Kylmäsavulohileivät, cocktailpalat

Kylmäsavulohileivät

Kylmäsavulohileivät sopivat täydellisesti itsenäisyyspäivään ja joulunaikaan. Toki ne maistuvat vuoden ympäri juhlissa, ja tietysti ihan myös arkena. Tässä on hyvin perinteiset maut eli kylmäsavulohta, mätiä, tilliä, punasipulia sekä valkopippuria. Näistä saa hyvän makumaailman luotua näihin leipiin.

Vaahto valmistetaan maustamattomasta tuorejuustosta ja kermasta. Ne vain vatkataan yhdessä vaahdoksi ja joukkoon lisätään pieneksi pilkotut muut ainekset. Seos maustetaan ripauksella jauhettua valkopippuria sekä tarvittaessa suolalla.

Leipänä käytin herkullista saaristolaislimppua, joka on varsin tuttu joululeipä. Voit erinomaisesti käyttää itse leipomaasi leipää tai kaupasta ostettua. Jos leipä ei ole valmiiksi leikattu, pystyt silloin itse vaikuttamaan leipäsiivujen paksuuteen. Suosittelen vajaan senttimetrin paksuisia leipäsiivuja.

Kurkkaa resepti näihin helposti valmistuviin kylmäsavulohileipiin alta, ja valmista ne vaikka itsenäisyyspäivän kahvihetkeen tai iltapalalle.

lohileipänapit

Kylmäsavulohileivät

1 (n. 450 g) saaristolaislimppu

Täyte
175 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
100 g kylmäsavulohta
1-2 rkl kirjolohen tai muikun mätiä
noin 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
3 tl hienonnettua punasipulia
jauhettua valkopippuria
(suolaa)

Ota leipä jo valmiiksi, mutta valmista täyte ensin.

Vatkaa maustamaton tuorejuusto yhdessä vispikerman kanssa vaahdoksi. Pilko kylmäsavulohi hienoksi ja lisää joukkoon mätiä, pieneksi pilkottua tuoretta tilliä sekä pieneksi pilkottua punasipulia. Voit jättää osan mädistä, tillistä ja punasipulista koristelua varten sivuun.

Sekoita täyte ja lisää vielä ripaus valkopippuria. Maista ja lisää tarvittaessa vielä hieman suolaa.

Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi. Leikkaa siivu neljään osaan tai ota pyöreällä muotilla leipäsiivuista sopivan kokoisia paloja 2-3/leipäsiivu.

Lusikoi täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä leipien päälle. Koristele lopuksi tillillä, mädillä sekä punasipulilla. Säilytä leivät kylmässä ennen tarjoilua.

Herkulliset lohi-mätileivät
Joulupöydän lohileivät
suolaiset cocktailpalat
Salmon petit fours

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close