Joulukalenteri – Luukku 8: Ihanat suklaa-toffeetryffelit

Nämä suklaa-toffeetryffelit valmistuvat kahdesta raaka-aineesta suklaasta ja toffeelikööristä. Lisäksi voit kieritellä tryffelit kaakaojauheessa, niin saat niihin hieman viimeistellymmän ilmeen. Ihan kuin karkkikaupan vitriinin tryffelit. 

Tämän helpompaa ei voi makeisten valmistus enää olla. Kuumenna vai likööri kattilassa kiehuvaksi ja rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Laita suklaa kulhoon ja kaada likööri päälle. Siinä se. Sen jälkeen enää viileän massan pyörittely palloiksi, kierittely kaakaojauheessa ja makeiset on valmiina pakattaviksi. Kurkkaa resepti vielä tästä alta. 

Suklaa-toffeetryffelit

(noin 15-17kpl)

300 g suklaata*) 

1 dl Toffee-likööriä

Koristeluun

kaakaojauhetta

Rouhi suklaa pieneksi ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa likööri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma likööri suklaarouheen päälle ja anna sen sulattaa suklaa hetken aikaa. Jos suklaa ei sula täysin, niin jatka lämmitystä mikrossa miedolla teholla hetken aikaa. Sekoita ja nosta seos jääkaappiin viilenemään ainakin parin tunnin ajaksi. 

Pyörittele tryffelimassa palloiksi ja kierittele lopuksi kaakaojauheessa. Nyt tryffelit ovat valmiit pakattavaksi lahjapakkauksiin. 

*) Minä käytin 200 g tummaa suklaata ja 100 g maitosuklaata. Vinkki! Käytä kermapohjaista likööriä, kuten esimerkiksi Dooley´s.

Nämä herkut sopisivat vaikka suklaarasiaan yhdessä mokkapalafudgen, paloiksi leikatun rocky roadin ja piparminttuisen jääsuklaan kanssa. Kaikki blogin makeisreseptit löydät täältä

Näitä suosittuja makeisreseptejä on luvassa vielä lisää tähän joulukalenteriin! 

Miltä kuulostaisikaan Salt Caramel Fudge eli suolakaramelli-fudge?  

Nämä soveltuvat niin hyvin vaikka syötäviksi lahjoiksi näin joulun aikaan vaikka ystävälle tai isovanhemmille annettavaksi! Alkoholi haihtuu näistä valmistuksen aikana, kun annat liköörin kiehua ennen suklaan päälle kaatamista. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Ihanan helppoa! Voisi varmaan tehdä minttulikööristäkin, eikö. Ei siis joko – tai vaan sekä – että molempia makuja kulhoihin:)
    -hanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä voi. Minä halusin tällä kertaa käyttää tuota toffee-likööriä, mutta yhtä hyvin voit käyttää muitakin kermapohjaista likööriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close