Kesän herkullinen panna cotta vaahtokarkeilla

Kesän herkullinen panna cotta vaahtokarkeilla valmistuu nopeasti ja helposti. Panna cottan pitää hyytyä toki muutamia tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua, mutta sen valmistaminen on helppoa. Näin lämpimillä kesäkeleillä viileän kylmä jälkiruoka tuoreilla mansikoilla on kyllä todellinen kesäpäivän herkku. Tämä jälkiruoka valmistuu grillin sivukeittimellä tai vaikka irrallisella keittolevyllä, jonka voi nostaa ulos. 

Tämän panna cottan tein jo juhannuksen aikaan, jolloin oli todelliset helteet ja lämmöt nousivat helposti mökissäkin sellaisiin lukemiin, ettei mökkiä haluttu lämmittää yhtään enempää. Niinpä tämä terassilla valmistettu jälkiruokaherkku oli erinomainen juhannuksen makea pala. Makua ja makeutta panna cotalle saat vaahtokarkeista, jotka myös osaltaan hyydyttävät seosta. 

Kurkkaa nyt tämä herkullinen resepti tästä alta ja valmista tämä ihanan kesäinen jälkiruoka! 

Panna cotta vaahtokarkeilla

Vaahtokarkki panna cotta

(4-5 annosta)

2 dl kermaa

2 dl maitoa

2 liivatelehteä

10 vaahtokarkkia

noin 100 g mansikoita

2 tl sokeria

Mittaa kattilaan kerma ja maito. Laita liivatteet likoamaan toiseen astiaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna sillä aikaa kerma-maitoseos kiehuvaksi. Lisää kuuman seoksen joukkoon vaahtokarkit. Sekoittele niin, että vaahtokarkit sulavat kerma-maitoseoksen joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan seokseen. Sekoita tasaiseksi, äläkä enää keitä seosta. 

Jaa panna cotta 4-5 annosmaljaa, lasiin tai kuppiin. Anna jäähtyä hetki ja nosta sen jälkeen jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi. 

Kun panna cotta on hyytynyt, pilko mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita mansikoiden joukkoon sokeri ja sekoita. Anna mansikoiden olla noin kymmenen minuutin ajan. Lusikoi sen jälkeen mansikat annosten päälle. 

Nosta annokset kylmään odottelemaan tarjoilua.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close