Marjaisa uunikaurapuuro kuin marjapiirakka

Valurautaiseen paistinpannuun tehty puuropiirakka marjoilla ja kaurapohjalla.

Marjaisa uunikaurapuuro on kuin marjapiirakka. Se on tavallisen puuron ja marjapiirakan välimuoto. Tämän voi valmistaa aamiaiselle tai brunssille. Parhaimmillaan tämä on heti paiston jälkeen, joten sekoita vain ainekset keskenään, ripottele päälle valitsemasi marjat ja paista noin puolisen tuntia uunissa. Tämän jälkeen aamiaisherkku on valmis tarjoiltavaksi. Ei juuri tiskiä, eikä monia työvaiheita. 

Kaurapuuro on monen aamiaisherkku, mutta siihen on mukava saada  välillä hieman vaihtelua, vaikka viikonloppuisin. Tässä muodossa kaurapuuron saa tarjottua myös sellaisille henkilöille, jotka eivät normaalisti kaurapuurosta välitä. Tätä voisi kutsua kaurapuuron ”de lux”-versioksi eli astetta hienommaksi kaurapuuroksi. Tämä menee erinomaisesti myös marjapiirakasta, joten ehkä tämän voisi tarjoilla myös kahvipöydän herkkuna. 

Saat tehtyä tästä vieläpä gluteenittoman, kunhan tarkistat että käytät gluteenitonta kauraa. Näin ollen tämä aamiaisherkku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. 

Kurkkaa alta resepti ja valmista tämä ihana marjaisa uunipuuro vaikka isänpäivän aamiaiselle! 

Marjaisasta uunikaurapuurosta leikattu pala. Puuropohja ja marjoja päällä.Marjaisa uunikaurapuuro

3 1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl mantelijauhoa *)

2 rkl ruokosokeria tai tavallista kidesokeria

2 tl vaniljasokeria

1/3 tl suolaa

3 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

25 g voita

150 g marjoja

Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauho, valitsemasi sokeri, vaniljasokeri sekä suola keskenään. Sekoita maito ja kananmuna toisessa astiassa ja sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukoon muna-maitoseos sekä voisula. Sekoita ja kaada seos noin 20 cm piirakkavuokaan tai vastaavaan. 

Pilko tarvittaessa marjat pienemmiksi paloiksi ja ripottele ne vielä piirakkavuokaan kauraseoksen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. 

Tarjoile puuro heti paiston jälkeen esimeriksi aamiaisella tai brunssilla. Leikkaa piirakasta paloja ihan tavallisen marjapiirakan tapaan. Herkuttele sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit vaihdella piirakkaan erilaisia marjoja, oman makusi mukaan. Voit myös muunnella paistoksen makeutta lisäämällä tai vähentämällä sokeria. 

Vinkki! Voit maustaa puuroa halutessasi myös esimerkiksi kanelilla ja kardemummalla. 

*) Voit käyttää mantelijauhoa tai mantelijauhetta.

Uunikaurapuuro ennen paistoa. Mansikoita ja mustikoita puuron päällä.
Paistinpannussa paistettu uunikaurapuuro marjoilla.
Uunikaurapuuron pala kuin pala marjapiirakkaa. Päällä mustikoita ja mansikoita.

Kommentoi

  1. Mimmi says:

    Onnistuuko pakastemarjoista?

    1. Hei! Onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close