Helppo mantelifudge (maidoton, vegaaninen)

Helppo mantelifudge

Mantelifudgea voi valmistaa helposti myös maidottomana ja vegaanisena. Olen saanut teiltä lähiaikoina paljon toiveita maidottomista ja vegaanisista resepteistä, joten voisin kuvitella, että tällaista fudgereseptiä kaivataan monessa kodissa. Resepti on vegaaninen versio maitoa sisältävästä helposta fudgesta.

Helppo matelifudge valmistuu kondensoidusta kookosmaidosta ja maidottomasta tummasta suklaasta. Fudgemassan joukkoon lisäsin tällä kertaa mantelirouhetta. Tämä vegaaninen fudgepohja on myös siitä hyvä, että sattumia voi vaihdella ihan oman maun mukaan. Mantelifudge muovautuu helposti vaikka rocky road-makuun, jolloin mantelin sijaan sattumina voi käyttää vegaanisia vaahtokarkkeja, pähkinää ja vaikka vegaanisia keksejä.

Kurkkaa alta fudgeresepti ja valmista fudge jähmettymään ihan muutamassa minuutissa. Aineksia tarvitaan vain muutama ja tiskiä sekä työvaiheitakin on tässä reseptissä hyvin vähän. Fudget voi hyvin pakata lahjaksi tai viedä pikkujoulujen nyyttikesteihin tarjolle.

Vegaaninen fudge

Helppo mantelifudge (maidoton, vegaaninen)

1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
300 g tummaa suklaata (maidoton, vegaaninen)
3/4 dl mantelirouhetta

Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon tai kerroskattilan yläosaan kondensoitu kookosmaito sekä paloiteltu suklaa. Laita alle tulevaan kattilaan hieman kuumaa vettä ja laita kattila levylle. Nosta kulho tai kerroskattilan yläosa alemman kattilan päälle ja kuumenna vesihaudetta liedellä. Sekoittele aineksia lastalla, jotta ne sulavat mahdollisimman tasaisesti.

Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää noin 3/4 mantelirouheesta joukkoon. Sekoita ja kaada fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun sopivan kokoiseen vuokaan (vuoan koko riippuu siitä minkä paksuisia fudgepaloja haluat. Kuvassa käytössä 24 cm x 14 cm leipävuoka.). Ripottele loput mantelirouheet fudgen päälle heti tuoreeltaan.

Anna jäähtyä hetki ja nosta vuoka sen jälkeen jääkaappiin. Leikkaa viilentynyt fudgelevy sopiviksi palasiksi terävällä veitsellä.

HUOM! Tarkasta aina erityisruokavalion leivonnaisia valmistettaessa, että käytettävät raaka-aineet soveltuvat ruokavalioon. Tarkista esimerkiksi tässä reseptissä, että käyttämäsi tumma suklaa on maidotonta ja vegaanista.

vegaani fudge jäähtymässä
Maidottomat joulumakeiset
Itse tehty maidoton makeinen
vegaaninen syötävä joululahja
Herkullinen mantelifudge
Helppo mantelifudge vegaanisesti

Kurkkaa myös nämä herkulliset vegaaniset reseptit:

Helpot kaakaopallot
Makeat kookoskinuskit
Herkulliset mokkapalat

Kommentoi

  1. Heippa! Kiitos vegaanisista ohjeista! Voisikohan tätä pakastaa tai tehdä joitakin päiviä etukäteen aaton kahvipöytään?

    1. Kiva, että reseptit ovat olleet tykättyjä. En ole koskaan itse asiassa pakastanut fudgeja. Kyllä niitä voi hetken jääkaapissa säilöä, joten ei ihan heti pilaannu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close