Vaniljaiset mangopullat

Vaniljaiset mangopullat näyttävät rahkapullilta, mutta ne ovat täytetty tällä kertaa vaniljaisella täytteellä ja paiston jälkeen täytteen päälle on pilkottu mangoa. Voit käyttää tähän tuoremangoa tai säilykemangoa. Kypsän tuoreen mangon löytäminen on usein haasteellista, joten säilykemango sopii näihin erinomaisesti.

Mango sopii täydellisesti varsikin erilaisiin pääsiäisajan leivonnaisiin, mutta myös kevän ja kesän raikkaisiin leivonnaisiin. Tein viime viikolla herkullisen mangorahkapiirakan filotaikinapohjalla ja nyt nämä herkulliset sekä ihanan pehmeät mangopullat. Mangoa ei varmaan voi pääsiäisaikaan olla liikaa – vai mitä olet mieltä? Mango antaa leivonnaisiin ihanaa makua ja tietysti myös tuota ihanan aurikoista väriä.

Olen viime aikoina vähentänyt hiivan määrää pullataikinassa ja monesti myös leipätaikinoissa, koska olen käytännössä havainnut, että pullat ja leivät kohoavat hyvin myös pienemmällä hiivamäärällä. Voi olla, että joudut kohottamaan taikinaa hieman pidempään, mutta omaan ja makuraadin makuun tämä alla olevan reseptin hiivamäärä on oikein hyvä.

Tässä vaniljatäytteessä on käytetty vaniljakreemijauhetta. Noita vaniljakreemijauheita on kaupoissa myynnissä muutamia eri merkkisiä. Näin ollen, katso aina tarkkaan käyttämäsi vaniljakreemijauheen pakkauksesta jauheen ja nesteen oikea suhde. Alla olevassa reseptissä oleva suhde on viitteellinen. Vaniljatäytteen tulee olla pursotettavaa, mutta ei kuitenkaan liian paksua tai liian löysää.

Katso alta resepti tähän herkulliseen pullareseptiin ja leivon nämä ihanat täytetyt mangopullat!

Pääsiäisen mangopullat

Vaniljaiset mangopullat

(noin 22-24 kpl)

Pullataikina
5 dl maitoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
(1 kananmuna voiteluun)

Täyte
2 1/2 dl vaniljakreemijauhetta *)
noin 4 1/2 dl kylmää maitoa
noin 400 g mangoa
(kiille hyytelösokerista)

Valmista pullataikina: Lämmitä maito noin +42 asteiseksi. Kaada maito taikinakulhoon ja lisää joukkoon hiiva, kardemumma, sokeri ja suola sekä kananmunat. Lisää alkuun noin puolet vehnäjauhoista nesteen joukkoon. Sekoita taikina hyvin. Lisäile vehnäjauhoja taikinan joukkoon vähän kerrassaan, ja alusta taikinaa käsin tai yleiskoneessa niin, että taikinaan muodostuu hyvä sitko. 

Lisää huoneenlämpöinen (pehmeä) voi taikinan joukkoon ja vaivaa vielä tasaiseksi. Nosta taikinakulho lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi, esimerkiksi leivinliinalla suojattuna.

Valmista vaniljakreemi: Mittaa kulhoon kylmä maito ja vaniljakreemijauhe (katso käyttämäsi vaniljakreemijauheen pakkauksesta merkkikohtainen valmistusohje sekä vaniljakreemijauheen ja nesteen määrä). Vatkaa seos sähkövatkaimella tai vispilällä niin, että seos menee hyvin sekaisin. Jätä kreemi hetkeksi sivuun odottamaan. Jos kreemistä tulee liian paksua, voit notkistaa sitä vatkaamalla joukkoon hieman lisää maitoa. 

Valmista pullat: Kaada kohotettu taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa taikinasta ylimääräiset ilmat pois. Lisää tarvittaessa pullataikinan sekaan vielä hieman jauhoja. Jaa taikina noin 22-24 osaan ja pyörittele pyöreiksi pulliksi. Nosta pullat uunipelleille leivinpapereiden päälle nousemaan noin 15 minuutin ajaksi. Suojaa pullat leivinliinalla.

Painele pulliin esimerkiksi tasapohjaisella lasilla syvennys. Laita lasin pohjaan hieman tuorekelmua, niin lasi irtoaa paremmin pullataikinasta. Riko kananmunan lasiin ja sekoita se hyvin esimerkiksi haarukalla. Voitele pullien reunat kananmunalla, pullasutia apuna käyttäen.

Lusikoi vaniljakreemi pursotuspussiin ja pursota kreemitäyte tasaisesti kaikkien pullien syvennyksiin.

Paista pullia 200 asteessa noin 10-12 minuutin ajan, tai kunnes pullat saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Vaihekuva rahkapullien täyttäminen
Pullien voitelu kananmunalla
Pullien täyttäminen vaniljakreemi
Valmiiksi täytetyt vaniljapullat

Pilko käyttämäsi mango pieniksi kuutioiksi. Lusikoi jäähtyneiden pullien päälle mangokuutioita.

Valmista halutessasi vielä kiille hyytelösokeripakkauksen mukaan. Viimeistele pullat sivelemällä mangokuutiot kiilteellä. Näin saat kauniin ja viimeistellyn pinnan pullille. Lisäksi mangot pysyvät paremmin pullien päällä ja niiden ulkonäkö on kauniimpi pidempään.

Herkuttele nämä pullat tuoreina! Jos haluat pakastaa pullat, niin pakasta ne ilman mangoa. Sulata pullat ja lusikoi hedelmät pullien päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

*) Vaniljakreemijauheiden määrässä suhteessa nesteeseen on merkkikohtaisia eroja, joten tarkista vaniljakreemin valmistaminen vielä käyttämäsi vaniljakreemijauheen pakkauksesta. Näin saat onnistuneimman täytteen pulliin. Vaniljakreemin tulee olla pursotettavaa, mutta ei liian paksua eikä liian löysää. Pystyt vaikuttamaan vaniljakreemin paksuuteen lisäämällä kreemijauheen tai nesteen määrää.

Kiille hyytelösokerista mangopullien päälle
Herkulliset mangopullat
Pehmeät pullat
Ihanat pääsiäispullat
paras pullataikina

Katso myös nämä herkulliset pullareseptit:

Herkulliset mansikkapullat
Täydelliset korvapuustit
Vaniljaiset kristallipullat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close