Täytetty nyhtöleipä / Pull-a-part bread

Olen jo pitkään suunnitellut pull-a-part- eli nyhtöleivän valmistamista. Tämä leipä täytetään haluamallasi täytteellä ja laitetaan grilliin tai uuniin. Paistetaan ensin hetken aikaa folion sisällä ja sen jälkeen vielä hetki ilman foliota. Makumaailmaa on helppo vaihdella oman maun mukaan. Minä käytin tällä kertaa paria erilaista juustoa, kinkkua ja yrttejä sekä valkosipulivoita. Kinkun voisi hyvin vaihtaa vaikka rapeaksi paistettuun pekoniin tai pepperoniin. 

Alta löydät minun reseptini tähän herkulliseen täytettyyn leipään. Leipä syödään repimällä juustoisia ja maukkaita paloja. 

Kerkeät tekemään tämän leivän oikein hyvin vielä vaikka tähän vappuaattoon! 

Täytetty nyhtöleipä / Pull-a-part bread 

1 vaalea leipä

Täyte

200 g cheddar-juustoa (kahta erilaista)

100 g palvikinkkusiivuja

ruohosipulia

persiljaa

Valkosipulivoi

50 g voita

2-3 valkosipulin kynttä

Leikkaa leipä parin sentin välein siivuiksi, mutta jätä kuitenkin leikkaamatta pohjan läpi. Tee viillot vielä ristiin samalla tavoin, niin saat mukavia pieniä revittäviä leipäpaloja. 

Valmista valkosipulivoi sulattamalla voi ja sekoittamalla joukkoon hienonnettu valkosipuli. Raasta juustot raasteeksi ja leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Hienonna myös yrtit. Sekoita juusto, kinkku sekä yrtit keskenään. Levitä pullasudilla valkosipulivoita leivän kaikkiin väleihin. Lusikoi kinkku-juustotäytettä kaikkiin leikkaamiisi viiltoihin leivän sisään. Työnnä täyte mahdollisimman syvälle väleihin. 

Kääri leipä folioon ja paista ensin 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Ota folio leivän päältä pois ja jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan. Voit valmistaa leivän halutessasi myös grillissä. 

Vinkki! Laita yrttejä leipään maun mukaan. 

Vinkki! Uunien lämpötiloissa on hieman eroja, joten muista vahtia, ettet polta leipää. Tärkeintä on, että leipä lämpenee sisältä ja juusto sulaa. Jos sinulla on kiertoilmauuni, niin pienennä silloin hieman lämpöä.

Jos haluat syömisestä siistimpää, niin tee viillot vain yhteen suuntaan ja täytä leipä. Näin leivästä on helpompi leikata leipä siivuja ja syöminen on siistimpää.

Jos kaipaat lisää reseptejä vappuun, niin kurkkaa täältä kaikki vappureseptit! Tämä leipä käy myös muihin tilaisuuteen, ei pelkästään vappuun. 

Ihanaa vappuaattoa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close