Hedelmäinen juustokakkujälkiruoka

Hedelmäinen juustokakkujälkiruoka on nopeasti valmistuva herkku, joka on helposti valmistettavissa vaikka yllätysvieraille. Annokset kasataan kerroksittain, joten ne ovat myös ulkoisesti näyttävän näköisiä. Tämän valmistamiseen et tarvitse muita laitteita kuin sähkövatkaimen, jolla vatkaat ainekset paksuksi vaahdoksi. Lisää hedelmät joukkoon ja makeuta tarvittaessa. Hedelmäiset juustokakkujälkiruoat ovat herkuteltavissa heti valmistamisen jälkeen. 

Koska keksimurskaa löytyy sekä annoksen pohjalta että keskeltä, antaa se mukavan kerroksellisen ulkonäön annokselle. Tämä jälkiruoka on myös mukava syödä, koska keksimurskaa ei tarvitse kaivaa syödessä annoksen pohjalta. Voit viimeistellä annokset tuoreilla marjoilla ja pienellä määrällä keksimurskaa tai vaikka tuoreilla yrteillä. 

Voit helpottaa annoksen valmistamista käyttämällä lasten mangososetta, mutta voit oikein hyvin käyttää myös tuoretta mangoa ja soseuttaa sen itse. Tällä kertaa halusin reseptistä niin helpon kuin voi, jotta se olisi nopeasti valmistuva vierasvara. Jos käytät lapsille tarkoitettua mangososetta, niin huomioi silloin, että mangon määrän tulisi olla soseessa mahdollisimman suuri. Vertaile pakkausten mangomääriä, jotta saat mahdollisimman intensiivisen maun. Erilaisissa lapsille tarkoitetuissa mangososeissa on suuriakin eroja mangon määrässä. 

Keksit saat hienoksi muruksi laittamalla ne pakastepussin sisään ja esimerkiksi kaulimalla pussissa olevat keksit muruksi. Jos kaulinta ei löydy, voit myös naputella pussissa olevia keksejä esimerkiksi lusikalla pussin päältä. Voit itse päättää, saako keksimurskan joukkoon jäädä myös hieman suurempia sattumia. Tämä on täysin makuasia. 

Kurkkaa tämä aurinkoinen resepti alta ja herkuttele! 

Hedelmäinen juustokakkujälkiruoka

(4 annosta)

noin 75 g kaurakeksejä

2 dl vispikermaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 banaani

125 g mangososetta

1-2 rkl tomusokeria

Päälle

mangososetta

keksimurskaa

tuoreita marjoja

Laita kaurakeksit pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella kaulimalla pussissa hienoksi muruksi. 

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Murskaa banaani haarukalla ja lisää se yhdessä mangososeen kanssa vaahdon joukkoon. Lisää makusi mukaan tomusokeria makeuttamaan täytettä. Vatkaa ainekset sekaisin ja annostele kulhoihin. 

Lusikoi jokaiseen annoskulhoon tai lasiin reilu ruokalusikallinen keksimurskaa. Lusikoi täytettä päälle. Lisää vielä täytteen päälle toinen kerros keksimurskaa, mutta jätä keksimurskaa vielä hieman annosten koristeluun. Lusikoi lopuksi toinen kerros täytettä ja koristele annos mangososeella, tuoreilla marjoilla ja keksimurskalla. 

Vaikka olemme vielä helmikuussa, on ulkona hyvin harmaiden päivien jälkeen ihanan keväisen oloinen auringonpaiste. Tuo auringonpaiste innoitti minutkin tekemään jo hieman keväisempiä leivonnaisia. Lisää on luvassa!Ihanaa alkavaa viikonloppua juuri sinulle! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close