Helpot suklaamuffinssit

Helpot suklaamuffinssit

Nämä helpot suklaamuffinssit ovat todella nopeita valmistaa ja tiskiäkin tulee aika vähän. Kaikki ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja taikina jaetaan muffinssipellin koloihin. Nämä ovat sopivia vaikka äitienpäivän leivonnaiseksi…

Tällä reseptillä saat paistettua hieman suuremman määrän muffinsseja yhdellä kertaa. Käytä paistamiseen joko kahta muffinssipeltiä tai tee kaksi paistoerää peräkkäin. Kaksi muffinssipeltiä ei yleensä mahdu tavalliseen uuniin vierekkäin, mutta voit laittaa pellit hieman lomittain, niin saat uuniin mahtumaan kerralla jopa kaksikymmentä muffinssia.

Näitä muffinsseja maistellut makuraati antoi suklaamuffinsseille heti hyvät arvostelut. Arvostelut vaan parani entisestään seuraavana päivänä. Näin ollen näistä voisi sanoa, että maku vain paranee, kun muffinssit hetken odottelevat herkuttelijoita.

Kurkkaa alta tämä helppo resepti ja leivo nämä perheelle, ystäville tai vaikka työkavereille.

Mehevät suklaamuffinssit

Helpot suklaamuffinssit

(noin 17-20 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 dl kahvia
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
2 1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
noin 2-3 dl suklaahippuja, -paloja tai -rouhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään suklaata lukuun ottamatta kulhossa. Mittaa kahvi, maustamaton jogurtti, öljy, maito ja kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita. Yhdistä ainekset kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vispilällä sekaisin. Lisää vielä suklaat joukkoon. Voit jättää osan suklaasta ripoteltavaksi muffinssien päälle ennen paistamista. Näin suklaapalat jäävät kauniisti näkyviin.

Jaa taikina noin 17-20 muffinssipellin koloon laitettuun paperiseen muffinssivuokaan. Täytä noin 1/2-3/4 muffinssivuoan korkeudesta, riippuen kuinka korkeita muffinsseja haluat tehdä. Paista muffinsseja ensin viiden minuutin ajan noin 200 asteessa. Laske sen jälkeen lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 10 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Paistoaika on viitteellinen ja riippuu paljon uunista.

Ota kypsät muffinssit paiston jälkeen pois muffinssipellin koloista ja anna niiden jäähtyä hetki. Nämä herkut voi herkutella lämpiminä tai jäähtyneinä.

Tässä alla on vielä kuva kahdesta muffinssipellistä. Näin muffinssipellit mahtuvat useaan uuniin ja saat paistettua yhdellä kertalla jopa 20 muffinssia.

muffinssipellit uuniin

Vinkit reseptiin:

  • Voit korvata sokerin osuuden myös kokonaan ruokokidesokerilla.
  • Jos et halua käyttää kahvia, voit korvata kahvin maidolla.
  • Voit käyttää oman maun mukaista suklaata.
  • Voit korvata ruokasoodan myös leivinjauheella. Käytä silloin 2 tl leivinjauhetta.
Suklaiset aamiaismuffinssit
Herkulliset suklaamuffinssit
quick and easy chocolate muffins

Katso myös nämä blogista löytyvät herkulliset suklaareseptit:

Suklaakakku juustokakkutäytteellä
Helppo Rocky Road-resepti
Täydelliset suklaahippukeksit

Kommentoi

  1. Eija says:

    Ihanan näköisiä ja helppotekoisia herkkuja 🙂 Voisiko näitä pakastaa, kärsiikö rakenne tai maku? Meillä on juhlat tulossa ja voisi jotakin tehdä jo ennakkoon 🙂

    1. Hei, Pahoittelut viiveestä vastauksessa. Muutamat kommentit ovat jääneet minulta näkemättä, kun en ole saanut niistä ilmoituksia. Uskoisin näiden kestävän pakastuksen oikein hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close