Herkullinen jäätelöpiirakka – synttärijuhlien suosikki! / Homemade ice cream cake

Kaupallisessa yhteistyössä Lidl ja Indieplace 
Pääsin toteuttaamaan Lidlin kanssa kaupallisessa yhteistyössä reseptin omasta Lidl-suosikistani. Niinpä valmistin Lidlin suosikkijäätelöstä herkullisen jäätelöpiirakan. Tämä jäätelöpiirakka sopii erinomaisesti vaikka syntymäpäiville täytekakun sijaan tarjolle. Lisäksi se on vieläpä paljon helpompi valmistaa kuin perinteinen täytekakku. Kaikki tähän jäätelöpiirakkaan tarvitsemasi raaka-aineet saat hankittua saman katon alta – Lidlistä. Kurkkaa vielä reseptin alta ohjeet 500 euron Lidl-lahjakortin arvontaan! 

Tässä jäätelöpiirakassa on Oreo-kekseistä tehty pohja ja täytteenä herkullista Gelatelli-jäätelöäNämä käyttämäni jäätelöt on valmistettu Fairtrade Cocoa Program-kaakaosta. Päällä koristeena kermavaahtoa, strösseleitä ja Dajm-patukkaa. Koristeena voit käyttää lisäksi nonparelleja, keksejä ja erilaisia karkkeja. Jäätelömakuja voit vaihdella helposti pakastealtaan tarjonnan ja omien toiveiden mukaisesti. 

Mikä sitten on se minun suosikkini kaikista jäätelömauista? Kyllä se on ehdottomasti ollut jo pidemmän aikaa kunnon mintun ja suklaan yhdistelmä! En toki ole varma, onko sellaista jäätelömakua vielä löytynyt, joka ei olisi minulle maistunut, mutta kyllä minttusuklaa on ehdoton ykkönen. Joskus tuo oma suosikkimaku on tuottanut hieman ongelmia, nimittäin Suomessa minttusuklaajäätelön löytäminen on ollut vaikeaa, varsinkin jos haluaa että suklaa on paloina herkullisen minttujäätelön joukossa. Lidl pelasti minut aikoinaan pahimmassa minttusuklaajäätelön kaipuussa ja sain sieltä täytettyä pakastimen tuolla herkullisella jäätelöllä. Tämän jälkeen olen ostanut minttusuklaajäätelöä säännöllisesti pakastimeen odottamaan herkkuhetkeä. 


Jos teen jäätelöannoksen itselleni, niin käytän siinä usein jäätelömakuina minttusuklaata sekä suklaata yhdistettynä. Näitä molempia makuja päätin käyttää myös tässä jäätelöpiirakassa. Välillä pitää vieläkin nähdä vähän vaivaa, että minttusuklaajäätelöä löytää Lidlin pakastealtaasta, koska hyvin usein tuo maku on myyty loppuun. Ehkä en ole ainoa, jonka suosikkijäätelö on minttusuklaa. 

Valmista tämä Oreo-pohjainen jäätelöpiirakka viikonlopun illanistujaisiin tai lastenjuhlien tarjoilupöytään. Koristelun voit muunnella tilaisuuteen sopivaksi. Parasta tässä on, että voit valmistaa jäätelöpiirakan pakastimeen valmiiksi ja koristella sen juuri ennen tarjoilua. Näin ei tarvitse herkkujen valmistamista jättää ihan viime tippaan. Katso alta jäätelöpiirakan resepti sekä valmistuksen vaihekuvalliset ohjeet!


Herkullinen jäätelöpiirakka

JäätelökakkuPohja

2 pkt (308g) Oreo-keksejä

50 g Pohjolan Meijerin voita

2 rkl VitaDor-öljyäTäyte

1 l Gelatelli Premium Mint – minttusuklaajäätelöä

1 l Gelatelli Premium Chocolate – suklaajäätelöäKoristelu

4 dl Pohjolan Meijerin vispikermaa

BellBake-strösseleitä

karkkeja

keksejä


Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää sen joukkoon öljy. Öljyä kevyesti myös käyttämäsi piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Sekoita rasvat keksien joukkoon ja painele keksimuru halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuokaan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelle. 


Ota jäätelöt pakastimesta ja pyörittele jäätelöpallo kerrallaan jäätelöt täytteeksi piirakkaan. Voit myös halutessasi lusikoida jäätelön mahdollisimman tasaisesti pohjan päälle. Nosta piirakka pakastimeen vähintään parin tunnin ajaksi. 


Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Ota vuoka pois pakastimesta. Jos käytät irtopohjavuokaa, niin siirrä jäätelöpiirakka varovasti jäisenä pois vuoasta tarjoiluastialle. Levitä ja pursota kermavaahto piirakan päälle haluamallasi tavalla. Koristele piirakka vielä erilaisilla strösseleillä, karkeilla tai kekseillä. Nosta piirakka tarjoilupöytään heti tarjolle. Vinkki! Pingota irtopohjavuokaa käyttäessäsi leivinpaperi vuoan pohjalle. Leivinpaperin avulla saat siirrettyä jäätelökakun parhaiten  jäisenä tarjoiluastialle.


 Jos et löydä minttusuklaajäätelöä Lidlin pakastealtaasta, niin kysy sitä reippaasti myyjältä. Tuo jäätelö on tällä hetkellä Lidlin valikoimassa jatkuvasti, mutta se on osa kolmen jäätelömaun lajitelmaa. Aika usein se on myyty loppuun, ennen kuin itse kerkeän ostoksille.
Jos muuten haluat osallistua 500 euron Lidl-lahjakortin arvontaan, niin julkaise Instagramissa kuva sinun omasta Lidl-suosikistasi. Osallistuaksesi tuohon arvontaan, muista laittaa #lidlsuosikkini -merkintä kuvan yhteyteen ja huomioi, että tilisi pitää olla julkinen. Käy kurkkaamassa arvonnasta lisätietoja ja säännöt @Lidlsuomi Instagramista ja jaa oma suosikkisi. Voi olla, että juuri sinä voitat tuon mahtavan lahjakortin! 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close