Amerikkalaiset mustikkapannukakut / blueberry pancakes

 Isänpäivä koittaa viikonloppuna. Meillä isä on aina perinteisesti herätetty laululla ja aamulla on tarjoiltu herkullinen aamiainen. Voipi olla, että tänä vuonna meidän perheen isälle tarjoillaan näitä herkullisia mustikkapannukakkuja… Samaiset onnittelulaulut on meillä laulettu aikoinaan omalle isälleni. Nykyään sytytän isälleni kynttilän jo 14. kerrankaipaavin ajatuksin. Amerikkalaiset mustikkapannukakut

Blueberry pancakes 

(noin 7 pannukakkua)

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 tl vaniljasokeria 

2 kananmunaa

1 1/4 dl maitoa

1 1/2 dl mustikoita

(öljyä/voita paistamiseen)


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat sekä maito keskenään. Lisää maito-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoittele tasaiseksi. Jos tarjolla olisi tuoreita mustikoita, voisi ne varovasti sekoitella joukkoon tässä vaiheessa. Koska itse käytin pakastemustikoita, niin ripottelin mustikat vasta pannulla pannukakkujen päälle (paistamattoman puolen päälle), jotta koko taikina ei värjääntyisi siniseksi. Paista pannukakut öljyssä tai voissa paistipannulla molemmin puolin.

Tarjoile sellaisenaan tai vaahterasiirapin kanssa. Meillä nämä herkuteltiin niin nopeasti, ettei edes maitoa kerennyt välissä juomaan 🙂 

Näillä herkuilla myös te voitte yllättää isän. Kouluikäisten on helppo tehdä nämä vaikka itse – toki suosittelen aikuisen valvontaa, jotta vältytään palovammoilta. Täytekakun leivontaan ja koristeluun voi katsella vinkkiä täältä äitienpäiväkakun päivityksestä.Minut tapaa muuten vielä ennen isänpäivää Hämeenlinnan Suomalaisessa kirjakaupassa 10.11.2012 klo 12-14. Tervetuloa! Valmistan erilaisia kakkukoristeita sekä vastailen mielelläni teidän kysymyksiinne kakkuiluun ja koristeluun liittyen. Lisätietoja Suomalaisen kirjakaupan tapahtumasta löydät täältä.

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Näyttää hyvältä. Pitää joskus kokeilla, kun on vielä itse poimittuja mustikoita pakkasessa. Enpä minäkään näitä omalle isälle pääse tarjoamaan. Seitsemään vuoteen ei ole enää päässyt isänpäivää juhlimaan. Muistoissa ja sydämmessä pysyy isä kuitenkin aina.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ikävä kuulla. Meillä vielä tänä vuonna tuo isänpäivä osuu isäni kuolinpäivälle, joten päivä tuntuu vielä tavallista isänpäivää raskaammalta. Tosiaan muistot ja isän antamat elämänohjeet pysyvät mielessä ja isä sydämessä <3

 2. Meku (Toscapulla) says:

  Just tänään mietin, että mitähän jos kokeilis omenapannarin ohjeella mustikkapannaria. Ja täällähän näitä jo olikin. 🙂 Mahtaisikohan tuosta syntyä pannukakku vai pannukakku, jos pellille taikinan päälle ripottelis pakastemustikoita…?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo ohjeen määrä on aika pieni, joten siitä ei kovin suurta pannukakkua ainakaan tuollaisena saa. Suosittelen kokeilemaan näitä pannulla paistettavia pannukakkuja 🙂 Mustikkapannarin saa kyllä varmasti tuolla tavoin aikaiseksi pannukakkureseptistä, mutta kannattaa muistaa, että varsinkin pakastemustikat ovat aika nestepitoisia. Ne voi hyvin pyöräyttää esimerkiksi perunajauhoissa, jos niitä paljon laittaa. Pienemmässä määrässä sillä ei ole niin suurta vaikutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close