Vegaaninen pikeeri eli sokerikuorrute

Vegaaninen pikeeri

Vegaaninen pikeeri valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Pikeeri on pursotettava sokerikuorrute, joka valmistetaan tavallisesti pääosin kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista. Tällä kertaa halusin valmistaa vegaaniseen ja kananmunattomaan ruokavalioon sopivan pikeerin, jotta piparkakut saisi myös koristeltuna sopimaan mahdollisimman moneen ruokavalioon.

Vegaaninen pikeeri on valmistettu ihan tavallisista ruokakaupoista löytyvistä raaka-aineista. Reseptissä käytetään aquafabaa, tomusokeria, sitruunamehua ja hieman vaniljasokeria. Näistä saa valmistettua pursotettavan pikeerin kaltaisen massan. Tavallinen sokeri-vesikuorrutekin kävisi, mutta se ei kovetu pikeerin tavoin, joten tämän aquafaba-pikeeri on siinä mielessä kiva. Se käyttäytyy kuin pikeeri.

Jos reseptissä käytetty aquafaba ei ole vielä ennestään tuttu, niin se on kikhernelientä eli sitä lientä, jossa kikherneet säilötään purkeissa. Se toimii hyvin valkuaisen korvikkeena monessa leivonnaisessa, kuten täytekakuissa, kääretortussa, marengeissa ja nyt myös pikeerissä.

Kurkkaa resepti alta valmista koristellut vegaaniset piparkakut!

Pikeeri vegaanisesti

Vegaaninen pikeeri

1/2 dl aquafabaa (kikherneen liemi)
noin 2-3 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
noin 4 1/2 dl tomusokeria

Mittaa aquafaba kulhoon. Sekoita sen joukkoon sitruunamehu ja vaniljasokeri. Lisäile tomusokeria vähitellen joukkoon, hyvin vatkaten. Itse käytin sähkövatkainta.

Kun pikeeri on sopivan paksuista, lusikoi se pursotuspussiin ja pursosta koristeet piparkakkujen päälle.

Jos valmistat vegaanisen pikerin jo ennakkoon, niin säilytä se tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Vatkaa se hyvin vielä ennen käyttöä.

Vinkki! Pikeerin paksuuteen voit vaikuttaa lisäämällä liian paksuun pikeeriin sitruunamehua ja liian löysään pikeeriin tomusokeria.

pikeeri ilman kananmunaa
aquafaba pikeeri
Vegan royal icing
Pikkuleipien koristelu pikeerillä
Helppo vegaaninen pikeeri

Kurkkaa myös nämä koristeluvinkit:

Säilykepiparkakut ja pikeeri
Helpot kukat sokerimassasta
Pursotusvinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close