Herkullinen välipala – Marjarahka

Marjarahka valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ja vieläpä todella helposti. Kaiken lisäksi rahka myös maistuu ihanalta. Rahkaa voi maustaa omaan makuun sopivilla lisukkeilla, joten samalla reseptillä saat aikaiseksi monen makuisia rahkoja. 

Erilaiset hedelmä- ja marjarahkat vievät minut makumuistojen mukana omaan lapsuuteen. Muistelen, että äitini valmisti usein rahkaa ja teini-iästä lähtien niitä tuli tehtyä myös itse. Monesti käytin rahkassa banaania tai erilaisia marjoja tuomassa makua. Edelleenkin nuo samat maut ovat käytössä. Toki tuoreiden hedelmien valikoima on kaupoissa lisääntynyt vuosien aikana, joten nykyään voi tehdä myös hyvin eksoottisia makuyhdistelmiä. Toisaalta perinteiset maut pitävät aina pintansa. 

Nykyään rahkaa tulee tehtyä aina välillä. Joskus monta kertaa viikossa ja sitten taas voi olla kuukausien tauko. Tällä hetkellä erilaiset rahkat ovat meillä kovassa suosiossa. Lapset valmistavat rahkaa välillä myös itse välipalaksi tai iltapalaksi, koska valmistus on niin helppoa. Marja- tai hedelmärahka sopii todella hyvin myös jälkiruoaksi. 

Herkullinen marjarahka

2 dl vispikermaa

250 g maitorahkaa

3 rkl sokeria

noin 200 g marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Sekoita hyvin. Jos käytät mansikoita tai vadelmia, niin pilko ne.  Sekoita marjat joukkoon ja rahka on valmis. 

Vinkki! Jos käytät pakastemarjoja, niin sulata niitä hieman, että saat leikattua marjat tarvittaessa hieman pienemmiksi. Pilko varsinkin isot mansikat sekä mahdollisesti myös vadelmat.

HUOM! Muista pakastemarjoja käytettäessäsi valita kotimaisia marjoja. Jos käytössäsi on vain ulkomaalaisia pakastemarjoja, niin katso täältä ohjeet niiden kuumentamiseen ennen rahkan joukkoon lisäämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close