Voileipäkakkurulla lohitäytteellä

Lohivoileipäkakkurulla

Voileipäkakkurulla lohitäytteellä on herkullinen pikkujoulutarjottava, mutta se sopii täydellisesti myös joulunpyhien kahvivieraille tarjottavaksi. Tähän voileipäkakkuun halusin pikkujouluihin sopivaa värikkyyttä, joten käytin koristelussa myös syötävien kukkien terälehtiä sekä värikkäitä versoja.

Olen tehnyt näitä rullavoileipäkakkuja jo useampia monilla erilaisilla täytteillä. Viimeksi ihastuitte eri somekanavissani kinkkutäytteiseen voileipäkakkurullaan, joten päätin tehdä siitä vielä tämän jouluun sopivan savulohiversion.

Kurkkaa alta resepti!

Jos haluat nähdä vaihekuvia rullavoileipäkakun valmistamisesta, niin kurkkaa ne täältä. Voileipäkakkurulla on helppo valmistaa yhdellä täytteellä, yhden leipäkerroksen päälle. Lopuksi voileipäkakku vain kieritetään voileipäkääretortuksi kauniisti rullalle.

Voileipäkakkujen koristelu tuoreilla salaateilla ja muilla kasviksilla kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa, jotta koristeet pysyvät tuoreen näköisinä ja raikkaina.

Herkullinen lohivoileipäkakku

Voileipäkakkurulla lohitäytteellä

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
noin 200 g savulohta
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

Pohja
1 pkt (550 g/14-15 siivua) paahtoleipää

Kostutus
noin 1 1/2 dl sitruunaista kivennäisvettä

Kuorrutus
1 1/2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(valkopippuria, suolaa)

Koristeluun
esimerkiksi versoja, pientä salaattia, kylmäsavulohta, kurkkua, syötäviä kukkia  

Vatkaa tuorejuustot kulhossa yhdessä vispikerman kanssa paksuksi vaahdoksi. Hienonna savulohi haarukalla ja lisää joukkoon yhdessä tillin ja valkopippurin kanssa. Sekoita täyte tasaiseksi. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarkista myös, ettei ruotoja pääse täytteen joukkoon.

Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle noin 3 1/2 paahtoleipäsiivua neljän riviin. Kostuta leivät kivennäisvedellä, pullasutia apuna käyttäen, ja katso, että leivät ovat mahdollisimman tiiviissä riveissä leivinpaperin päällä. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kääretorttuun ei tule selviä pitkiä saumoja käärittäessä. Levitä lohitäyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi leivinpaperin sisään. Pyöräytä leivinpaperin päälle esimerkiksi folio ja kääri voileipäkakkurulla tiiviisti folion sisään. Nosta voileipäkakku jääkaappiin odottelemaan mielellään seuraavaan päivään.

Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Leikkaa päädyt siisteiksi. 

Vatkaa kuorrutteen vispikerma ja tuorejuusto yhdessä paksuksi vaahdoksi sekä lisää mausteita maun mukaan valkopippurilla ja suolalla. Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakkurulla päälle ja koristele voileipäkakkurulla haluamallasi tavalla esimeriksi salaatilla, versoilla, kylmäsavulohella, kurkulla ja syötävien kukkien terälehdillä. 

Vinkki! Paahtoleipänä voit käyttää mitä tahansa paahtoleipää. Itse pyrin käyttämään mahdollisimman tummaa moniviljaa tai ruista. Voileipäkakku onnistuu kuitenkin oikeastaan millä tahansa paahtoleivällä.

joulupöydän suolainen herkku
voileipäkakku
Voileipäkakku lohitäytteellä
Homemade sandwich cake or swiss roll

Kurkkaa myös nämä herkulliset voileipäkakut:

Pieni kinkkuvoileipäkakku
Voileipäkakkuja kahdella tapaa
Voileipäkakkurulla kasvistäytteellä
Helppo ja herkullinen kinkkuvoileipäkakkurulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close