Dalgona-kahvi ja kahvivaahdosta valmistettu mokkamousse

Dalgona-kahvi on kahvijuoma, joka valmistetaan vatkaamalla sama määrä pikakahvia, vettä ja sokeria vaahdoksi. Kahvivaahto kasataan juomaksi yhdessä kylmän tai kuuman maidon kanssa. Minä käytän enimmäkseen kahvini leivonnaisissa, joten pitihän tästäkin kahvivaahdosta tehdä jotain herkullista jälkiruokaa. 

Löydät  jälkiruokareseptin Dalgona-kahvireseptin alta.

Dalgona-kahvi 
Dalgona coffee

2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl kuumaa vettä
2 rkl sokeria
maitoa

Vatkaa kaikki ainekset kulhossa paksuksi vaahdoksi. Kaada lasiin tai kuppiin kylmää tai kuumaa maitoa noin kaksi desilitraa ja lusikoi kahvivaahto maidon päälle. Sekoita kahvi ennen sen juomista. 

Minun makuuni pelkkä dalgona-kahvi oli liian voimakasta, mutta moussen joukossa dalgona-vaahto oli herkullista. Kahvi kuitenkin maistuu tuossa alla olevassa jälkiruoassa, joten tämä jälkkäri on tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Tuosta dalgona-kahvista lähti tämänkin kerroksittain kasatun mokkamoussen idea. Tähän reseptiin lisäsin vielä hieman kermalikööriä, mutta se ei ole pakollinen osa tätä annosta. Tämä olisi herkullinen jälkiruoka vaikka vappuaattoon tai vappupäivään. 

Jaoin moussen kahteen osaan, jotta sain kaksi erilaista versiota moussesta. Näin sain kasattua annoksen kerroksittain ja viimeistelin ne kermavaahdolla sekä kaakaojauheella. Annosten pohjalle murskasin Oreo-keksiä. 

Olen nyt viime aikoina ihastunut näihin todella helppoihin jälkiruoka-annoksiin, jotka kasataan laseihin tai annoskulhoihin. Ne ovat nopeita valmistaa vaikka suurempaankin juhlaan. 

Kahden kerroksen mokkamousse

(4-6 annosta)

Mokkamousse
2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl kuumaa vettä
2 rkl sokeria
4 dl vispikermaa
noin 3 rkl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
(1 rkl kermalikööriä)

Pohja
7 Oreo-keksiä

Koristeluun
2 dl vispikermaa
1 1/2 rkl sokeria
(kaakaojauhetta)

Mittaa pikakahvijauhe, kuuma vesi ja sokeri kulhoon. Vatkaa ne yhdessä paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vispikerma. Jatka vatkaamista, jotta seoksesta tulee paksua vaahtoa. Lisää vielä tomusokeria maun mukaan. 

Jaa vaahto kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaojauholla ja toinen halutessasi kermaliköörillä. Sekoita molemmat mousset varovasti sekaisin ja lusikoi mousset kahteen pursotuspussiin. 

Murskaa keksit pakastepussissa esimerkiksi kaulimella kaulien tai ihan käsin puristelemalla pussin ulkopuolelta. Lusikoi keksimurska annoslasien pohjalle. Pursota vuorotellen mousseja annoksiin. 

Vatkaa lopuksi koristeluun tarkoitettu vispikerma yhdessä sokerin kanssa vaahdoksi. Pursota tai lusikoi kermavaahto annosten päälle ja koristele annokset vielä siivilöimällä kaakaojauhetta annosten päälle. 

Vinkki! Jos sinulla ei ole pursotuspusseja, niin voit myös lusikoida mousset ja kermavaahdon annosmaljoihin. Pursottaen se on helpompi tehdä varsinkin korkeampiin laseihin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close