Helppo minttufudge

Herkullinen minttufudge

Minttufudge valmistuu minttutryffeleistä, tummasta suklaasta ja kondensoidusta maidosta. Tämä on helppo toteuttaa ja maistuu todella herkulliselta. Fudgemassa on makeaa, mutta tätä ei ole tarkoituskaan syödä (välttämättä) montaa palaa yhdellä kertaa.

Yleensä fudgemassaa keitellään lämpömittarin kanssa ja sen jälkeen vatkataan oikeaan koostumukseen. Tämä resepti on niin helppo ja täydellinen, ettei se vaadi edes lämpömittaria eikä vatkaamista. Massa lämmitetään sen verran, että suklaa ja tryffelit sulavat kondensoidun maidon joukkoon. Sekoittaminen riittää. Tämän jälkeen massa levitetään vuokaan ja koristellaan heti levittämisen jälkeen.

Tämä on sellainen perusohje, jota voi muokata oman maun mukaan. Perusfudgepohja on vain kahdesta aineesta tehty, mutta sitä voi muokkailla oman maun mukaan. Täältä löydät ”kahden aineen fudge”-reseptin.

Leikkaa jähmettynyt fudge sopiviksi paloiksi tai käytä piparkakkumuotteja palojen muotoiluun. Pakkaa lahjaksi tai laita tarjolle joulupöytään. Tämä on mitä parhain syötävä lahja ja mukavaa puuhaa hieman isompien lasten kanssa.

Pätkisfudge helposti

Piparminttu-fudge

300 g tummaa suklaata
140 g Pätkis-minttutryffeleitä
1 prk (397g) kondensoitua maito
(koristeita)

Pilko tumma suklaa paloiksi ja laita suklaapalat yhdessä Pätkis-tryffeleiden sekä kondensoidun maidon kanssa kuumuutta kestävään astiaan, kerroskattilakin käy tähän oikein hyvin. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja nosta suklaata sisältävä astia vesihauteeseen kattilan päälle.

Varo, ettei ylemmän astian pohja kosketa kuumaa vettä. Varo myös, ettei vettä pääse suklaaseoksen joukkoon. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, jotta suklaa ja tryffeli sulaa kondensoidun maidon joukkoon. 

Kaada fudge-massa leivinpaperin päälle pieneen vuokaan tai muuhun sopivaan astiaan. Ripottele nopeasti päälle haluamiasi koristeita. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja pakkaa fudget lahjaksi tai herkuttele itse.

Vinkki! Voit käyttää koristeena esimerkiksi pieneksi rouhittuja karkkikeppejä ja jouluisia störsseleitä.

Herkulliset fudgepalat minttufudge

Kurkkaa blogista myös nämä herkulliset herkkulahjat:

Suklaa-toffeetryffelit
Valkosuklainen rocky road
Herkulliset ja värikkäät taffy-karkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close