Kinuskinen jälkiruoka

kinuskinen jälkiruoka

Tämä kinuskinen jälkiruoka muistuttaa kinuskijuustokakkua, sillä annoksessa on keksimurskasta tehty pohja sekä kinuskista ja tuorejuustosta tehty täyte. Täytteessä on käytetty maustamatonta tuorejuustoa sekä kermaa ja kinuskia eli karamellisoitua kondensoitua maitoa. Täyte on muutamassa minuutissa valmis, eikä koko jälkiruoan valmistamiseen mene 15 minuuttia kauempaa.

Voit kasata annokset juomalaseihin, jolloin et tarvitse edes erillisiä jälkiruokakulhoja. Suosittelenkin aina kurkkimaan keittiönkaapit läpi ja katsomaan löytyisikö sieltä jotain kivoja astioita, joita voi käyttää jotenkin hieman poikkeuksellisella tavalla. Juomalaseja voi käyttää erinomaisesti jälkiruokakulhoina. Erilaisia kulhoja ja laseja voi käyttää tarjoilulautasten alla ”jalkana”, jolloin lautasesta saa ”jalallisen” eli hieman pöytätasoa korkeamman. Erilaiset kuohuviinilasit ja muut vastaavat sopivat vaikka pannacottan tarjoiluun jne.

Voit viimeistellä nämä jälkiruoka-annokset kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla ja esimerkiksi jouluisilla rosmariinin oksilla. Myös pohjan piparimurskasta kannattaa ottaa muutama teelusikallinen eroon koristelua varten, jolloin saat käytettyä piparkakkumurskaa myös annosten koristelussa.

joulun herkullinen jälkiruoka

Kinuskinen jälkiruoka joulupöytään

Pohja ja täyte
100 g piparkakkuja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 – 1 1/2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (kinuskia)

Koristeeksi
esimerkiksi marjoja, piparkakkumurua, rosmariinia, kermavaahtoa

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi.

Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto yhdessä vispikerman kanssa vaahdoksi. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita täyte lastalla nostellen sekaisin.

Kasaa annokset lusikoimalla piparimurska 4-6 annosmaljaan. Voit jättää pari teelusikallista piparimurskaa koristelua varten. Pursota tai lusikoi täyte piparimurskan päälle. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja erilleen otetulla piparimurskalla. Voit pursottaa tai lusikoida myös hieman kermavaahtoa annosten päälle ennen muuta koristelua. Säilytä annokset jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki! Tuorejuustoja myydään muutamilla eri merkeillä. Kannattaa maistella erilaisia tuorejuustoja, jotta löytää omaan makuun parhaiten sopivan tuorejuuston. Niissä on yllättävän suuriakin eroja. Osa on hyvin mietoja maultaa, osassa taas tuorejuuston maku on aika voimakas ja maistuu myös lopullisessa jälkiruoassa silloin enemmän.

Helppo joulun jälkiruoka
kinuskinen jälkiruoka joulupöytään

Kurkkaa myös nämä blogin herkulliset jälkiruoat:

Herkullinen vadelmajälkiruoka
Kahden vaahdon vahva kahvijälkiruoka
Herkullinen suklaavanukas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close