Vispipuuro mansikasta ja mustikasta

Marjaisa vispipuuro

Vispipuuro saa makunsa ja värinsä tällä kertaa mansikoista ja mustikoista. Voit itse muunnella näiden marjojen suhdetta oman maun mukaan. Tässä kuvan vispipuurossa käytin 3/4 mansikoita ja 1/4 mustikoita.

Vispipuuro on monelle meistä jo omasta lapsuudesta tuttu. Se sopii aamiaiselle, iltapalalle tai välipalalle. Vispipuuro tarjoillaan kylmänä ja se vatkataan ilmavaksi jäähtymisen jälkeen. Se keitetään ensin mannapuuron tapaan puuroksi, mutta valmis puuro jäähdytetään ja vatkataan jäähtyneenä hyvin ilmavaksi ja vaaleaksi. Puuro on ennen vatkaamista huomattavasti tummempaa kuin mitä se on valmiiksi vatkattuna. Vispipuuro on niin pehmeää, että sen voisi tarjoilla erinomaisesti myös jälkiruokana.

Vispipuuro on täysin maidoton ja vegaaninen. Muista kuitenkin myös tarjoiluhetkellä, että tarjoilet maidottoman version esimerkiksi kaura-, soija- tai mantelijuoman kanssa. Yleensä vispipuuro tarjoillaan maidon tai kerman kanssa.

Katso alta resepti mansikka-mustikkavispipuuroon ja valmista tämä herkku jo vaikka heti tänään!

vispipuuroresepti mansikasta ja mustikasta

Marjaisa vispipuuro mansikasta ja mustikasta

7 dl vettä
300 g mansikoita ja mustikoita
1 dl mannasuurimoita
1/2-3/4 dl sokeria
ripaus suolaa

Kuumenna vesi ja marjat kiehuvaksi kattilassa. Keitä noin viiden minuutin ajan, tai kunnes marjat ovat pehmentyneet. Siivilöi halutessasi seos, jotta saat puurosta mahdollisimman tasaista.

Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kuuman nesteen joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä seosta noin kymmenen minuutin ajan. Sekoittele keittämisen ajan puuroa vispilällä.

Lisää lopuksi puuron joukkoon vielä sokeri ja ripaus suolaa. Kun puuro on valmis, jäähdytä puuro.

Vatkaa vispipuuro sähkövatkaimella tai monitoimikoneella ilmavaksi puuroksi muutamien minuuttien ajan. Voit vatkata puuron myös käsivispilällä, mutta tämä vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Tarjoile puuro esimerkiksi maidon, kerman tai maidottoman ”maitojuoman” kanssa.

Vinkki! Jos valmis vispipuuro kaipaa vielä makeutta, niin voit lisätä tarjoiluhetkellä annosten päälle ripauksen sokeria.

Herkullinen vispipuuro
whipped porridge with berries
Vispipuuroa kermalla
Kerma kannussa ja vispipuuro
Valmis vispipuuroannos

Katso myös nämä herkulliset reseptit blogista:

Itse tehty marjagranola
Helppo marja-raparperipiirakka
Marjarahka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close