Äitienpäivän marenkikääretorttu ja maidoton vaahto aamukahviin (gluteeniton ja maidoton)

Kaupallisessa yhteistyössä Kaslink Aito 
Tämä marenkikääretortturesepti on tehty kaupallisessa yhteistyössä maidottomien sekä täysin kotimaisten Kaslink Aito-tuoteiden kanssa. Marenkikääretorttu on täytetty raikkaalla hedelmäsoseella sekä ihanan paksuksi vaahdoksi vaahtoutuvalla Kaslink Aito Kauravispillä. Tuo Aito Kauravispi voitti Vege-messuilla jopa Paras uusi tuote-palkinnon. Voin nyt sanoa, tuotetta moneen kertaan kokeiltuani, että kyllä tämä tuote on palkintonsa ansainnut. Aito Kauravispi toimii täytekakkujen täytteenä, kauniisti pursotettuna täytekakkujen pinnassa tai vaikka vaahdotettuna kaakaon päällä. Voit käyttää maidotonta Kauravispiä leivonnassa vispikerman tavoin. 

Olen kaivannut jo pidemmän aikaa hyvää maidotonta vispiä tavallisen vispikerman rinnalle, jota voisin käyttää nimenomaan maidottomaan leivontaan, ja joka toimisi hyvin myös pursotuksissa. Parasta olisi, että tuote olisi vielä gluteeniton, koska samaan leivonnaiseen pitää monesti yhdistää myös monet muut erityisruokavaliot. No, nyt tämä toive on täytetty tällä Kaslinkin Aito Kauravispillä. Mikä parasta, tuote on kauniin valkoista ja se vaahtoutuu ihan uskomattomaksi vaahtomääräksi. Yhdestä purkillisesta kaurakermaa kuorruttaa yhden täytekakun tai valmistaa täytekakkuun täytteen.

Olen huomannut vuosi vuodelta kuinka erityisruokavalioden tarjoiluihin halutaan panostaa ja pyritään siihen, että erityisruokavalion tuotteet ja leivonnaiset olisivat niin herkullisia, että ne voitaisiin nostaa juhapöytään tarjolle koko juhlaväelle. 

Allergia- ja astmaliiton tiedon mukaan noin 5-8 prosenttilla lapsista on jonkinlainen ruoka-aineallergia. Lisäksi ruoka-aineallergioita on myös monella aikuisella. Tällä marenkikääretorttureseptillä päätin helpottaa ainakin muutamien perheiden tulevaa äitienpäivää. Tästä herkusta voi nauttia myös maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavat perheet. 

Lisäksi voit yllättää äidin äitienpäivänä myös astetta hienommalla kahvilla, jossa vaahto on tehty tällä kertaa Aito Kaurajuoma Baristasta. Kurkkaa ohjeet herkulliseen Barista-vaahtoon reseptin alta! 

Marenkikääretorttu

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 rkl perunajauhoa

2 tl vaniljasokeria

Täyte

1 prk Kaslink Aito Kauravispiä

2 rkl sokeria

3 tl vaniljasokeria

125 g mangososetta

1 passionhedelmä

Koristeluun

noin 100 g marjoja tai hedelmiä

sitruunamelissan lehtiä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla todella paksua ja sen pitää muotonsa hyvin. Sekoita perunajauho sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi ne valkuaisvaahdon joukkoon. Nostele marenkimassa hyvin sekaisin. Lusikoi paksu marenkimassa pursotuspussiin, leikkaa pussin kärkeen reikä ja pursota marenkimassa leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä noin kymmenen minuutin ajan ennen täyttämistä. 


Valmista täyte vatkaamalla Kaslink Aito Kauravispi vaahdoksi yhdessä sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmä pois kuoresta. Sekoita passionhedelmä mangososeen joukkoon. 
Käännä jäähtynyt marenkilevy leivinpaperin päälle väärinpäin. Poista leivinpaperi marenkilevyn pohjasta ja levitä hedelmäsose levyn päälle. Levitä noin puolet kauravaahdosta kerrokseksi hedelmäsoseen päälle ja kääri marenkilevy varovasti leivinpaperin avulla rullaksi. Siirrä kääretorttu leivinpaperin kanssa tarjoiluastialle ja poista leivinpaperi kääretortun ympäriltä. Leikkaa marenkikääretortun päädyt siisteiksi ja pursota loput kauravaahdot kääretortun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sekä sitruunamelissan lehdillä. Tämän marenkikääretortun voi tarjoilla heti valmistamisen ja koristelun jälkeen. 

Vinkki! Valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista, koska tällöin valkuaiset eivät vaahtoudu kunnolla vaahdoksi. Valkuaiset ja keltuaiset kannattaakin erotella yksi kerrallaan pieneen kuppiin, jotta koko valkuaismassa ei mene pilalle, jos yksi keltuainen rikkoutuu. Keltuaiset voit hyödyntää jäätelön tai vaikka sitruunatahnan valmistukseen.

Muista aina erityisruokavalion leivonnaisia tehdessäsi tarkistaa, että käyttämäsi raaka-aineet eivät sisällä allergeeneja. Huomioi myös, että käytät puhtaita mittoja sekä valmistusastioita ja -välineitä.

Kauravaahdon valmistaminen kahvin joukkoon


Minä valmistin Barista-vaahdon onnistuneesti pressopannussa. Lämmitin Aito Kaurajuoma Baristaa mikrossa ja kaadoin lämpimän kaurajuoman pressopannuun. Vedin ja painoin pressopannun mäntää edestakaisin muutamia kertoja ja hyvä kauravaahto oli valmis. 

Pressopannusta on todella helppo kaataa vaahto kahvin päälle, vaikka baristan ammattitaitoa ei löydy. Kaurajuoma Baristaa voit käyttää myös sellaisenaan kahvin joukossa maidon sijasta, mutta kauravaahdolla valmistat myös herkulliset erikoiskahvit maidottomasti! 

Lisää äitienpäivään sopivia reseptejä löydät täältä

Kommentoi

 1. Anne Hagman-Niilola says:

  Mahtavaa, että nyt markkinoille on tullut maidottomia tuotteita, jotka oikeasti muistuttavat kermaa. Onneksi vahingossa löysin Kaslingin kaurakerman. Näyttää ja melkein maistuukin oikealle kermavaahdolle, kun sen vaahdottaa. Vaahtoutuu ihmeen helposti. Kaurajuoma, ei sen sijaan ollut minun suun mukainen. 2000 luvun alussa, kun maito, ja soija kiellettiin minulta, ei ollut oikein mitään korvaavaa tilalle. Olisiko leivontaohjeita maidottomalle, ja soijattomalle (myös manteli) ja diabeetikolle? Kaikki on niin makeaa!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Vastaukseni menikin omaksi kommentikseen, mutta vastaukseni löydät tuosta alta.

 2. Pullahiiri/Taru says:

  On todellakin mahtavaa, että valikoima laajenee ja tuotteiden käytettävyys sekä maku on parantunut huimasti viime vuosien aikana. Näin "allergialeivonnainen" voi olla kaikille juhlavieraille tarjottava herkku. Tuo Aito Kauravispi on yllätänyt minut täysin. Olen saanut jonkin verran kyselyitä diabeetikkojen leivonnaisista, mutta minulla on sen verran vähän tietoa tuosta ruokavaliosta, että ihan tällä tietämyksellä en osaa olla (vielä) avuksi. Olen jostain lukenut, että viime vuosina nuo diabeetikkojen herkutteluohjeet ovat muuttuneet, mutta aiheeseen pitäisi tutustua tarkemmin, jotta voisin neuvoa muita. Ihana, kun jätit kommenttisi!

 3. Moikka! Tein tätä tänään ja yllätykseksi maustui munalle. Olen tehnyt marenkeja ja pavlovaa ties miten monta kertaa ja montaa eri versiota. Ikinä ennen en ole törmännyt munaiseen makuun. Asun Australiassa että olisiko voinut johtua valkuaisten eri koosta ja siihen suhteutetusta sokerimäärästä? Paljonko painaa yksi valkuainen jota käytät? Itse leivon paljon painon mukaan. Ei onneksi ole liian voimakas munan maku että kyllä se tulee syötyä. Ja parhaillani yritän ymmärtää enemmän syitä ja seurauksia leivonnassa, että tämä on taas hyvä keino oppia uutta. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei Armi! Kiva, että kääretorttu valmistui teidän keittiössä siellä toisella puolella maapalloa. Toki harmillista, että marengissa oli tällä kertaa erottuva kananmunan maku. Onneksi saitte kuitenkin herkuteltua kääretortulla, ettei maku ollut liian voimakas. Toki marenki on tehty kananmunasta, mutta minä en itse huomannut tässä leivonnaisessa tuollaista erottuvaa makua. Löysin netistä muutamia keskusteluja kananmunan makuisesta marengista, mutta niistäkään en löytänyt tarkkaa syytä tuolle maulle, joka voi joskus tulla kananmunaa sisältäviin leivonnaisiin. Meillä makuraati ei tuollaisesta mausta maininnut, enkä sitä itsekään huomannut. Minkä verran teillä Australiassa nuo kananmunat painaa? Voisiko syy olla suuremmissa munissa? Voisiko kananmunissa olla vahvempi maku? Joskus olen lukenut ja maistellutkin, että erilaiset kananmunat (tilamuna/kaupan muna) maistuvat myös erilaisilta. En toki tiedä, onko maku koko kananmunassa. Valkuainen painaa noin 30 g, joten tähän tulee noin 150-160 g valkuaista. Jos kuitenkin tuntuu, että tuo maku on myös jatkossa marengissa, niin silloin voi lisätä marengin joukkoon pienen määrän sitruunamehua, joka mahdollisesti taittaa makua.

  2. Kiitos vastauksesta! Täällä noin 35 g on valkuainen noissa munissa mitä itse ostan. Täällähän on montaa kokoa kaupassa. Yritin myös itse googlettaa syytä eikä selkeää löytynyt mutta mahdollisesti siis munia oli liikaa suhteessa sokeriin. Kaikkea uutta sitä aina oppii. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close