Lucian päivän helpot sahramipullat

Lucian päivän helpot sahramipullat

Nämä Lucian päivän helpot sahramipullat valmistuvat ilman taikinan vaivaamista, vain sekoittamalla aineet yhteen. Lopputulos on herkullinen ja ilmava. Näin saat tuoreet pullat helposti tarjolle vaikka aamiaiselle, ilman aikaista herätystä. Tänään 13.12. vietetään Lucian päivää ja perinteisesti tällöin leivonnaiset maustetaan sahramilla. Sahrami antaa näille pullille makua ja kauniin keltaisen värityksen.

Nämä pullat mukailevat maailman helpoimpien pullien reseptiä. Lisäsin näihin Lucian päivän kunniaksi hieman sahramia ja osaan pullista laitoin vielä muutaman rusinan, kuten monissa ruotsalaisissa lussekatteneissakin on. Pullataikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja nostetaan yön ajaksi, tai vähintään kuuden tunnin ajaksi jääkaappiin. Aamulla voit paistaa tuoreet pullat aamiais- tai brunssipöytään. Katso blogista myös tämä suosiota saanut jääkaappisämpylöiden ohje. Näiden kahden ohjeen avulla luot ihanan aamiaisen.

Katso alta resepti ja leivo nämä pullat vielä vaikka tänään tai valmista taikina valmiiksi odottelemaan huomista päivää! Nämä nimittäin sopivat täydellisesti myös muulloinkin kuin Lucian päivänä.

Helpot ja herkulliset luciapullat

Lucian päivän helpot sahramipullat
noin 11-12 kpl

Pullataikina
8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl kuivahiivaa
0.25 g sahramia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
5 dl maitoa 
70 g voita

Voiteluun ja koristeluun
1 kananmuna
noin 50 g voita
raesokeria
rusinoita
(öljyä)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (vähintään noin 3 litraa). Lämmitä maito noin 42 asteiseksi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi ja lisää vielä rasva taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on löysää. Laita kulhon päälle tuorekelmu ja sen päälle leivinliina. Nosta kulho jääkaappiin yön yli odottamaan paistamista (noin 6-8 tunnin ajan). 

Voitele muffinssivuoan kolot (11-12 koloa) öljyllä ja lusikoi taikina vuoan koloihin noin 3/4 kolojen korkeudesta. Voitele pullat kananmunalla ja paina taikinaan pieni pala voita ja ripottele pullien päälle halutessasi rusinoita tai raesokeria.

Pullataikina jääkaapissa
Valmiit pullat muffinssipellillä

Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja paista pullia noin 20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä. Tarkkaile pullien pintaa paiston aikana, jotta pullat eivät ota liikaa väriä. Käännä muffinssipeltiä paiston aikana, jos uunin lämpötila ei ole tasainen. 

Vinkki! Jos käytät kiertoilmauunia, niin suosittelen silloin pienentämään hieman paistolämpötilaa. Voit myös suojata pullia paiston aikana foliolla tai leivinpaperilla, jotta pullien pinta ei ota liikaa väriä.

Vinkki! Pullien määrä riippuu muffinissipellin kolojen suuruudesta. Minulla muffinssipellissä oli tällä kertaa ehkä hieman normaalia korkeammat muffinssipellinkolot.

Herkullinen lucian päivän pulla halkaistuna
sahramipulla rusinoilla
suuri kasa sahramipullia
Herkulliset lussekattenit nopeasti

Katso blogista myös nämä herkulliset pullareseptit:

Täydellinen korvapuusti
Kristallipullat
Kinuskinen bostonkakku

Muista seurata joulunodotusta myös Pullahiiren leivontanurkan Instagramissa ja Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close