Herkullinen hummus eli kikhernetahna

Hummus on herkullinen kasvisruoka tai oikeastaan herkullinen lisäke, jota voi laittaa leivälle tai käyttää vaikka dippinä. Se on vegaaninen, maidoton, munaton ja gluteeniton, joten se sopii moneen eri ruokavalioon. Hummus valmistetaan kikherneistä, joten tähän on hyvä käyttää munattomasta marengin valmistuksesta jääneet kikherneet. Munaton marenki valmistetaan aquafabasta eli kikherneliemestä. Kikherneetkin kannattaa todellakin ottaa marengin valmistuksen jälkeen hyötykäyttöön. 

Minä pidän kovasti hummuksesta, mutta harvemmin on tullut itse sitä valmistettua. Nyt kun innostuin vegaanisesta marengista, minulla on tullut sen verran ”ylijäämää” kikherneistä, että olen innostunut myös hummuksen valmsitamisesta oikein urakalla. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista tämä herkullinen hummus vaikka vielä täksi illaksi. Meiltä löytyy kaikki hummuksen raaka-aineet ihan oman lähikaupan valikoimasta, joten mitään erittäin erikoisia raaka-aineita ei tähänkään tule. Tuo tahini voi toki olla aika tuntematon raaka-aine. Se on valmistettu seesaminsiemenistä ja on perus raaka-aine hummuksen valmistuksessa. Toki myös tahinin voi tehdä itse paahtamalla seesaminsiemeniä kuumalla pannulla tai uunissa ja jauhamalla ne öljyn ja suolan kanssa tahnaksi.  

Kurkkaa muut vegaaniset reseptit täältä. 

Hummus eli kikhernetahna

1 prk (380g/230g) kikherneitä

2 rkl sitruunmehua

3 rkl tahinia

1 iso valkosipulin kynsi

2 rkl oliiviöljyä

3/4 dl vettä

1 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl suolaa

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita blenderiin tai leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen kikherneet sekä kaikki muut hummuksen raaka-aineet. Pyöräytä koneella ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarvittaessa lisää vettä, jotta saat sopivan koostumuksen. 

Huom! Muista ottaa kikherneiden liemi eli aquafaba talteen ja valmista siitä vaikka tämä herkullinen vegaani sitruuna-marenkipiirakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close