Helppo Rocky Road-suklaa / Quick and easy Rocky Road chocolate

Rocky road-suklaa on helppo valmistaa ja se maistuu täydelliseltä herkulta. Voit tehdä rocky road-suklaasta kuvan kaltaisia pieniä suklaapaloja tai yhden suuremman paloiksi leikattavan suklaalevyn. Rocky road-suklaaseen voit upottaa sattumiksi omia suosikkejasi, kuten pähkinää, vaahtokarkkeja, keksejä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja sekä erilaisia muita rapeita sattumia. Me käytimme tyttären kanssa tällä kertaa pähkinää sisältävää suklaata, pieniä vaahtokarkeja sekä pilkottuja kaurakeksejä. 

Näillä muutamilla raaka-aineilla valmistat ihanat herkut naposteltaviksi, kahvipöydän herkuksi tai vaikka karkkipäivän makeaksi palaksi. Meillä nämä upposivat niin nopeasti, että uusia eriä rocky road-suklaata on tehty useampaan otteeseen lähiaikoina. Pieni varoituksen sana on siis aiheellinen – saattaa aiheuttaa pientä rocky road-riippuvuutta! 

Suosittelen varoituksista huolimatta kurkkaamaan alta reseptin ja kokeilemaan rocky road-suklaan valmistamista.

Rocky road-suklaa

Rocky road chocolate

200 g maitosuklaata

200 g pähkinäsuklaata

noin 100 g kaurakeksejä

noin 3 dl pieniä vaahtokarkkeja

Pilko suklaat mikronkestävään astiaan ja sulata suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa. Pilko keksit veitsellä sopiviksi sattumiksi ja lisää ne yhdessä pienien vaahtokarkkien kanssa suklaan joukkoon. Voit jättää halutessasi muutamia vaahtokarkeja sattumiksi suklaan päälle laitettavaksi.

Sekoita massa ja lusikoi se pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle. Nosta suklaat hetkeksi jääkaappiin. Voit myös painella rocky road-suklaamassan pieneen vuokaan suklaalevyksi ja leikata sen sopiviksi paloiksi jäähdyttämisen jälkeen. 

Nosta rocky road-herkut tarjolle – nautiskele!

Vinkki! Jos haluat tehdä haastavamman version rocky roadista, niin temperoi silloin suklaa. Näin suklaa ei sula sormissa ja siinä on rapsahtavampi koostumus. Tarvitset temperointia varten lämpömittarin, jolla pystyt tarkistamaan suklaan lämpötilan. Suklaan temperointilämpötilat riippuvat suklaan laadusta, joten tarkista aina valmistajan suosittelemat lämpötilat tai suklaalaadulle suositellut lämpötilat. 

Täältä löydät blogin muut rocky road-herkut, kuten nämä alla olevat rocky road-patukat!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nam, pitääpä laittaa testiin! 🙂

    https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat kyllä niin hyviä, että suosittelen kokeilemaan. Tekevät kyllä nopean katoamistempun heti valmistuttuaan. Jollain ihmeellisellä tavalla tarjoilukulho tyhjenee pienessä hetkessä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close