Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla eli suolainen kääretorttu

Kinkkuvoileipäkakkurulla kokonainen

Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla on suolainen kääretorttu, jonka täytteenä on käytetty kinkkuvoileipäkakusta tuttua kinkkutäytettä. Suolainen kääretorttu on nopea ja helppo valmistaa, sillä siinä käytetään vain yhtä täytettä, kun usein voileipäkakuissa käytetään useampaa erilaista täytettä.

Täyte valmistuu helposti. Täytteen tuorejuustot ja kerma vain vatkataan vaahdoksi ja vaahdon joukkoon lisätään halutut täytteet. Tällä kertaa siis pieneksi pilkottu kinkkusuikaleet, kurkkusalaatti sekä mausteet. Täyte levitetään yhdeksi kerrokseksi leivinpaperin päälle levitettyjen leipäsiivujen päälle ja kieritellään kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi.

Suolainen kääretorttu on hyvä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut tasottuvat. Valmiin rullan päälle levitetään kuorrutekerros ja lopuksi viimeistellään runsaalla koristelulla. Toki koristelun voi tehdä ihan oman maun mukaan. Tässä kakussa se on tällä kertaa aika runsas.

Voileipäkakun koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitusta. Itse haluan tuoda yleensä jo koristelussa ilmi mitä makuja täytteestä löytyy. Lisäksi pienet salaatit (esimerkiksi rucola) ja versot sopivat hyvin kaikkien voileipäkakkujen koristeluun.

Kurkkaa myös aikaisemmat rullatut voileipäkakut Kasvisvoileipäkakkurulla ja Vegaaninen voileipäkakkurulla.

Suolainen kääretorttu

Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
eli suolainen kääretorttu

Täyte ja pohja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl vispikermaa
4 rkl kurkkusalaattia
200 g palvikinkkusiivuja
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

1 pkt (550 g/14-15 siivua) tummaa paahtoleipää *)

Kostutus
noin 1 1/2 dl kivennäisvettä tai lihalientä

Kuorrutus
1 1/2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(valkopippuria, suolaa)

Koristeluun
esimerkiksi versoja tai pientä salaattia, kinkkusiivuja, kurkkua, leipätikkuja

Vatkaa tuorejuustot kulhossa yhdessä vispikerman kanssa paksuksi vaahdoksi. Hienonna palvikinkkusiivut. Lisää hienonnettu kinkku ja kurkkusalaatti joukkoon. Lisää vielä rouhittua mustapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle noin 3 1/2 paahtoleipäsiivua neljän riviin. Kostuta leivät ja katso, että ne ovat mahdollisimman tiiviissä riveissä leivinpaperin päällä. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kääretorttuun ei tule selviä saumoja käärittäessä. Levitä kinkkutäyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pyöräytä leivinpaperin päälle esimerkiksi folio ja kääri voileipäkakkurulla tiiviisti folioon. Nosta voileipäkakku jääkaappiin odottelemaan mielellään seuraavaan päivään.

Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Leikkaa päädyt siisteiksi.

Vatkaa kuorrutteen vispikerma ja tuorejuusto yhdessä paksuksi vaahdoksi sekä lisää mausteita maun mukaan. Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakkurulla päälle ja koristele voileipäkakkurulla haluamallasi tavalla esimeriksi salaatilla, versoilla, kinkkusiivuilla, kurkulla ja esimeriksi leipätikuilla.

*) Vinkki! Paahtoleipänä voit käyttää mitä tahansa paahtoleipää. Itse pyrin käyttämään mahdollisimman tummaa moniviljaa tai ruista. Onnistuu kuitenkin ihan millä tahansa paahtoleivällä. (lisätty 11.11.2022)

Alustalle levitetyt leipäsiivut
Leipien päälle levitetty kinkkutäyte
salaatilla koristeltu voileipäkakkurulla
Voileipäkääretorttu
Pala voileipäkakkua
Herkullinen kinkkuvoileipäkakkurulla

Kurkkaa myös nämä juhlapöydän herkut:

Pieni minttutryffelikakku
Juhlapöydän helppo lakkakakku
Lohitäytteinen voileipäkakkurulla

Kommentoi

  1. Kirsi Tamminen says:

    Hyvää tuli. Itse laitoin shakkiruutumaisesti joka toisen leivän tummaa ruisvuokaa ja täytteeseen lisäsin paistettua sipulia ja raejuustoa. Tuli mehevän herkullista.

    1. Kiitos kommentista! Mahtava sovellus reseptistä! Ihanaa, että maistui sinullekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close