Blogi 7v. – Synttäriarvonta

Nyt on tullut aika pistää pieni synttäriarvonta blogissa pystyyn teille lukijoille. Vuodet vierivät ja arvontoja on aina mukava pitää tällaisissa merkeissä. 

  

Jätä kommentti tämän arvontapäivityksen yhteyteen. Kerro kommentissasi mihin leivonta- tai koristeluasiaan sinä kaipaisit tai olet kaivannut neuvoja ja vinkkejä.Ohjeet: Jätä

kommentti arvontapäivitykseen nimelläsi/nimimerkilläsi 30.10.-3.11.2013 välisenä aikana. Voittaja ilmoitetaan 4.11.2013 täällä
blogissa, joten muista myös käydä katsomassa arvontatulos. Voit toki jättää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi.
Näin yhteys saadaan heti arvontatuloksen selvittyä.
Ilman nimimerkkiä kirjoitetut kommentit eivät osallistu arvontaan. Yksi osallistuminen/henkilö. 

Arvonnan voittajalta odotetaan yhteydenottoa kolmen vuorokauden kuluessa. Jos voittajalta ei tule yhteydenottoa tuona aikana, arvonta suoritetaan uudestaan. Asiasta tiedotetaan täällä blogissa sekä Pullahiiren leivontanurkan facebook-sivuilla.


Palkintona on kukkamuottisarja, elintarvikekäyttöön tarkoitettu pensselisarja ja kolme elintarvikeväriä.
Kommentoi

 1. Unknown says:

  Arvonnassa mukana. Kaipasin enemmän vinkkejä siitä, että mitenkä voi tehdä maalattavia marsipaani kuvia.
  sanna.vainikainen[at]hotmail.fi

 2. Arvonnassa mukana. Paljon onnea Pullahiiren leivontanurkan 7v blogi !

 3. Muratin alla says:

  Moi!
  Kaipaisin enemmän ohjetta kakun kuorrutusten tekoon; esim.kinuski-tai suklaakuorrute. Ja leivontavälineet kiinnostaa tottakai!

 4. essi-maria says:

  Seitsemän vuotta on kyllä kunnioitettava saavutus! Arvonnassa mukana! 🙂

 5. Nimetön says:

  Mukana! Ja onnea synttärisankarille. Kaipaisin pursotusohjeita ja mielellään videoituja.
  *jaanaK

 6. Mukana ollaan 🙂 kaipaisin koristelu vinkkejä vähän erilaisista materiaaleista, esim vihannekset,hedelmät ym 🙂

 7. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana! Kaipaisin voileipäkakuista erilaisia reseptejä ja koristelu malleja. 🙂 janetteveijalainen[at]gmail.com

 8. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana! 🙂 Kaipaisin enemmän pursotukseen liittyviä opastusta ja malleja ja myös voileipkakkujen koristeluideoita. tiina.relander[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Näihin molempiin yritän saada vinkkiä. Joitakin pursotusneuvoja löytyykin jo blogista ainakin "vinkit leivontaan" kohdasta. Siitä saa jo monta ideaa ja niksiä, vaikka ei juuri tuollaista pursotusta tekisikään.

 9. marika says:

  Mukana arvonnassa 🙂 Minäkin pursotuksessa kaipaisin vinkkejä, itse aina tulee pursotettua yhdellä ja samalla kuviolla.

  marikax[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Vaikka käytössäsi olisi vain yksi tylla, kannattaa erilaisia kädenliikkeitä ja pyöräytyksiä kokeilla vaikka leivinpaperille tai muulle alustalle. Kerma on yleisin pursotusmassa, mutta voipohjaiset pursotusmassat ovat hyviä harjoitteluun, koska ne pysyvät pidempään parempina ja samalla massalla voi harjoitella useaan kertaan.

 10. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana 🙂 Onnea 7-vuotiaalle blogille!

  -Sartza / sari.luukkonen80[at]gmail.com

 11. Unknown says:

  Arvonnassa mukana, täytyy taas alkaa treenaamaan 😉
  marita.manninen[at]gmail.com

 12. Unknown says:

  Mukana arvonnassa. 🙂 pursotuksen sekä sokerimassankäsittelyssä apuja aina tuntuu kaipaavan. tepa.aaltonen[at]gmail.com

 13. Unknown says:

  Mukana arvonnassa ollaan, kaipaisin vinkkejä eniten kukkien tekemiseen. : )

 14. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa,muotokakkujen teko kiinnostais.
  [email protected]

 15. Nimetön says:

  Kakun koristelu reunusnauhoilla.
  [email protected]

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Heräsi mielenkiinto. Mitä tarjoitat noilla reunusnauhoilla?

 16. Kakkumonsteri says:

  Mukana arvonnassa! Kakunkoristeluvinkkejä ja ideoita on aina kiva saada =)

 17. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa,kaipaisin vinkkejä koristeluun ja pursotukseen.
  [email protected]

 18. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa! Kaipaisin vinkkejä koristeiden tekoon, erityisesti ilman välineitä. Tai toisaalta jos välineitä raaskii hankkia vain vähän, mikä olisi sellainen "perustyökalupaketti" 🙂

  Kiitos ihanasta blogista, reseptisi ovat superhyviä!

  Sunday

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ihan hyvä idea! Näin nopeasti suositeltuna muotoilutyökalusetti (veitsellä) sekä kaulin ovat hyviä välineitä alkuun. Piparkakkumuoteilla sekä ihan leivinpaperilla, kynällä ja saksilla pääsee jo pitkälle, kunhan on mielikuvitusta! Ehkäpä tästä saisi yhden postausaiheen…

 19. Veera says:

  Mukana arvonnassa! Ois kiva saada lisää koristeluvinkkejä kakuille.
  veera-96[at]outlook.com

 20. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana. Helppoja kakun koristeluvinkkejä, esim. juustokakkuun olisi kiva saada.

 21. hellu says:

  Minua kiinnostaa pursotukset ja millainen setti kannattaa ostaa, jos ostaa vain yhden "perussetin". Toinen asia joka mietityttää, että miten munavaahtoon sekoitetaan varovasti mitään? Monessa ohjeessa lukee noin, ja pitäähän se kunnolla sekoittaa, jos meinaa saada tasaisesti.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pursotuksissa pääsee jo yhdellä kunnollisella tähtityllalla pitkälle, koska sitä voi käyttää moneen eri tapaan. Käden liike vaikuttaa pursotusjälkeen. Jos tarkoitit koristelusettiä, niin muotoilutyökalusetti (veitsellä) sekä kaulin ovat hyviä välineitä alkuun. Munavaahtoon sekoittaminen tarkoittaa, että massaa ei enää vatkata eli sekoiteta voimakkaasti sekaisin. Toki kaikki ainekset pitää saada hyvin sekaisin.

 22. Pauliina says:

  Olisi kiva saada kuvia / ideoita / inspiraatiota marsipaani ´hahmojen tekoon. Itse on muutaman kerran yritetty naamataulua väsätä ja eihän siitä mitään tullut 😀 Vaihekuvat olisi oikein tervetullutta 🙂

  Mukana arvonnassa (:

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hahmojen tekeminen ja varsinkin pikkutarkan naaman tekeminen on haastavaa, jotta siitä saa siistin. Katsotaan, josko tästäkin aiheesta saisi päivityksen.

 23. Janna says:

  Arvonnassa mukana! Kaikki niksit ja vinkit on tervetulleita, tosi kivoja ois sellaset 'kädestä pitäen' ohjeet kuvien avulla kun niistä tajuaa aina niin hyvin 🙂 Ja muuten juustokakkuja olis kiva nähä enempi täälä sun blogissa!
  jannatuhkanen[at]gmail.com
  -Janna

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset Janna kommentistasi! Olenkin jo yrittänyt tiettyihin postauksiin noita vaihekuvia ja niistä onkin tullut positiivista palautetta. Yritetään samaa myös koristepuolella jatkossa. Hyydykekakkuja löydät täältä: http://www.pullahiiri.com/search/label/Hyydykekakut ja uunissa paistettavat juustokakut löydät täältä: http://www.pullahiiri.com/search/label/Juustokakut%20%28uunissa%29 Näitä varioimalla pääsee jo aika moneen makuun 🙂 Lisääkin on toki tulossa ajan kanssa.

 24. Annika says:

  Kaikenlaisia vinkkejä kukkien (varsinkin ruusujen!) tekoon olisi mukava saada 🙂
  akinnahh[at]gmail.com

 25. Leena says:

  Arvonnassa mukana. Pursottamisesta kaipaisin kans vinkkejä…

 26. Heluna says:

  Arvontaan mukaan. Kaikenlaiset koristeluideat kiinnostavat! 🙂

 27. Hanski says:

  Arvonnassa mukana! 🙂 koristelu vinkkejä olisi mukava saada 🙂

 28. Osallistun arvontaan! Minä näkisin mielelläni lisää erilaisia kuorrute/täyte -reseptejä, sekä erilaisia tapoja pursottaa/muuten koristella kakuista näyttäviä ja perinteisestä poikkeavia. Samoin muotokakkuihin olisi kiva saada vinkkejä ja ideoita, sellaisia johon tälläiset tavalliset vasta harjoittelevat pulliaisetkin pystyvät 😀 Myös erilaisia ulkomaisia perinne-leivontareseptejä (niin paljon kun me kaikki rakastetaankin amerikkalaisia ihanuuksia niin myös jotain muitakin 🙂 olisi inspiroiva nähdä.

  http://www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Siru: Tosiaan aika Amerikkapainotteista täällä blogissa on 🙂 Katsotaan josko muidenkin maiden reseptejä tänne saataisiin. Jotain löytyykin Suomesta, Saksasta ja Hollannista. Tuosta Pullahiiren makeat kakut-kirjasta löytyy aika monta erilaista muotokakkua vaihekuvineen, jos pikaisesti neuvoja ja vinkkejä niihin tarvitset.

 29. Tinuski says:

  Arvonnassa mukana! En osaa oikein sanoa mitä toivoisin sinun tekevän, täällä on aina niin hienoja leipomuksia ja ohjeita jo muutenkin.
  Onnittelut "kouluikäiselle" blogillesi :))

 30. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana 🙂 Täällä vinkkejä kaivattaisiin ehkä sokerimassan käsittelyyn, minä kun olen aivan peukalo keskellä kämmentä sen kanssa. Miten helpointa värjätä, kuinka paljon tarvitsee kakun kuorruttamiseen, kaikkea sellaista yleistä 🙂

  Sähköposti: yoana.rock[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Helpointa on tehdä värjäys geeli/pastaväreillä, jotka ovat voimakkaita värejä niitä tarvitsee vain vähän. Nestemäisillä väreillä et saa yhtä voimakasta lopputulosta ja samalla lisäät myös nestettä massaan ja sen koostumus kärsii. Värjäys kannattaa suorittaa suojakäsineiden kanssa tai sitten pakastepussissa massaa "pyöritellen". Itse varaan tavallisen kakun kuorruttamiseen noin 100 g massaa per kananmuna (4 munan kakkuun 400g). Massaa on tällöin runsaasti, mutta se helpottaa kakun kuorruttamista.

 31. Nimetön says:

  Mukana ollaan 🙂 olisi tosi kiva jos videolla saisi joitan vähän "haastavampia" juttuja, niin näkee miten se oikeasti tehdään 🙂

  Sposti: hulina95[at]gmail.com

  -linda

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Videot olisivat kyllä minustakin mukavia ja siihen suuntaan on ollut jo kokeiluitakin täällä Pullahiiren keittiössä 🙂 Mitä sinusta nämä haastavammat jutut olisivat?

 32. Kiitu says:

  Arvonnassa mukana! En oikein osaa kysyä vinkkejä, täällä kun on niin kattavasti kaikenlaista 🙂 , mutta kiinnostaa tietää millä kameralla kuvaat luomuksesi?
  – Kiitu
  kiia.t.kos[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minulla on Canonin EOS 60D järjestelmäkamera.

 33. Onnea 7-vuotiaalle. Arvonnassa mukana.

 34. Nimetön says:

  Osallistun arvontaan! Ihan huippu blogi…varsinkin american herkut vievät kielen mennessään jo pelkillä kuvilla! s-posti: jutta.salmela[at]yahoo.com

  -Jutta

 35. Markanpilkkuja Myytippa says:

  Ihana palkinto! <3 Arvonnassa siis mukana. Hyytelökakkujen koristeluun kaipaisin vinkkejä ja ideoita. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hyytelökakkujen koristelussa kannattaa muistaa, että kiille helposti "sulattaa" esimeriksi sokerimassa-, marsipaani sekä pikeerikoristeet. Kannattaa siis pitäytyä hedelmissä, marjoissa ja suklaassa tai hyvi valella suklaalla nuo sulavista materiaaleista tehtyjen koristeiden pohjat.

 36. Arvonnassa mukana! 🙂 Ohjeita kaipaisin pursotuksiin 🙂

  elluri1000[at]gmail.com

 37. Mirella says:

  Onnea! Olen arvonnassa mukana! Eri pursotus tekniikat vaatisivat vielä harjoitusta 🙂

 38. Nimetön says:

  Onnea 7-vuotiaalle 🙂 Täällä on paljon kaikkia hyviä ohjeita etten osaa oikein mitään pyytää. Ehkä noi voileipäkakkujen koristelemiset kiinnostais. Ja niin, arvonnassa myös mukana 🙂

  [email protected]

 39. Unknown says:

  Arvonnassa mukana! Kaipaisin lisää koristeluvinkkejä esimerkiksi täytekakun päälle, koristeideoita ja sen semmoista 🙂

 40. Onnea kovasti! Arvonnassa mukana minäkin.Blogissasi on paljon ollut hyviä vinkkejä ja neuvoja,mutta pursotusongelmia täälläkin joten ohjeita niihin kaipailisin. Tami

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pursotukseen on varmasti tulossa vinkkiä ja niksiä. Sitä on niin paljon täällä pyydetty 🙂

 41. Katri says:

  Arvonnassa mukana. 🙂 Toivoisin ohjeita sellaisiin kakkuihin, jotka säilyisivät hyvänä jääkaapissa kauan. Ja totta kai pursotusongelmia on, joten olisi kiva saada apua siihen.
  Olisi kiva myös kuulla, miten otat kuvasi, mistä lähtee inspiraatio kuvaukseen ja miten valita sopiva rekvisiitta. 😉
  [email protected]

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Amerikkalaistyyppiset (ei kermakakut) säilyvät paremmin kuin kermakakut ja säilytyskin voi olla tiiviissä kakkukuvussa tai muussa vastaavassa. Kermakakut ovat aina syötävä muutaman päivän sisällä, koska makukin jo kärsii säilyttelystä. Kuvien ottamisessa minulla on varmasti oma tyylini eikä se välttämättä ole se paras ja oikea. Inspiraatio kuvauksee lähtee leivonnaisesta ja siitä minkälaisen tunnelman ja värimaailman leivonnaisen ympärille haluan. Aina en saa juuri sellaista kuvaa, kun toivoisin ja välillä taas joku kuva yllättää. Jos kuvausrekvisiittaa ei ole paljon, niin ihan erilaisilla serveteillä ja muilla vastaavilla pienillä jutuilla saa tunnelmaa aikaiseksi. Itse pyrin saamaan kuvien taustat siisteiksi ja sen vuoksi useasti taustalla näkyy jokin "seinä" tai kangas.

 42. Suklaapossu says:

  Onnea synttärin johdosta! Kaipaisin vinkkejä, mitkä kaikki seikat vaikuttavat leivonnaisten esim. kakkupohjan ja keksien koostumukseen ja millä tavalla. Kun kehittelet reseptejä, testaatko monia reseptejä, vai onko jauhojen, rasvan, sokerin ja muiden aineiden suhteissa jokin tietty hyväksi havaittu yhdistelmä, ja onnistutko aina kerralla. Vai kokeiletko useampia yhdistelmiä ennen onnistumista. Eli aika laaja paketti 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Monesti testaan eri versioita leivonnaisista ja joskus tulee valmis lopputulos heti ensimmäisellä kerralla. Viimeksi uo red velvet-muffinssit olivat sellaiset, että sain tehdä pari erää, koska ensimmäisiin laitoin liikaa kananmunaa ja ne epäonnistuivat ulkonäöllisesti. Kananmunien vähentäminen auttoi onnistuneeseen lopputuloksee, joten se on vain kokeilua. Nuo ainesten mittasuhteet riippuvat paljon siitä mitä on tekemässä, mutta toki mielessä on eri leivonnaisiin sopivia suhteita joiden perusteella reseptit lopulta kehittelen.

 43. Katja says:

  minäkin olen mukana! kaipailen jatkuvasti vinkkejä koristeluun, ja etenkin sellaiseen "överi-jenkki-fantasiakakku"-tyyliin. perinteinen mansikka-kermakakku on hallussa, mutta haluan oppia uutta ja jotain erikoista. 🙂

  katja__92[at]hotmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Yritettään kehitellä, kun tulee sellainen tilaus tai hetki, jossa kakun saisin tehtyä!

 44. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana. Leipäohjeita kaipaan. t. Nelliina

 45. arvonnassa mukana kaipailisin ohjeita rippi-kakkun koristeluun

 46. helena says:

  Ilmottaudun mukaan:) kaipailisin ohjeita raikkaista ja herkullisista kakkujen täytteistä. Lisäksi jonkun kivan keikauskakun ohje olisi kiva.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Omenakeikauskakku ainakin blogistani jo löytyy. http://www.pullahiiri.com/2012/08/keikauskakkua-omenalla.html Tuota voi soveltaa sitten omien makujen mukaan.

 47. Päivi T says:

  Onnea 7- vuotiaalle! Mukana arvonnassa! Täältä olenkin jo saanut tosi hyviä vinkkejä täytekakkujen täytteeksi mutta aina uudet ohjeet niistä kiinnostaa ja kuivakakkuohjeet olisi myös hyviä. Tosin niitäkin täältä löytyy kiitettävästi.

 48. Moikka! mukaan hypähdän arvontaan. Olen käynyt katsomassa vinkkejä erilaisiin leivonnaisiin; niin muffinseihin kuin kakkuihinkin. Suolaisia kakkuja juhliin halajaisin vielä.

  t.Mimura, lipsetti (at) hotmail.com

 49. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana!
  Haluaisin vinkkejä juustokakkujen erilaisiin koristeluihin kuten suklaakoristeisiin. 🙂

  venlalampinen[at]hotmail.com

 50. Henna73 says:

  Onnea 🙂

  Itteäni on mietityttänyt tuo sokerimassalla työskentely eli mulle se tuntuu kuivahtavan käsissä liian nopeasti ja se aiheuttaa epätasaisen pinnan

  lof73(at)mbnet.fi

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pikavinkki! Jos sokerimassa kuivahtaa työstäessä, niin voit sekoittaa joukkoon hieman marsipaania. Myös pienen öljytipan lisääminen massan joukkoon voi helpottaa työstämistä. Myös massoissa on eroja, joten kannattaa kokeilla myös muita merkkejä.

 51. Herkkusuu says:

  Onnea!
  Haluisin vinkkejä kakkujen koristeluun

 52. fanny_ja_mina says:

  Osallistuisin myös arvontaan, olisin kovin kiinnostunut vegaanille tarkoitetuista ohjeista. Vegaaneja kun on kaveripiirissä ja itsellä ideat tuntuvat loppuvan…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Noita onkin aika vähän kyllä täällä blogissani. Joitakin reseptejä löytyy, mutta omassa lähipiirissä ei ole täysvegaaneja, enkä itse ole tuohon niin hyvin tutustunut, että se johtuu ihan siitä. Pistetään kuitenkin mietintämyssyyn 🙂

  2. fanny_ja_mina says:

   Hienoa, jos edes viitsit miettiä asiaa 🙂

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Erilaiset ruokavaliot on aina oma haasteensa, jos se ei ole itsellä. Mutta aina voi miettiä, josko joku mukava tarjottava löytyisikin. Muistaakseni minulla on yksi vegaani suolainen piirakka täällä blogissa, jos en ihan väärin muista.

 53. Nimetön says:

  Onnea! Osallistuisin kans arvontaan ja kiitoksia kaikista ohjeista ja neuvoista. Ite haluaisin tietää että miten kerroskakku kootaan että miten sen saa pysymään koossa ja hyytelökakkuista että miten sen pohjan saa piilotettua sinne täytteen sisää.
  s-m.ilmola[at]hotmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kerroskakku pysyy hyvin koossa, kunhan muistat laittaa tuet (esim. pillit) ja tukialustat (esim. sopivan kokoiseksi leikattu kakkupahvi) kakkuun. Jos teet suurempaa ja painavampaa kakkua, niin silloin suosittelen ihan varsinaisesti kerroskakkuihin tarkoitettuja tukija. Hyytelökakun pohjan saat piilotettua tekemällä pohjasta pienemmän kuin mitä vuoka on.

 54. Onnea 7-vuotiaalle 🙂 Monet hyvät synttäri ideat olen täältä löytänyt, suosikki bloki. Todella kiitettävä valikoima reseptejä ja ideoita 🙂

 55. Nimetön says:

  Hyytelökakkujen koristeluun kaipailisin vinkkejä, niistäkin olisi kiva saada nättejä. Samoin kaikki sokerimassan käsittelyyn liittyvä kiinnostaa. Olisi kiva saada ainakin vinkkejä miten kakun alareunasta voisi saada eri tavoin siistin kun päällystetään massalla.

  Nemppu ([email protected])

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuolla aikaisemmin jo vastasinkin hyytelökakkujen koristeluun ja siihen että kiille usein sulattaa koristeita noepasti. Pannaan tuo kakun alaraunajuttu myös mietintään. Ehkäpä siitäkin sitten postausta tulevaisuudessa.

 56. Heidi says:

  Onnittelut blogille! En oikein tiedä mitä toivoisin, täältä löytyy jo mukavasti kaikenlaista 🙂

  1. Nimetön says:

   Onnea 7-vuotiaalle!
   Pursotukseen tääläkin kaivattaisiin apua 🙂
   Vaihekuvat olisivat kivoja.

   T. Christal

  2. Pullahiiri/Taru says:

   Vaihekuvia pyrin laittamaan sitä myötä kuin vain mahdollista. Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmiksi.

 57. Laura says:

  Paljon onnea 7-vuotiaalle blogille ! 😉 Toivoisin vinkkejä sokerimassalla/marsipaanilla/tms kuorrutetun kakun alareunan koristeluun ja siistimiseen, eli miten siitä alareunasta saisi nätin 🙂

  Laura : (laurazz.laurazz[at]gmail.com)

 58. roos^ says:

  Onnittelut 7-vuotiaalle blogille! Pitkä matka jo takana, toivotaan että vielä pidempi matka edessä. Olen jo pitkään kummastellut, että onko mahdollista tehdä mansikan makuista täytekakkupohjaa? Idea tuli niin kutsutusta "Neapolitan Rose Cake":sta. Mikäli tämmöiseen mansikan makuiseen kakkupohjaan löytyy jokin idea, niin olisi mahtavaa kuulla! 🙂 Varmasti se on mahdollista, mutta haaveena olisi vielä, että se olisi helppo tehdä, perus sokerikakkupohja idealla, mutta vielä mansikan makuinen. NAM!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mitä jos siihen käyttäisi sokerin sijasta maksikkatomusokeria? Onnistuisiko tuolla?

 59. Arvontaan haluan mukaan ilman toiveita!

 60. johanna says:

  Mukaan mukaan! En oikein keksi toiveita, mut ehkä miten sais kuivakakkuja ja kahvikakkuja koristeltua vähän uudella ja pirteällä tavalla? :–) Yleensä niissä ei koristuksia näe ja jos on niin sokerikuorrutteella jotain viivoja :–D
  s-posti: johanna–r[at]hotmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tässä yksi idea. Ainakin toinenkin on, mutta se on jäänyt ilmeisesti vanhaan blogiin. Löytyy kyllä tuosta Pullahiiren makeat kakut-kirjasta. http://www.pullahiiri.com/2011/10/pahkina-kinuskikakku.html

 61. Unknown says:

  Arvontaan mukaan peukut pystyssä! Mä en ikinä meinaa saada massalla päällystetyn kakun reunoja siisteiksi. Vinkkejä tekniikkaan ja sopiviin välineisiin ottaisin mielellään vastaan. Onnea ja monta tuoksuvaa blogivuotta tulevaisuuteen! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Marsipaaniveitsellä saat sileän leikkausjäljen. Tavalliseen veitseen jää helposti massa kiinni ja reunasta tulee epäsiisti.

 62. Nimetön says:

  Onnea PullaHiirelle.

  onko suunnitelmissa suolaisen kursseja, esim voileipäkakkukurssia?
  ja arvonnassa mukana 😀
  t. Catharina

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Suunnitelmissa on kursseja, mutta tällä hetkellä voileipäkakuista ei ainakaan talvelle ole kurssia tulossa.

 63. Tiinatuuli says:

  Mää en saa koskaan leikattua täytekakkupohjaa tasaisesti kolmeen osaan. Sen haluaisin oppia.
  Onnea blogille! 🙂

 64. Tiinatuuli says:

  Mää en saa koskaan leikattua täytekakkupohjaa tasaisesti kolmeen osaan. Sen haluaisin oppia.
  Onnea blogille! 🙂

 65. Nimetön says:

  Onnnea Bogie.Arvonnassa mukana. [email protected]

 66. helena says:

  Pursotusneuvoja olis kiva saada, vaikka videoituna 🙂 Ja kuppikakkuihin koristeluvinkkejä. Niin ja arvonnassa mukana 😛

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mietitään noita videojuttuja 🙂

 67. Nimetön says:

  Onnea ihanalle blogillesi! Itse olen kaivannut yksityiskohtaisia neuvoja erilaisten täytekakkujen kermapursotusten tekoon.
  -Aada-
  aho_immonen(at)hotmail.com

 68. Sirri says:

  Onnittelut! Mukana arvonnassa ja kaipaisin vinkkejä juustokakkujen koristeluun.

 69. maria.smile.you.bake says:

  Paljon onnea! Mukana arvonnassa kiitos. Juustokakkujen koristeluohjeet kiinnostaisivat minuakin:)

 70. Kyllä Maalla On Mukavaa - Sanna says:

  Onnea syntymäpäivän johdosta! Olen kiinnostunut leivonnasta ja blogisi on kyllä ihan mahtava inspiraation lähde. Omia touhujani ajatellen kaipaisin yksityiskohtaisia ohjeita sokerimassalla kuorruttamisesta, aina pohjustuksesta (sokerikreemi tms.) lähtien. Mukavaa talven odotusta!

 71. Susku86 says:

  Paljon onnea! =)

  Toivoisin itse vinkkejä erityisesti leivonnassa käytettäviin tekniikoihin ja välineisiin (fantasiakakut). Myös sokerimassakoristeiden teko kiinnostaa kovasti!

 72. Peikko says:

  Onnittelut! 🙂

  Arvontaan liittyen, toivoisin vinkkejä siitä kuinka saan onnistumaan kaksi/kolme kerroksiset kakut. Ne kun meinaavat aina lähteä luistamaan! Fantasiakakut ovat mulla se kiinnostuksen kohde

  penny.z[at]hotmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hyvä tuenta tuonne kerroskakkuun, niin pysyy paikoillaan. Ehkäpä tästäkin tulevaisuudessa lisää.

 73. Marenkia, marenkia! says:

  Onnittelut! 🙂 Tämä on kyllä upea blogi, jossa tulee usein vierailtua, lisäksi vinkkejä katson kirjastasi! 🙂 Täällä blogissa olisi kiva katsella vaikkapa erilaisia pursotustyylejä ja niihin vinkkejä… 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mukava, että myös kirja on ollut käytössä. Se tukee hyvin blogia 🙂 Muotokakkuihin ja koristeisiin löytyy vaihekuvat, joita moni on toivonut myös tänne blogiin.

 74. Nimetön says:

  Tällä hetkellä toivoisin vinkkejä piparkakkutalon koristelemiseen, millaisia kuvioita voisi tehdä ja millaisin karkein taloa voisi koristella.

  Onnea hyvälle blogille! terveisin, Leppäkerttu

 75. Nimetön says:

  Onnea! 🙂
  Haluaisin oppia enemmän sokerimaasan käyytöä ja sillä koristelua
  – Sini

 76. Kirsi says:

  Onnea onnea ihanalle ja herkulliselle blogille!
  Toivoisin ohjeita eri pursotustyyleistä 🙂

 77. Onnittelut blogille! Välillä tuntuu, että oma mielikuvitus ei keksi riittävän näyttävää ja erilaista koristelua esim kakuille, joten eri koristelutekniikoihin kaipaisin inspiraatiota ja selkeitä ohjeita.

 78. Nimetön says:

  Onnea! Blogiasi on ollut aina kiva lukea. Ihania ohjeita sulla 🙂
  Jäätelän tekemiseen on aina kiva saada uusia vinkkejä ja neuvoja :))
  -Emmi

 79. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa. Onnea synttärisankarille
  _Niina_

 80. Onnittelut kauniille blogillesi!
  Voileipäkakkujen ohjeita ja koristeluideoita kaipaisin
  Mukana arvonnassa

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tulossa ainakin hieman erilainen voileipäkakun koristelu 🙂

 81. maikki says:

  Onnea pullahiiri!
  Mukana arvonnassa, ja minua kiinnostaisi eniten miten saa kauniita koristeita ei niin suurella vaivalla ja kädentaidoilla varustettuna… Arjen apuvälineitä leivontaan!
  hazelnut-[at]hotmail.com

 82. Unknown says:

  voileipä kakuista malleja ja täyte- ja koristeluvaihtoehtoja.. erikoisempia 🙂

  perusohjeita marsipaanilla koristeluun..

  felixhumanus[at]gmail.com

 83. Unknown says:

  Onnea Pullahiiri! Mukana myös arvonnassa…
  Katselen youtubesta paljon ohjeita miten esim. käsin tehtyjä kortteja valmistetaan. Tulipa mieleeni, että olisi hauska nähdä video miten teet esim Hello Kitty tai The cars kuorutteen kakkuusi vaihe vaiheelta.

 84. Toivoisin enemmän pursotusvinkkejä. Ja olen mukana arvonnassa (anna.karpakka[at]gmail.com)

 85. Nasuttaja says:

  Onnea Pullahiiri! Kiitos loistavasta blogista! Tänne on ihan pakko kurkata vähän väliä! Minulla etsinnässä uudet, maistuvat täytekakun täytteet ja joulun tuloon liittyen; piparkakkutalon pursotusvinkkejä. Terkuin Nasuttaja

 86. Herkkukatti says:

  Itse kaipailisin myös enemmän vinkkejä ja opastuksia erilaisten pursotuksien tekoon. 🙂

 87. Suklaapisara :) says:

  Onnea! 🙂 Toivoisin vinkkejä pursotusten ja kakkukoristeiden tekemiseen. 🙂 Mukana arvonnassa!

 88. Unknown says:

  Arvonnassa mukana. Kaipaisin opastusta pursotusten tekoon esim lehti- ja kukka pursotus.

 89. Saakku says:

  Kaipailisin vinkkejä siihen, miten käyttää tähteitä hyödyksi leipomisessa. Esim jos jää puuroa yli, niin miten se lasketaan sämpylätaikinassa, jauhoina, nesteinä vai miten? Tai voiko perunamuusia hyödyntää johinkin jne jne 🙂 Myös kaikki edullisesti tehtävät herkut kiinnostaa.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hyvä huomio! Tuon tulen laittamaan muistiin, jotta saan tänne blogiinkin arjen reseptejä joihin meillä hyödynnetään puurojen jämät.

 90. Me Wämili says:

  Paljon onnea!

  Tähteiden käyttö leivonnaisissa kuulostaa hyvältä postausidealta 🙂

 91. Wiiks says:

  Onnea onnea! Eniten katse etsii korvaavia vaihtoehtoja pähkinöille. Voiko ne jättää aina pois tai mitä laittaa tilalle…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pähkinät voi usein jättää poiskin, jos ne ovat sattumina reseptissä. Jauhetut pähkinät jättäessä pois, kannattaa lisätä kuivia aineita. Miten olisi pähkinöiden tilalla rusinat, kuivat marjat, suklaarouhe… Tai sitten kokonaan pähkinätön resepti. Pähkinä antaa nimittäin myös mukavasti makua ja saattaa olla juuri kyseisessä reseptissä se reseptin idea. Kannattaa siis lueskella reseptiä tarkkaan, että mikä on se maun antaja reseptissä.

 92. Heidi/Mustikkasuu says:

  7-vuotta on huima saavutus, lämpimät onnittelut sinulle ja kauniille blogillesi.:)
  Tämä oli ensimmäisiä blogeja, joita itse rupesin seuraamaan aktiivisesti viisi vuotta sitten.
  Minä kaipaan ihan tavallisia ja toimivia reseptejä: Suolaisia & makeita piirakoita, pikkuleipiä, välipalaideoita, perinteisiä leivonnaisia, erilaisia täytevaihtoehtoja täytekakkuihin. Juustokakkureseptejä olisi myös haussa, ovat heikkouteni ja niitä teen mielelläni.

  Suuret kiitokset vielä todella monipuolisesta blogistasi, täältä tuntuu löytyvän jokaiselle jotakin.

  Iloisin terveisin Mustikkasuun Heidi
  mustikkasuuleipoo[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Heidi Mustikkasuu (ihana blogin nimi 🙂 )!

 93. Annuliina says:

  Eri maiden leivonnaiset on kiinnostavia… Koristeluvinkit ja juhlien kaikki tarjottavat, miten saada kiva ja toisiinsa sopiva kokonaisuus.

 94. Nimetön says:

  Mukana, marianna1
  [email protected]

 95. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa. Kaikki leipomusideat on aina tervetulleita.
  -kiksu-

 96. Kaikenlaiset ohjeet ja vinkit kiinnostaa, jatka samaan malliin. Sun blogi on paras ja kaunein leivontablogi!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Eini sanoistasi! Mukava jos on noin 🙂

 97. Tuija says:

  Onnittelut! Mukana arvonnassa ollaan. Kaipaisin yksinkertaisia koristeluvinkkejä ja pursotusohjeita.

 98. Nimetön says:

  Mä kaipailisin vinkkejä ja ideoita täytekakkujen koristeluun, itse tulee aina tehtyä vain sellainen mansikkakiille siihen päälle, meinaa jo kyllästyttää…
  annu.liina78[at]gmail.com

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nyt vaan blogin sisältö selailemaan taytekakkugalleriasta tai sitten taytekakkukategorioista 😉 Sieltä löytyy jo ideaa, mutta lisääkin on varmasti tulevaisuudessa tulossa.

 99. klaara says:

  Onnea, Onnea!! Olen tosi huono leipoja, joten kaikki niksit käyvät. Siksi juuri luenkin blogiasi, että oppisin jotakin, ja sanottava on, ëttä olen myös oppinutkin. Osallistun arvontaan.

 100. Marein says:

  Onnittelut blogivuosien täyttämisestä!!!
  Itse taistelen edelleen kakkupäällysteiden siistin ulkonäön kanssa. Koskee sekä reunoja että pintaa, suklaakuorrutuksen tasaisen pinnan saaminen ja siistit reunat. Kermapursotuksissa meinaa aina reunat tulla epätasaiseksi ja aloittelijan näköiseksi. Näihin olisi kivaa saada lisää vinkkejä!

 101. evssiv says:

  Onnea vain blogille! 🙂 Macaronseihin ei ikinä oo vinkkejä liikaa, eikä ne ikinä ole täydellisiä… Niihin niksit kelpaa siis ja täyteideat myös" 🙂

 102. Janika T. says:

  Onnittelut! Mukana arvonnassa. Kaipaisin vinkkejä isojen levykakkujen tekoon..

 103. Kaipaisin neuvoa pienien kauniiden koristeiden tekoon!
  pinjamoi-[at]hotmail.com

 104. kissanminttu says:

  Kiitso näistä blogivuosista!
  Toivoisin kaikenmoisten kukkien ohjeita. Varsinkin sellaisten, joiden tekoon ei tarvitse kaikenmaailman muotteja 🙂

 105. Nelli says:

  Arvonnassa mukana minäkin !(:
  En millään meinaa onnistua suklaakuorrutteessa (tehdään siis samoin tavoin kuin kinuski kakun päälle :D), kun aina juoksettuu ://
  amelia.aitio[at]gmail.com

 106. leena says:

  Kiitoksia inspiroivista kursseista! Arvonnassa olen mukana. Vinkkejä kaipaisin kolmiulotteisten koristeiden tekoon kakun päälle. Esimerkiksi: tiara, nalle, hiekkarantalelut, tossut.. tai ihan mitä tahansa! Mutta niin, ettei kaikkeen tarvitsisi MUOTTEJA. Luovuuteen rohkaisevia ohjeita, kiitos! Myös elintarvikeväreillä SIISTISTI maalaaminen olisi opettavaista (kaikenlaisia suttuja on eri kakkublogeissa…). Ja mitä kannattaa maalata? Esimerkiksi vain joitain yksityiskohtia vai jopa isoja kokonaisuuksia? Ainahan taidot ratkaisee, mutta mitä jos on aloittelija?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset ideoista! Kaikkeen ei tosiaan tarvita muotteja, joten yritän saada sellaisia koristeita tänne esille. Millään en kerkeä kaikkia tekeleitäni tänne saamaan, mutta yritetään.

 107. koristeita ja ohjeita, paljon jo käyttänyt 🙂 Koriste kurssia ja cakepops kurssia turkuun 🙂 Sokerimassa koriste ohjeet kiinnostaisi myös, esim neiti 5v halusi marie koristeen kakkuun, oli aika taiteileminen ja jotenkin saimme onnistumaan. Mutta tuntui ettei mistään löydy kunnon ohjeita kakkukuviin,

 108. Arvonnassa mukana, kaipaisin koristeluvinkkejä muffinseille, omista tuppaa tulemaan vähän tylsiä kun aina sama tuorejuustopohjainen pärähdys tulee laitettua vaan päälle…
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Löydät moni kuorruteversioita muffinsseille täältä: http://www.pullahiiri.com/search/label/Muffinssit

 109. Nimetön says:

  Paljon onnea ihanalle blogille! Arvonnassa minäkin mukana 🙂 Vinkkejä kaipaisin sokerimassalla koristeluun!
  Terv. Suklaasydän<3

 110. Marianne S. says:

  Makeat Onnittelut Makealle Pullahiiren Blogille! 😀 Arvontaan osallistun myös!

 111. Vuokko says:

  Onnea blogille ja kiitos blogin pitäjälle 😉 Mua kiinnostais erilaiset ja eri makuiset kreemit, joita näkee käytettävän jenkkiläisissä kakkuohjelmissa.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Suklaakreemejä ainakin löytyy sekä tuorejuustokreemejä. Olisikohan ne sellaisia joita kaipailet?

 112. Maria says:

  Paljon onnea 7-vuotiaalle. Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani. Kauniita kuvia ja herkullisia reseptejä. Minä kaipaisen reseptiä/ohjetta sellaisen hyydykekakun tekoon jossa sisällä piilossa on toisella maulla tehty sisus, joka näkyy vasta kun kakusta leikkaa palan.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hyvä juttu! Näitäkin on tehty, mutta ei taida olla kunnollista opastusta täällä "uudessa" blogissa.

 113. Helena says:

  Hei, tätä blogia seuraan ja kaipaisin vinkkejä miten eri massoja käsitellään alustalla jotta niistä saadaan ehjä levy kakun päälle.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Laitetaan tämäkin muistiin täältä. Kiitos sinulle!

 114. Nimetön says:

  Lämpimät onnittelut! Käyn usein kurkistamassa uusia vinkkejä ja ideoita leivontaan. Olen itsekin innostunut Amerikan leivonnaisista, joten sen teeman resepteistä olen erityisen innoissani ja osallistun myös arvontaan. T: Sanna (sannaseuranen[at]gmail.com)

 115. Nimetön says:

  Suolaisia leivontaohjeita. Kiitos. Onnea blogille!

  Pirjo Porvoosta

 116. tiiti66 says:

  Seitsemän vuotta blogimaailmassa on ihan huikean hieno ja juhlinnan arvoinen saavutus. Olisi mielenkiintoista lukea postaus erilaisista puolivalmisteiden yms (esim. kaupan suklaavanukkaat) käytöstä leivonnassa.
  -tiiti66-

 117. Pikkuleenukka says:

  Onnea hienolle blogille!

  Mukana arvonnassa!

  Kaipaisin kunnon ohjetta niinkin yksinkertaisen asian kuin kakkutikkareiden tekoon. Pulma on siinä, että kakut eivät millään meinaa pysyä tikun nokassa, vaikka mitä tekisi… 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Lisää hieman pehmeää voita joukkoon, niin se kovettaa cake popsin ja pitää sen kasassa. Ennen dippaamista kannattaa myös muistaa kunnun "kylmetys" popseille.

 118. Nimetön says:

  Onnea! Sokerimassasta kallakukkia. Tiina_hujanen[at]hotmail.com

 119. Nimetön says:

  Onnea hienolle ja mahtavalle blogille! Mukana arvonnassa!

  Minä kaipaisin koristelu ideoita voileipäkakkuun, justokakkuihin ja maalaamiseen sokerimassalle/marsipaanille. Myös kukkien tekeminen niin, että niistä saisi kauniin ohuita.

  annemari.tuisku[at]hotmail.com

 120. MinttuMaaria says:

  Paljon onnea! Mukana arvonnassa! Koristeiden tekemiseen kaipailen vinkkejä 🙂

 121. Nimetön says:

  Ihania ideoita täältä on tullut poimittua. Kiitos niistä ja onnea & menestystä jatkossakin ? [email protected]

 122. Nimetön says:

  Opastusta kaipaisin suklaa- ja candy melts-koristeiden tekoon. Ne ovat niin hienon näköisiä! Myöskin Se, että miten kuppikakkujen päälle saa kauniin pursotuksen mietityttää. Olen saanut paljon vinkkiä keksien ja pullien tekoon täältä, kiitos siitä! Ja paljon onnea!

  _jensku_[at]hotmail.fi

 123. tiinakk says:

  Voileipäkakkujen tekoon olisi kiva saada ohjeita 🙂
  89tmsk[at]gmail.com

 124. Unknown says:

  Mukana arvonnassa minäkin. Ja toivoisin suolaisten tarjottavien kurssia.

 125. lentoemo says:

  Mukana arvonnassa, minäkin toivoisin uusia ideoita voileipäkakkuihin.
  flight(at)luukku(piste)com

 126. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana! Juhlapöydän suolaiset vaihtoehdot perinteisille voileipäkakuille:)

  1. Nimetön says:

   Se nimimerkki unohtui: Jutta

 127. Nimetön says:

  Arvonnassamukana.suolaisia tarjottavia juhliin. [email protected]

 128. Nimetön says:

  Mukana arvonnassa 🙂

  Piiku

 129. Johanna L-P says:

  Arvonnassa mukana!! Vinkkejä kaipaisin perhe/lastenjuhliin suolaisista leivonnaisista, mitkä voi valmistaa etukäteen esim. pakkaseen.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Lähes kaikki voit käyttää pakkasen kautta. Voileipäkakku kannattaa pakastaa ilman kuorrutusta ja koristelua, suolaiset piirakat hyvin suojattuina.

 130. Nimetön says:

  Karkkien tekoon kaipaisin lisää tietoa ja vinkkejä.
  T Eija RK

 131. Onnea blogille! Osallistun arvontaan myös. 🙂 Kaipaisin vinkkejä pursotuksista, eri malleista ja esim miten onnistua pursotuksissa parhaiten kun käyttää kermaa tai jotain kreemiä.

  Lisa

  harewoodlisa[at]gmail.com

 132. Nimetön says:

  Arvonnassa mukana! Enemmän toivoisin ohjeita ja vinkkejä kukkien tekemiseen joita käytät kakuissasi.
  jenni a

 133. Doris says:

  Arvontaan mukaan! Pursotusohjeita ja ideoita vailla olisin minäkin, joku aikaisempikin kommentoija oli ehdottanut videopostausta niistä, kannatan!

 134. Ellimelli says:

  Ihana blogi ja herkullisia ohjeita! Kaipailisin lisää vinkkejä kuorrutuksiin, sekä kakuille että muffineille.

 135. Iisha says:

  Tomuvarjays ei onnistu, tosin montaa kertaa en viela ole uskaltanut kokeilemaankaan. Siita tutoriaali! Videopostauksena viela niin johan alkaisi onnistua!

 136. Nimetön says:

  Onnea!
  Kaipaisin vinkkejä maidottomiin leivonnaisiin, kakun täytteisiin ja kuorrutuksiin, niin suolaisiin ku makeisiin. [email protected]

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Helposti saat muunneltua monia reseptejä maidottomiksi käyttämällä voin sijaan maidotonta leivontamargariinia ja vaihtamalla maitonesteen esimerkiksi mehuksi tai vedeksi. Toimii aika monessa reseptissä, joissa maitoproteiini tulee joko voista tai nesteestä.

 137. Nimetön says:

  Blogisi on herkullisia ohjeita pullollaan! Minä kaipaisin ohjeita joissa ei ole käytetty suklaata/kaakaota sekä toiveena myös gluteenittomat ohjeet.

  Saara K.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Aika moni resepti onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi. Esimerkiksi sokerikakkupohja onnistuu sillä, että sekoitat perunajauhot yhdessä gluteenittomisen jauhohen kanssa. Muutoin teet ihan tavallisen kakkupohjan. Eroa ei juuri huomaa.

 138. Pullahiiri/Taru says:

  Nyt laitetaan arvontakoneet käyntiin ja katsotaan kenelle arpaonni on tänään suosiollinen 🙂 Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close