Roosanauha-päivä 13.10.2017 – Pinkit muffinssit!

Roosa nauha-päivää vietetään tänään perjantaina. Kipaise kaupan kautta ja käy hakemassa leivonta-ainekset näihin mansikanmakuisella kuorrutteella koristeltuihin sitruunakuppikakkuihin. Saat juhlistettua tätä tärkeää päivää pinkeillä herkuilla. Olen tehnyt viime vuosina aina jonkin ihanan pinkin leivonnaisen Roosa nauha-päivää varten. Tänä vuonna ne ovat nämä herkulliset kuppikakut. Tänä vuonna päätin tehdä nämä muffinssit gluteenittomina. Voit kurkata täältä edellisten vuosien kakut, kakkutikkarit ja muut pinkit herkut!

Roosa nauha-päivää (13.10.) vietetään rintasyöpätietoisuuden lisäämiseksi ja varojen hankkimiseksi syöpätutkimusta varten. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, joten meidän jokaisen on syytä huolehtia itsestämme ja tarkkailla mahdollisia muutoksia. Toki myös muidenkin kuin rintasyövän osalta. 

Nyt kuitenkin levitetään pinkkiä tietoutta, kerätään varoja syöpätutkimukselle ja leivotaan vaikka nämä herkullisen hempeät muffinssit!

Sitruunamuffinssi mansikanmakuisella kuorrutteella

Muffinssipohjat

3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 tl soodaa

1/2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl sokeria

120 g voita

2 kananmunaa

2 tl sitruunankuorta

2 dl maitoa

2 rkl sitruunamehua

Kuorrute

150 g voita

2 dl mansikanmakuista tomusokeria

2 dl kermaa

(elintarvikeväriä)

Sekoita jauhoseos, sooda ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää kanamunat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja maito, jotta saat maidosta hapanmaitoa. Sekoita voi-sokeriseoksen joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja hapanmaitoa pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi noin 12 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellinkoloihin. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä huoneenlämpöinen voi ja mansikkatomusokeri keskenään muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi huoneenlämpöistä kermaa muutamassa erässä voin joukkoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää halutessasi/tarvittaessa joukkoon pinkkiä elintarvikeväriä. 

Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Minä käytin Wiltonin kuusi sakaraista 1M-pursotusterää. 

Käy ottamassa osaa Roosa nauha-keräykseen täällä. Voit myös järjestää oman tempauksen, jossa tuot esille Roosa nauha-tietoutta tai järjestestät oman keräyksen. Lisätietoja löydät täältä

? Pinkkiä päivää sinulle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close