Herkulliset letut ja helppo lettutaikina

Lettupino lautasella ja toisella lautasella hillolla ja kermavaahdolla täytetty lettuHerkulliset letut ja helppo lettutaikina valmistuvat nopeasti vaikka aamiaiselle. Toki nämä sopivat täydellisesti myös välipalaksi tai pieneen herkkuhetkeen. Mikä onkaan herkullisempi aloitus vaikka viikonloppuaamuun kuin vastapaistetut letut? Tai mitä jos yllättäisitte vaikka isän näin isänpäivänä ihan oikeilla lettukesteillä?  

Nämä letut soveltuvat täytettäväksi suolaisilla tai makeilla herkuilla. Minä itse syön letut mieluiten makeilla täytteillä, mutta esimerkiksi herkullinen lohitäyte tai kinkkuvoileipäkakustakin tuttu kinkkutäyte sopisivat näihin lettuihin täydellisesti. Minä käytin letuissa tällä kertaa täysjyvävehnäjauhoja, jotka ovat hieman tummempia kuin tavalliset vehnäjauhot. Voit kuitenkin korvata täysjyvävehnäjauhot tavallisilla vehnäjauhoilla, jos niitä ei ole saatavilla. Siitä ei tämän reseptin kokeileminen jää kiinni! 

Minä paistoin letut pienellä lettupannulla, tai ehkä oikeammin blinipannulla. Tuolla pannulla paistaa juuri sopivan kokoisia lettuja. Niitä voi syödä useammankin, kun eivät ole niin suuria.  

Kurkkaa alta letturesepti ja paista nämä herkulliset letut tämän päivän kunniaksi!

Ylhäältä otettu kuva letuista lautasilla, pursotuspurssi vieressä.

Herkulliset letut ja helppo lettutaikina

5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
(voita paistamiseen)

Sekoita keskenään maito ja kananmunat. Lisää täysjyvävehnäjauhot ja suola joukkoon. Vatkaa lettutaikina hyvin sekaisin. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista. 

Kuumenna pieni voi nokare pannulla. Kun voi on hieman ruskistunut, niin lisää ohut kerros taikinaa pannulle. Paista lettua verran, että taikina hyytyy ja lettu saa kauniin värin paistopinnalle. Käännä  lettu ja paista se myös toiselta puolelta samalla tavalla. Nosta lettu lautaselle. Paista koko lettutaikina samaan tapaan. Lettujen määrä riippuu käytössä olevan lettupannun koosta sekä lettujen paksuudesta. 
Minä paistoin noin 12 cm pannulla ja lettuja valmistui noin 15 kappaletta. 

Tarjoile letut sokerin, hillon tai vaikka kermavaahdon kanssa. Voit täyttää letut myös erilaisilla suolaisilla täytteillä. 

Vinkki! Maista aina ensimmäinen lettu, niin tiedät taikinan suolaisuuden olevan omaan makuusi sopiva.

Lähikuva letusta ylhäältä päin. Purkissa hilloa.
Herkulliset letut lautasilla maitopullo vieressä.
Kaksi lettua kukallisilla lautasilla päällä kermavaahtoa ja hilloa
Pieni lettu päällä hilloa ja kermavaahtoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close