Itse tehty mantelimassa ja talven ihanat laskiaispullat

Itsetehty mantelimassa

Nyt olemme päässeet jo maaliskuun puolelle, niin laskiainen on vihdoin täällä. Tänä vuonna maaliskuussa on ihan virallinen laskiaispullan herkutteluaika eli laskiaissunnuntai sekä laskiaistiistai. Laskiaissunnuntai menikin jo eilen, mutta onneksi laskiaistiistai on vielä edessä. 

Luin muutama viikko sitten lehdestä hieman laskiaispullan historiasta ja siitä ainakin selvisi, että mantelitäyte on ollut Ruotsissa se ainoa ja oikea laskiaispullan täyte. Hillotäyte – joka muuten on joka vuosi laskiaispullakyselyssä se voittaja – on ollut suomalainen tapa täyttää laskiaispullat. Edelleenkin kahvilat myyvät huomattavasti enemmän hillotäytteisiä laskiaispullia, mutta kyllä mantelikin pitää pintansa. Itse tehdyllä mantelitäytteellä pulla on entistäkin herkullisempi! 

Tässä alla on teille kaikille mantelimassan ystäville herkullinen resepti, jolla valmistatte itse tuon ihanan mantelisen täytteen laskiaispulliin. Tähän voit käyttää mantelipussien pohjalle jääneet mantelit niin kokonaisina kuin jauhoksi jauhettuinakin. Minä käytin tällä kertaa mantelilastuja sekä mantelijauhetta. Kokonaisten mantelien kanssa valmistus saattaa kestää hieman kauemmin, jotta niistä saa tarpeeksi hienoa massaa aikaiseksi. Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan tätä itse tehtyä mantelimassaa. Valmistus on lisäksi helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain manteleita, tomusokeria sekä vettä. 

Mantelimassa laskiaispullan täytteeksi

Itse tehty mantelimassa
Vegaaninen mantelimassa

160 g manteleita
100 g (noin 1 1/2 dl) tomusokeria
noin 3 rkl kiehuvaa vettä

Mittaa mantelit leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Voit käyttää kokonaisia kuorittuja manteleita, mantelilastuja tai mantelijauhetta. Lisää manteleiden joukkoon tomusokeri ja laita kone käyntiin. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on tarpeeksi hienoa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lusikallinen kerrallaan joukkoon. Lisää vettä sen verran, että mantelimassa kiinteytyy ja saat myodostettua siitä tangon. Kääri mantelimassa kelmun sisään ja pyöritä tasaiseksi tangoksi. Tangosta on helppo leikata paloja pullia varten. 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä veden joukkoon hieman manteliaromia voimistamaan mantelista makua. Minä en lisännyt aromia, koska mielestäni tämä sopii juuri tällaisenaan pullan täytteeksi erinomaisesti. 

Laskiaisen mantelitäyte laskiaispullaan
Aidosta mantelista tehty mantelitäyte
Herkulliset ja pehmeät laskiaispullat

Löydät blogista mitä erilaisimpia laskiaispullia kristallipullista kinuskitäytteisiin laskiaispulliin. Klikkaamalla alla olevien kuvien otsikoita, pääset suoraan resepteihin. 

Kristalliset laskiaispullat

Kristallipullista tehdyt laskiaispullat

Perinteiset laskiaispullat 

Perinteinen laskiaispulla

Laskiaisen banoffeepullat banaanilla ja kinuskilla

Banoffeetäytteinen laskiaispulla

Laskiaispullatorvet

Herkulliset laskiaisen kermasarvet

Perinteinen tapa laskiaispullan tarjoamiseen on lämmin maitolautanen. Minäpä tarjoilin eräänä laskiaisena pullat herkullisesta maitovaahdosta. Maitovaahdon pohjalle voi lisätä yllätykseksi pienen määrän kahvia. Mitä tämä kuulostaisi? 

Herkullinen laskiaispulla itse tehtynä pullataikia ja herkullinen täyte sekä maitovaahto

Älä huoli, kyllä laskiaispullia voi syödä vielä tiistain jälkeenkin!

Vaikka koko talven ajan! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close