Vegaaniset kaakaopallot

Nämä herkulliset kaakaopallot valmistuvat todella nopeasti ja näitä on helppo valmistaa myös pienten lasten kanssa. Ainekset vain sekoitellaan keskenään ja valmiit pallot pyöritellään valitussa koristeessa. Näissä voit käyttää koristeena esimerkiksi kaakaojauhetta, lakritsijuurijauhetta, kookoshiutaleita, stösseleitä, nonparelleja tai muita pallojen pinnalle sopivia koristeita. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista nämä vegaaniset kaakaopallot vaikka kahvipöytään. Jos katsot, että käyttämäsi kaurahiutale ja kaurajuoma ovat molemmat valmistettu gluteenittomasta kaurasta, niin saat valmistettua nämä myös gluteenittomasti. Silloin nämä kaakaopallot sopivat munattomaan, maidottomaan, vegaaniseen sekä gluteenittomaan ruokavalioon. 

Vegaaniset kaakaopallot

(18 kpl)

120 g pieniä kaurahiutaleita

90 g sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

120 g maidotonta margariinia

1 rkl kaurajuomaa tai kahvia

Koristeluun esimerkiksi:

kaakaojauhetta

strösseleitä

nonparelleja

lakritsijuurijauhetta

raesokeri

kookoshiutaleita

Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa. Lisää kuivien aineiden joukkoon margariini sekä valitsemasi neste. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi, tai kunnes massa on helposti muotoiltavissa palloiksi. 

Pyörittele massa 18 palloksi. Valitse haluamasi koristeet ja pyörittele pallot niissä. Nämä kaakaopallot ovat herkuteltavissa vaikka heti valmistumisen jälkeen. 

HUOM! Muita tarkistaa käyttämiesi raaka-aineiden sisältö erityisruokavalion leivonnaisia leivottaessa, jotta leivonnaisiin ei pääse ruokavalioihin sopimattomia ainesosia. Gluteenittomia tuotteita leivottaessa, tarkista että myös kaura on gluteenitonta kauraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close