Aamiaisen herkullinen smoothie bowl

Tämä herkullinen smoothie maistuu vaikka ihan tavallisena arkiaamuna. Tällä kertaa tein smoothien kulhoihin, joten se on hieman paksumpaa koostumukseltaan kuin juotava smoothie. Halusin saada smoothieen mahdollisimman paljon terveelliseen aamiaiseen sisällytettäviä asioita, jotta päivä käynnistyisi ravintorikkaalla tavalla. 

Tästä smoothiesta löytyy niin proteiinia, kuituja kuin paljon terveyshyötyjä sisältävää avokadoakin. Kuitulisänä smoothiessa on gluteenittomasta leivonnasta tuttu psyllium. Psyllium sitoo itseensä runsaasti nestettä, joten sen vuoksi runsaan nesteen nauttiminen smoothien yhteydessä on hyvä muistaa.

Avokado tuo terveyshyötyjen lisäksi smoothieen ihanaa pehmeyttä, kermaisuutta ja tietysti myös kaunista väriä. Jos avokado ei maistu sellaisenaan, niin tässä smoothiessa saat herkuteltua avokadoa ihan huomaamattasi. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista herkullinen sekä samalla aika kauniskin smoothie bowl aamiaiselle! 

Kauniin vihreä smoothie bowl

Green smoothie bowl

(1-2 annosta)

1 avokado

1 banaani

200 g maitorahkaa

noin 1 dl maitoa

150 g pakastettuja hedelmäpaloja (esim. mango)

1 1/2 tl psylliumia

(koristeluun granolaa)

Halkaise avokado ja poista siemen sisältä. Lusikoi avokado kuoren sisältä tehosekoittimen kulhoon. Kuori banaani ja lisää se avokadon joukkoon. Mittaa kaikki muut ainekset myös tehosekoittimeen ja käynnistä kone. Pyöritä massaa niin kauan, että saat siitä täysin tasaista. Kaada smoothie joko yhteen isompaan kulhoon tai kahteen pienempään kulhoon ja koristele granolalla. 

Vinkki! Jos haluat smoothiesta juoksevampaa, niin lisää silloin enemmän nestettä (maitoa) smoothien joukkoon. 

Edit 16.1.2020 klo 16.55: Muokattu maitorahkan määrää sekä ohjeistusta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close