Erittäin suklaiset ja pehmeät suklaakeksit

Se tunne, kun kaappeihin on kertynyt erilaisia suklaita suuret määrät… Siitä saivat nämä pehmeät suklaakeksit alkunsa. Minä itse hamstrailen erilaisia suklaita, mutta en raaski kuitenkaan käyttää niitä. Näin ollen kaapit täyttyvät ja herkut jää käyttämättä. Viime viikolla päätin, että nyt voin käyttää ulkomailta tuotuja suklaita runsaalla kädellä pois, jotta saan tilaa uusille herkuille. 

Nämä suklaakeksit ovat erittäin herkullisia, juuri sellaisia pehmeitä ja maukkaita, joita keksien kuuluukin olla. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä. Suklaassa ei kannata säästellä ja näihin voitkin käyttää mitä tahansa suklaata. Minä käytin pääosin eri tavoin maustettuja tummia suklaita, mutta reseptiin voisi käyttää myös valkosuklaata, maitosuklaata tai ihan oman maun mukaan valittua suklaata. 

Pehmeät ja maukkaat suklaakeksit

Chocolate chip cookies

(noin 16-20)

240 g voita

1 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 dl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

vähintään 300 g suklaata

Vatkaa voi ja sokerit keskenään noin viiden minuutin ajan. Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda keskenään ja lisää edellisiin. Pilko suklaa reippaan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaa. Voit jättää osan suklaista keksien viimeistelyä varten. Ota keksikauhalla sopivia palloja tai pyörittele keksitaikinasta käsin palloja (noin 16-20 kpl) uunipelleille. Jätä keksipallojen väliin paljon väliä, jotta keksit mahtuvat leviämään paiston aikana. Koristele pallot lopuilla suklaapaloilla ja paista 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. 

Herkuttele lämpimillä kekseillä ja kylmällä maidolla! Ihana makupari! 

Vinkki! Keksien pitää olla paistamisen loppuvaiheessa pehmeitä. Älä missään tapauksessa ylipaista keksejä. Anna suklaakeksien jäähtyä. 

Vinkki! Jos tee pienempiä ja useampia keksejä, niin paistoaika on silloin varmasti huomattavasti lyhyempi. 

Kommentoi

 1. La La Lilja says:

  Oi miten herkullisen näköistä! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Nämä olivat ihanan pehmeitä.

 2. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

  Ovatpa tosiaankin ihanan mehevän ja pehmeän näköisiä! ♥

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos sinulle kauniista sanoistasi!

 3. Nimetön says:

  Vaikuttaa herkulliselta 🙂 Käytitkö maitosuklaata vai tummaa suklaata? Mietin laktoositonta/maidotonta versiota ja sitä varten tummaa suklaata 🙂

  -Maria

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Käytin erilaisia suklaita, pääasiassa tummaa. Tähän voi käyttää ihan sellaista suklaata kuin haluaa ja laktoositon versiokin onnistuu helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close