Helppo pasha

Helppo pasha tarjoilulautasella.

Helppo pasharesepti valmistui vielä tähän pääsiäiseen. Minulla on ollut vanha pashamuotti jo muutaman vuoden ajan odottamassa pääsiäistä. Aina pääsiäinen on ”yllättänyt” ja pashan tekeminen on jäänyt. Tänä vuonna päätin ryhdistäytyä ja valmistaa pashaa. Tuo muotti jäi kuitenkin edelleen käyttämättä…

Aika moni pasharesepti vaatii monia erilaisia työvaiheita ja suuren määrän erilaisia raaka-aineita. Minä kuitenkin miellän pashan enemmänkin makeutetuksi rahkaksi, jota laitetaan esimerkiksi pullasiivun päälle. Niinpä tein tästä helposti lähestyttävän, mutta kuitenkin hyvin maistuvan reseptin – helpon pashan eli valutetun rahkan.

Pashan joukkoon voisi oikein hyvin lisäillä pieneksi pilkottuja hedelmiä, pähkinöitä tai muita sattumia. Ajattelin kuitenkin tällä kertaa lisätä hedelmät suoraan tarjoilulautaselle, jolloin ne voi halutessaan lisätä pashan joukkoon, jos niitä haluaa.

Pashalla voi herkutella myös muulloin kuin pääsiäisenä, joten älä turhaan pidä sitä pelkkänä pääsiäisreseptinä. Katso alta tämä helppo resepti ja herkuttele tällä herkulla vielä vaikka tänä pääsiäisenä, tai muuten pullapäivänä.

Pasha ja hedelmät

Helppo pasha

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

(mangoa/passionhedelmää)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka. Vatkaa sekaisin ja lisää lopuksi tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita ainekset vielä sekaisin.

Vuoraa lävikkö, kahvinsuodatin tai pashamuotti kostealla liinalla tai esimerkiksi suodatinpussilla. Lusikoi pasha muottiin ja nosta jääkaappiin valumaan mielellään yön yli.

Kumoa valutettu pasha tarjoiluastialle. Ota pois käyttämäsi suodatinpaperi tai -kangas ja koristele pasha halutessasi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla

Tarjoile esimerkiksi pullan kanssa!

Vinkki! Minä valutin pashaa yön yli. Nestettä tuli noin yhden desin verran.

Pasha kumottuna kahvinsuodattimen kanssa tarjoiluastialle.
Vaihekuva pashan valmistuksesta
Valmiiksi tarjoilulautaselle kumottu pasha sekä mangoa ja passionhedelmää.
Helppo pasha veitsessä hieman pashaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close