Kinuskikarkit ja vinkit kinuskin käyttöön

Kinuskikarkit

Kinuskiherkut ovat ihanan makeita ja helposti valmistettavia. Samalla reseptillä voit valmistaa mm. kinuskikarkkeja, kuorrutteen kinuskikakun päälle tai kinuskikastikkeen vaikka jäätelöannoksiin. Sinun tarvitsee keittää kinuski vaan alla oleviin lämpötiloihin, käyttötarkoituksen mukaan.

Näissä kuvissa näet sekä kinuskikarkit että kinuskikastikkeen. Ne ovat kaikki valmistettu hyvin perinteisellä reseptillä ja ne ovat vaaleaa kinuskia, sillä niiden valmistukseen käytetään kide- eli taloussokeria sekä vaaleaa siirappia. Vaalea kinuski toimii hyvin myös kauniina kuorrutteena kaksissa.

Voit viimeistellä kinuskin halutessasi pienellä ripauksella suolaa, joka sopii täydellisesti kinuskin makeaan makuun. Kurkkaa resepti alta ja valmista kinuski aina tarpeen mukaan!

Kinuskin käyttövinkit

Perinteinen kinuski

1 1/2 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
(1 1/2 rkl voita)
(suolaa)

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi pinnoitettuun kattilaan tai paistinpannulle. Huomioi, että varaat sen verran suuren astian, että kinuski mahtuu kuohumaan kiehuessa.

Kuumenna seos haluttuun lämpötilaan, riippuen käyttötarkoituksesta (110-145 astetta). Katso tarkemmat lämpötilat alta. Lisää lopuksi halutessasi voi pieninä palasina ja ripottele hieman suolaa. Sekoita ja käytä tarpeen mukaan.

Kinuskikarkkeja tehdessä, leikkaa valmis ja jäähdytetty kinuskilevy sopiviksi paloiksi ja kääri kinuskipalat esimerkiksi leivinpaperiin.

KASTIKE (110-116 astetta)

Käytä kinuskikastike sellaisenaan esimerkiksi jäätelöannoksissa. Anna kinuskin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta se muuttuu sopivan paksuksi. Kinuski on lämpimänä juoksevampaa kuin jäähtyneenä.

Kinuskikastikkeen valmistus helposti

KAKUN KUORRUTE (noin 110-116 astetta)

Anna kinuskin jäähtyä hetki, ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Voit laittaa kakun päälle hieman kakkua pienemmän irtopohjavuoan reunuksen. Kaada kinuski tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle, reunuksen sisään. Kun kinuski on jähmettynyt, ota irtoreunus pois kinuskin ympäriltä.

MAKEISET (pehmeät 125-130 astetta / kovemmat 140-145 astetta)

Kaada kinuski kattilasta sopiviin karkkivuokiin tai silikonivuokiin, riippuen minkälaisia kinuskikarkkeja haluat tehdä. Voit myös kaataa kinuskin leivinpaperin päälle sopivan kokoiseen vuokaan. Leikkaa jäähtynyt kinuskilevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki! Varsinkin kova kinuski kannattaa kaataa ohueksi levyksi vuokaan leivinpaperin päälle. Kinuskilevyn päälle voi levittää vaikka suklaarouhetta ja levittää sulaneen suklaan tasaiseksi kerrokseksi kinuskin päälle. Kovat kinuskilevyt kannattaa leikata pieniksi paloiksi tai vaikka murskata hieman taiteellisemmin palasiksi.

Makeat kinuskikaremellit
Kinuskikaremellien paketoiminen
Leivinpaperi karkkipaperina

Kinuskikarkit ja erilaiset kinuskikastikkeet ovat niin perinteisiä, että lähes jokaisella on jonkinlainen oma suosikkiresepti. Jos haluat kertoa omastasi tai antaa vaikka jotain valmistusvinkkejä, niin jätä kommenttisi alapuolelle kommenttiosioon tai laita minulle vaikka sähköpostia [email protected]. Olisi mukava lukea suvussa kulkevista resepteistä, tai vaikka koulun kotitaloustunnilta mukaan tulleista resepteistä.

Minä tein tätä postausta varten monenlaisia lämpötilamittauksia erilaisilla mittareilla. Jos kokeilet näitä reseptejä, niin olisi mukava kuulla mitä pidit ja miten mittailit lämpötiloja.

Herkulliset kinuskikarkit

Katso myös nämä herkulliset makeisreseptit:

Helppo minttufudge
Makeat marjaremmit
Itsetehty pähkinänougat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close