Hiihtoloman herkulliset herkut – 6 suosikkireseptiä

Ainakin etelä-Suomessa nämä hiihtolomaviikon kelit ovat tällä hetkellä hyvin vetiset. Vettä tulee kuuroittain ja ulkona on märkää. Niinpä kasasin tähän postaukseen blogista löytyvät helposti valmistuvat herkut, jotka ovat mukavia valmistaa lasten kanssa. Hiihtoloman saa mukavasti kulumaan keittiöpuuhissa.

Nuoriso leipoo näistä monet reseptit ihan itsenäisesti, mutta pienempien lasten kanssa on hyvä olla aikuisen mukana. Kuuman uunin ja mahdollisten kuumien kattiloiden kanssa pitää olla todella varovainen. Täältä löydät vielä lisävinkit lasten kanssa leipomiseen. Tärkein asia on minun mielestäni ennakoiminen. Pienten lasten kanssa leipoessa raaka-aineet kannattaa mitata jo ennakkoon valmiiksi, jolloin monessa reseptissä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kananmunien rikkominen on monesti se leivonnan yksi kohokohta, loppumaistelun ohella, joten kananmunat kannattaa jättää lasten rikottavaksi. 

Kaikki blogin helpot reseptit löydät täältä! Keräsin kuitenkin tähän alle minun omat hiihtolomaviikon suosikit, joista voitte leipoa herkullisia välipaloja tai jälkiruokia yhdessä lasten kanssa! 

Herkullinen ja kuitupitoinen smoothie-kulho

Herkullinen smoothie-kulho sisältää paljon luonnon terveellisiä raaka-aineita. Lisäksi smoothieen on lisätty vielä pieni kuitulisä. 

MyslipatukatHerkulliset myslipatukat valmistuvat helposti. Näissä ei tarvitse vatkailla mitään. Kannattaa kuitenkin olla varovainen kuuman kattilan kanssa. Myslipatukoiden joukkoon voit lisäillä makusi mukaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja sekä vaikka suklaata. 

Nopea ja helppo rocky road-suklaapiirakka

Tämän piirakan valmistuksesta ei tule paljon tiskiä, mikä onkin aika hyvä asia – sekä leipoville lapsille että vanhemmille. Pohja on mehevää suklaakakkua ja päällä on herkullinen vaahtokarkkikerros. 

Helpot laskiaisleivokset

Vaikka ulkona on märkää ja sataa vettä, ei laskiaispulla (tai tällä kertaa laskiaisleivos) petä koskaan. Nämä leivokset maistuvat pullalta, mutta valmistuvat huomattavasti nopeammin kuin perinteinen laskiaispulla. 


Pannukakku

Herkullinen pannukakku valmistuu ihanaksi välipalaksi tai vaikka keittoruoan jälkiruoaksi. Kurkkaa resepti täältä

Täydelliset pähkinä-suklaakeksit

Nämä herkulliset – tai oikeastaan ihan täydelliset – pähkinä-suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti. Nämä maistuvat varmasti hiihtolomalaisille vaikka kaakaon kanssa nautittuina. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close