Mangorahkapiirakka filotaikinapohjalla

Mangorahkapiirakka filotaikinapohjalla

Mangorahkapiirakka filotaikinalla sopii täydellisesti kevääseen ja varsinkin pääsiäisen aikaan. Vaikka pääsiäinen onkin vasta huhtikuun puolella, voi jo nyt hieman miettiä pääsiäisajan leivonnaisia ja nauttia kevään raikkaista mauista.

Tässä piirakassa on ihanan pehmeä mangorahkatäyte sekä paperinohuista filotaikina-arkeista kasattu rapea pohja. Filotaikinalla saa valmistettua monenlaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Taikina-arkkien käyttö on helppoa ja ne ovat todella lehteviä. Käytin tässä reseptissä viittä 50 cm x 37 cm kokoista filotaikina-arkkia, jotka puolitin. Näin sain yhteensä kymmenen ohutta pohjakerrosta tähän piirakkaan. Vuokana käytin tällä kertaa noin 30 cm x 19 cm kokoista paistovuokaa.

Avattu filotaikina säilyy tiiviisti suojattuna jääkaapissa muutamien päivien ajan. Sitä voit käyttää erinomaisesti myös suolaisten piirakoiden pohjana tai taikina-arkin sisään voi kääriä erilaisia täytteitä pasteijoiksi. Käyttötapoja on monia.

Kurkkaa alta tämä herkullinen mangorahkapiirakan resepti!

Helppo pääsiäisen mangopiirakka

Mangorahkapiirakka filotaikinapohjalla

Pohja
5 arkkia filotaikinaa
100 g voita

Täyte
400 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl mangososetta

Ota filotaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Levitä taikina-arkit pöydälle leivinpaperin päälle. Puolita arkit. Leikkaa toisesta leivinpaperista vuokaan sopiva pala, jonka päällä voit kasata pohjan.

Sulata voi.

Laita leivinpaperin pala pöydälle. Laita ensimmäinen puolitettu filotaikina-arkki leivinpaperin päälle. Voitele se voisulalla pullasutia apuna käyttäen. Levitä päälle toinen filotaikinakerros ja voitele se. Jatka samaan tapaan niin, että saat kaikki kymmenen filotaikinakerrosta pohjaa varten päällekkäin.

Nosta pohja vuokaan leivinpaperin avulla tiivisti, vuoan reunoja mukaillen.

Valmista täyte sekoittamalla kulhossa maitorahka, sokeri, kananmunat sekä yksi desilitra mangososetta. Käytä sekoittamiseen vispilää. Kaada tasaiseksi sekoitettu täyte pohjan päälle. Lusikoi loput mangososeet pienellä lusikalla rahkatäytteen päälle alla olevan vaihekuvan mukaisesti. Kuvioi piirakan pinta vetämällä lusikkaa tai veitsen kärkeä täytteessä niin, että saat piirakalle rahkatäytteellä ja mangososeella marmoroidun pinnan.

filotaikinan voitelu vaihekuva
filotaikina nostettuna vuokaan vaihekuva
Täyte ja mangotäplät
Täytteen kuviointi vaihekuva

Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Kun piirakka on kypsä, täyte on lähes hyytynyt, mutta se saa olla vielä kuitenkin hieman heiluttaessa hyllyvää.

Anna piirakan jäähtyä ensin huoneenlämmössä, ja nosta se sen jälkeen jääkaappiin. Nosta piirakka hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin se on parhaimmillaan.

Voit tarjota jäähtyneen piirakan vaikka kermavaahdon kanssa.


Vinkki! Muista suojata nuo filotaikina-arkit esimerkiksi kostealla pyyhkeellä leivonnan aikana, jotta ne eivät pääse kuivumaan valmistuksen aikana. Filotaikinalevyt voi voidella voin lisäksi myös ruokaöljyllä. Voit katsoa tarkemmat ohjeet filotaikinan käsittelyyn taikinapakkauksesta.

Täältä löydät aikaisemmin filotaikinasta tekemäni reseptit, jotka täältä blogista löytyy jo valmiiksi

Mango tart with phyllo dough
Herkullinen pääsiäisen rahkapiirakka
Rahkapiirakka mango
Hedelmä rahkapiirakka

Katso myös nämä herkulliset rahkapiirakkareseptit:

Persikkainen rahkapiirakka
Keväinen sitruunapiirakka
Saksalainen juustokakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close