Gluteeniton piirakkapohja

Minulle on tullut paljon toiveita gluteenittoman piirakkapohjan valmistamisesta. Niinpä päätin päivittää tänne blogiin hyvän gluteenittoman piirakkapohja reseptin. Jos teet piirakan isoon piirakkavuokan, niin tuplaa ohje.

Tämä piirakka pohja on valmiina hieman murenevaisempi kuin tavallisista vehnäjauhoista valmistettu piirakkapohja, mutta tämän piirakan sai oikein hyvin pois jopa irtopohjavuoasta. Minä nimittin paistoin piirakan nimenomaan irtopohjaisessa piirakkavuoassa.

Gluteeniton piirakkapohja

2 dl gluteenitonta jauhoseosta*)

100 g voita

1/2 tl suolaa

1/2 tl psylliumia

2 rkl vettä

Mittaa gluteeniton jauhoseos monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kylmä voi pieninä paloina, suola sekä psyllium. Pyöräytä ainekset hienoksi muruksi ja lisää sen jälkeen vesi joukkoon. Työstä taikinasta käsin tiivis taikinapallo ja painele taikina noin 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkaa pohja jääkaappiin haluamasi täytteen valmistuksen ajaksi.

*) Minä käytin Semperin Finmixiä

Vinkki! Voit valmistaa piirakkapohjan myös työstämällä jauhot, kylmän voin, suolan ja psylliumin kulhossa muruksi. Lisää joukkoon neste ja työstä taikina kiinteäksi.

Tässä alla olevassa kuvassa näkyy tuo minun leikkuuterällisen monitoimikoneen kulho, jossa valmistan usein juuri piirakkapohjat sekä esimerkiksi voileipäkakkujen täytteet. Tuolla koneella on helppo murskata myös keksipohjaisten kakkujen keksit. 

Tässä alla olevassa kuvassa taas näkyy piirakkapohja paiston jälkeen, irtopohjavuoasta pois otettuna. Ohje piirakkaan tulee tänne blogiin kokonaisuudessaan lähiaikoina.

Kommentoi

 1. Miten tämä pitäisi paistaa?

  1. Hei! Ihan tavalliseen piirakkapohjan tapaan. Voit joko esipaistaa pohjan paistamalla hetken uunissa leivinpaperi pohjan päällä ja painona joko kuivia herneitä tai keraamisia paistokuulia. Noin 10 minuutin jälkeen voit poistaa painon ja paperin varovasti ja jatkaa paistamista vielä muutamien minuuttien ajan. Toinen vaihtoehto on, että laitat vain täytteen pohjan päälle ja paistat tavallisen piirakkaohjeen mukaan, ehkä noin 40 minuutin ajan.

   Tässä reseptissä ei ole paisto-ohjetta sitä varten, että tuosta olisi tarkoitus jatkaa jonkin muun reseptin mukaisesti. Tällä voit siis korvata vehnää sisältävän piirakkapohjan, jos haluat valmistaa gluteenitonta piirakkaa.

 2. Mia Eklöf says:

  kanatta kokeilla

  1. Kiva, kun jätit kommenttisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close