Viileä glögimocktail

Joulun viileä glögijuoma

Viileä glögimocktail on valmistettu itse tehdystä glögitiivisteestä ja inkiväärioluesta. Molemmat juomat ovat omia juomasuosikkejani, joten oli helppo yhdistää ne maistuvaksi joulujuomaksi. Tämä resepti on valmistettu mocktailina eli alkoholittomana cocktailina.

Ihastuin kuvissa näkyviin kuparimukeihin, joten ne oli pakko hankkia ja tehdä mukeihin tämä herkullinen juoma. Nämä kuparimukit ovat mielestäni juuri sopivan jouluiset ja niin on tämä juomakin. Lisäksi juoma pysyi kuparimukeissa pitkään kylmänä. Toki juoman valmistuksessa kannattaa käyttää viilennettyjä raaka-aineita.

Pari vuotta sitten pääsin maistelemaan erilaisia jouluisia drinkkejä. Joissakin drinkeissä oli käytetty glögiä ja sehän toimi täydellisesti myös viileissä juomissa näin joulunaikaan. Siihen asti olin aina mieltänyt glögin vain lämpimiin juomiin. Glögi sopii täydellisesti myös tähän juomaan.

Kannattaa kokeilla tätä raikasta joulujuomaa juhlien alkumaljana. Katso resepti alta ja ihastu juoman jouluiseen makuun!

Glögistä tehty juhlava juoma lasikannussa

Viileä glögimocktail
Alkoholiton glogijuoma

2 1/2 dl inkivääriolutta
3-4 cl itse tehtyä glögitiivistettä
isoja jääpaloja
rosmariinin oksa
appelsiinin siivu

Sekoita inkivääriolut ja glögitiiviste keskenään. Laita reilu määrä isoja jääpaloja lasiin tai mukiin ja kaada juoma jääpalojen päälle.

Koristele juoma rosmariinin oksalla.

Pese appelsiini hyvin ja siivuta. Viimeistele annos appelsiinin siivulla.

Tarjoile juoma heti sen valmistuttua!

Vinkki! Glögitiivisteen määrä riippuu glögin vahvuudesta. Jos et ole tehnyt tuota omaa glögitiivistettä, niin voit korvata sen myös kaupan valmiilla glögitiivisteellä.

Herkullinen alkoholiton ja jouluinen moscow mule-juoma
Joulun paras glögi kuparimukeissa

Kurkkaa blogista myös nämä juomareseptit:

Itse tehty kermalikööri
Kuuma valkosuklaajuoma
Itse tehty omenaglögi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close