Gluteeniton leivonta – gluteenittomat letut ja gluteeniton lettutaikina

Kyselin tuossa muutama viikko takaperin Pullahiiren leivontanurkan Facebook-ryhmässä (käy liittymässä, jos et vielä ole siellä mukana) minkälaisia ongelmia tai kysymyksiä teillä lukijoilla on herännyt gluteenittomasta leivonnasta. Lisäksi sain teiltä lukijoilta samalla myös reseptitoiveita ja yksi niistä oli gluteenittomat letut ja pannukakut. Kysely tein sitä varten, että koostan gluteenittomasta leivonnasta tänne blogiin suurempaa postausta ja haluaisin siinä vastata juuri teidän lukijoiden kysymyksiin. 

Nyt päätin ennen tuon varsinaisen Gluteeniton leivonta-postauksen julkaisua kirjoittaa tänne blogiin tuon toivotun gluteenittomien lettujen reseptin. Näitä voisi kutsua myös gluteenittomiksi amerikkalaisiksi pannukakuiksi, koska paistoin nämä pienelle lettupannulla. Näin sain niistä hieman paksumpia pikkulettuja.

Jos sinä haluat vinkkejä ja neuvoja tiettyihin ongelmakohtiin gluteenittomassa leivonnassa tai sinua on mietityttänyt tietyt asiat gluteenittomassa leivonnassa, niin jätä minulle kommenttia tämän reseptin alle tai laita sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Lupaan tutkia ja etsiä tiedot, jos vain mahdollista, teidän kaikkiin kysymyksiinne gluteenittomasta leivonnasta!

Kurkkaa tästä alta herkullinen gluteenittoman lettutaikinan resepti ja yllätä lähipiiri herkullisilla gluteenittomilla letuilla vaikka tänään!  

Gluteenittomat letut 

Gluteeniton lettutaikina

(noin 8 kpl)

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

25 g voita

1 kananmuna

(voita paistamiseen)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää maito, voi ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon. Anna turvota taikinaa noin 15 minuutin ajan.

Laita pannu kuumenemaan liedelle. Laita pannulle nokare voita. Kun voi on hieman ruskistunut, kaada pieni kauhallinen gluteenitonta lettutaikinaa voin päälle. Paista niin, että taikina hyytyy päällä ja paistopinta ruskistuu kauniisti. Käännä lettu ja paista vielä toinen puoli. Nosta lettu lautaselle ja jatka seuraavien lettujen paistamista, jotta saat koko taikinan paistettua. Tästä taikinasta tulee noin kahdeksan lettua. 

Huom! Muista aina tarkistaa, että käyttämäsi tuotteet eivät sisällä gluteenia. Tämä on erittäin tärkeää gluteenittomassa leivonnassa. Lisäksi tarvitset aina puhtaat työvälineet, jotta vältät gluteenin täydellisesti leipoessasi gluteenittomia leivonnaisia. 

Jätä tähän alle kysymyksesi ja kokemuksesi gluteenittomasta leivonnasta! Yritän saada postauksen valmiiksi tammikuun loppuun mennessä, niin se on sopivasti tarjolla, kun monet alkavat suunnitella tulevan kevään juhlaleivonnaisia ja erityisruokavaliot on hyvä huomioida myös juhlatilanteissa! 


Voit myös jättää suoraan reseptitoiveita tähän alle kommentteihin! 

Kommentoi

  1. Johanna/Herkkuhovi says:

    Ihanan kuuloinen resepti! Onko niin että muistisääntönä voisi olla jauhoja ja nestettä saman verran?
    Täytyy kokeilla seuraavalla herkkupäivällä. Juuri eilen perheelle tein tavislettuja ja kyllähän ne tuoksui hyvälle, kermavaahdon kera. 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Johanna! Nämä letut olivat todella hyviä ja pysyivät hyvin koossa. Vastasivat erinomaisesti tavallisia vehnästä tehtyjä lettuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close