Herkullinen vadelmajälkiruoka

Vadelmajälkiruoka

Herkullinen vadelmajälkiruoka sopii täydellisesti joulunaikaan ja vaikka joulupöytään. Nämä annokset valmistuvat helposti ja nopeasti. Vaniljatäyte on valmistettu tällä kertaa vaniljakreemijauheesta. Jos haluat valmistaa täytteen alusta asti itse, voit käyttää silloin reseptissä esimerkiksi tätä vaniljavaahtoa. Voit vielä helpottaa reseptiä, käyttämällä tuoreita vadelmia, jolloin ei tarvitse valmistaa kiillettä marjojen päälle.

Vaniljainen vaahto on nopea tehdä ja sen vaniljaista makua voit korostaa vielä lisäämällä hieman vaniljatahnaa vaahdon joukkoon. Vaahto jää ihanan pehmeäksi ja herkulliseksi. Tämä jälkiruoka tulee valmistaa sopivan kokoisiin annosmaljoihin. Minä käytin tässä jalallisia pieniä laseja, mutta voit käyttää reseptiin erilaisia jälkiruokamaljoja tai laseja.

Annosten määrä riippuu käytettävien astioiden koosta, samoin myös vadelmien määrä. Jos astiat ovat kovin laakeita, on vadelmien menekki silloin suurempi. Tämän vuoksi marjojen määrää ei ole merkitty reseptiin. Jos sinulla on käytössäsi vadelmia vain vähän, tai astiat ovat kovin laakeita, voit myös pursottaa kermavaahtoa asioiden reunoille. Näin saat vähennettyä tarvittavien vadelmien määrää.

Herkullinen joulun jälkiruoka

Herkullinen vadelmajälkiruoka

(4-8 annosta)

Pohja
9-10 Bastogne-keksiä

Täyte
2 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta*)
3 dl vispikermaa
(1 tl vaniljatahnaa)

Pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
(kiille hyytelösokerista)

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja jaa ne 4-8 tarjoiluastiaan (annosmäärä riippuu astioiden koosta). Vatkaa maito ja kreemijauhe keskenään. Nosta vaniljakreemi jääkaappiin odottelemaan. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Yhdistä vaniljakreemi ja kermavaahto keskenään. Maista, ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman vaniljatahnaa. Jaa täyte annosmaljoihin.

Lusikoi päälle vadelmia ja valmista marjojen päälle halutessasi kiille paketin ohjeiden mukaan. Jos käytät tuoreita vadelmia, niin voit jättää kiilteen pois, ja siivilöidä annosten päälle vaikka hieman tomusokeria.

Kiilteen valmistaminen

Minä tein kiilteen laimennetusta vadelmamehusta. Laitoin 1-2 dl vadelmamehua pieneen kattilaan ja kuumensin sen kiehuvaksi. Lisäsin joukkoon 1/2-1 dl hyytelösokeria ja kuumensin uudelleen koko ajan sekoitellen kiehumispisteeseen. Sen jälkeen jäähdyttelin seosta hetken, koko ajan sekoitellen ja lusikoin sen jäisten marjojen päälle. Pullasudilla voit viimeistellä vielä ne kohdat, jotka ovat jääneet ilman kiillettä.

Jos sinulla on laakeat astiat ja enemmän marjoja, voit tarvita hieman enemmän kiillettä.

*) Käytin Sallisen vaniljakreemijauhetta tässä reseptissä.

Unelman pehmeä vadelmajälkiruoka

Kurkkaa myös nämä herkulliset reseptit:

Vegaaninen Baileys-suklaakakku
Jouluinen taatelikakku
Ihanat murosuklaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close