Mätitäyte cocktailpaloille

Mäticocktailpalat

Mäticocktailpalat ovat herkullinen suolainen tarjottava. Ne sopivat pieninä annospaloina sormisyötäviksi juhlaan kuin juhlaan. Tällä kertaa käytin pohjana saaristolaisleipää, josta otin pienellä pyöreällä muotilla sopivan kokoisia cocktaipaloiksi sopivia leipäpaloja, mutta voit täyttää tällä samalla täytteellä myös tuulihattuja, ruissipsejä ja makuun sopivia pieniä leipiä.

Mätivaahto on todella helppo valmistaa, eikä siinä oikein voi epäonnistua. Nämä pienet makupalat eivät tarvitse edes sen ihmeempiä koristeluja. Minä koristelin nämä mädillä, sipulilla ja tillillä. Ne täydensivät nämä suolaiset makupalat täydellisesti.

Jos näitä ei halua syödä sormin, voi jokaiseen leipäpalaan laittaa cocktaitikun pystyy, jolla on helppo napata leipä ilman, että koskee leipää sormin. Kurkkaa alta herkullinen mätitäytteen resepti ja käytä sitä täytteenä juhlien cocktailpaloissa.

Mätitäyte voileipällle

Mätitäyte cocktailpaloille (pieniä noin 40 kpl)

Mätitäyte
200 g ranskankermaa
1 1/2 dl vispikermaa
1/2 dl remoulade-kastiketta
noin 75 g kirjolohen mätiä
ripaus valkopippuria

Koristelu
noin 75 g kirjolohenmätiä
2 rkl punasipulia
2 rkl tilliä

Mittaa ranskankerma ja vispikerma kulhoon. Vatkaa ne paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon remoulade-kastike ja mäti. Mausta ripauksella valkopippuria ja nostele täyte sekaisin.

Lusikoi valmis täyte pursotuspussiin ja pursota pienien leipien päälle tai tuulihattujen täytteeksi.

Sekoita pienessä kulhossa koristeluun tarkoitettu mäti, hienoksi pilkottu punasipuli sekä hienonnettu tilli. Lusikoi sopivasti kaikkien cocktailpalojen päälle.

Vinkki! Cocktailpalojen määrä riippuu siitä kuinka isoja leipäpaloja tai tuulihattuja käytät sekä siitä kuinka paljon täytettä pursotat niiden päälle. Nämä olivat noin viisi senttimetriä halkaisijaltaan.

Saaristolaisleipä ja mätitäyte

Mädin säilyvyys

Erilaiset mätiherkut kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, koska mäti on helposti pilaantuvaa. Näin ollen muista säilyttää mätiä sisältävät herkut aina jääkaapin kylmimmässä paikassa ja tarjoilla herkut mahdollisimman lähellä valmistusajankohtaa. Parhaiten mäti säilyy pakastettuna, mutta älä uudelleen pakasta jo kertaalleen pakastettua tuotetta. Mäti on hyvä käyttää sulatuksen jälkeen vuorokauden kuluessa. Katso kuitenkin aina tuotekohtaiset tiedot paketista ja noudata niitä.

Herkullinen mätivaahto
Savory caviar filling

Kurkkaa blogista myös nämä herkulliset coctailpalareseptit:

Herkulliset suolaiset cocktailpalat
Pienet rieskarullat itse tehdyllä rieskalla
Kylmäsavulohitäytteiset cocktailpalat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close