Ihanat murosuklaat

Nopeat riisisuklaat

Ihanat murosuklaat valmistuvat helposti ja nopeasti. Monet rakastavat riisisuklaata – niin minäkin. Riisisuklaan valmistamisessa ongelmaksi tulee yleensä puffatun riisin löytäminen. Puffattu riisi kun maistuu ihan erilaiselle kuin riisimurot, joita usein käytetään itse tehdyssä riisisuklaassa. Näin ollen makumaailmassa ei päästä lähellekään riisisuklaata. Näissä makeisissa käytin puffattua spelttiä, jonka maku on lähellä puffattua riisiä. Puffattu speltti eli spelttipuffi on minulle jo ennestään tuttu tuote, koska olen käyttänyt sitä muun muassa granolan valmistukseen. Granolassa tuo toimii todella hyvin, niin myös näissä suklaaherkuissa.

Näiden makeisten valmistaminen ei vaadi kuin kaksi raaka-ainetta ja muutaman minuutin aikaa. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon spelttipuffit. Jaa massa pieniin karkkivuokiin tai muffinssivuokiin. Voit toki tehdä tästä vaikka yhden suuremman levyn, jonka leikkaat sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun herkut ovat hetken jähmettymässä, pääset jo herkuttelemaan tai pakkaamaan ne lahjaksi

Kurkkaa alta resepti ja valmista nämä herkut lasten kanssa tai vinkkaa reseptistä nuorisolle.

Nopeat suklaakarkit, murosuklaat

Ihanat murosuklaat

(noin 12 kpl)
200 g maitosuklaata
2 dl puffattua spettiä eli spelttipuffeja

Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa. Sekoita sen joukkoon puffattu spetti. Jaa massa karkki- tai muffinssivuokiin. Nosta jääkaappiin hetkeksi ja pakkaa vaikka pieniin lahjapusseihin tai laatikoihin.

Vinkki! Voit levittää massan myös pieneen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leikkaa jähmettyneenä sopiviksi paloiksi terävällä veitsellä.

Jos haluat temperoida suklaan, niin kurkkaa siihen oikeat lämpötilat ja ohjeet täältä. Jos temperoit suklaan, niin sitä ei tarvitse nostaa edes jääkaappiin vaan se pysyy hyvänä myös huoneenlämmössä.

Suklaakarkit spettipopseilla

Puffattua spelttiä löytyy ainakin suuremmista marketeista. Ne voivat löytyä esimerkiksi murohyllystä tai vastaavasta. Kannattaa kysyä kaupan henkilökunnalta.

spelttipops ja murosuklaat
Suklaiset spelttipopsherkut
Murosuklaat
Herkullinen suklaakarkki
Haukattu riisisuklaa

Katso blogista myös nämä herkulliset ja helpot makeisreseptit:

Hauskat suklaiset kaakaopallot
Rapeat suklaalevyt
Helpot Rocky Road-herkut

Seuraa Pullahiiren leivontanurkan jouluvalmisteluja myös Instagramissa ja Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close