lommoille, kun yritän saada kohoumat pois.
  Olen myös käännellyt massaa pitkät tovit, että löystyisi.
  Jotain suhdetta pitäisi ehkä muuttaa, mutta mitä?

  1. Hmm, mikähän siinä voi nyt olla? Tärkeintä on tosiaan tuo sekoitusvaihe, jossa mantelijauhe sekoitetaan vaahdon joukkoon. Siinä sekoituksessa pitää tarkkailla massan paksuutta. Mitä enemmän massaa sekoittaa, sitä löysempää siitä pitäisi tulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close