Helpot jääkaappisämpylät aamiaiselle tai brunssille

Nämä herkulliset aamiaissämpylät valmistuvat helposti, kun teet sekoitettavan taikinan jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi. Voit vaikka yöpuku päällä hipsiä keittiöön lusikoimaan taikina uunipellille ja laittaa sämpylät uuniin paistumaan. Mikä ihana aamun aloitus. 

Sekoita illalla sämpyläainekset keskenään ja nosta jääkaappiin yön ajaksi. Jaa taikina aamulla uunipellille leivinpaperin päälle ja paista sämpylöiksi. Nämä sopivat erinomaisesti vaikka ensi viikolla vappupäivän aamiaiselle tai brunssille sekä tietysti äitienpäivään. Siistiä, helppoa, nopeaa ja maistuvaa! Pitää vielä lisätä, että näihin tulee ihanan rapea kuori. Sopii erinomaisesti ainakin meille, jotka rakastamme rapeakuorisia leipiä ja sämpylöitä. Nämä ovat myös vegaanisia, joten nämä sämpylät sopivat myös vegaaneille. 

Tämä resepti sopii vappuun erinomaisesti senkin vuoksi, että voit hyödyntää simasta jäävän ylimääräisen hiivan näihin sämpylöihin. 

Lue vielä reseptin alta vinkit kuivahiivan säilytykseen, niin ei mene ylimääräinen hiiva hukkaan. 

Aamiaisen jääkaappisämpylät 

(noin 8 kpl)

8 dl sämpyläjauhoja

1 tl kuivahiivaa

2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

5 dl vettä

2 rkl öljyä

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Kuumenna neste 41-42 asteiseksi ja lisää veden joukkoon öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina liinalla peitettynä jääkaappiin odottelemaan aamua. 

Nosta aamulla kahdella lusikalla – tai esimerkiksi keksi- tai jäätelökauhalla – taikina uunipellille leivinpaperin päälle kahdeksaksi sämpyläksi. 

Paista sämpylät 225 asteessa noin 25 minuutin ajan.

Vinkki! Voit öljytä lusikat ja kauhan ennen taikinan nostamista leivinpaparin päälle. Näin taikina ei tartu niihin kiinni. 

Vinkki! Voit ripotella sämpylöiden päälle hieman jauhoja ennen paistamista.(Vinkki lisätty 25.4.2019)

Avatun kuivahiivan säilytys:


Avaamaton kuivahiiva säilyy sellaisenaan huoneenlämmössä pakaukseen merkattuun päivään. Sen jälkeen kuivahiivan teho heikkenee vähitellen, joten heti parasta ennen päiväyksen jälkeenkään hiiva ei ole vielä käyttökelvoton. Paketin tulee olla avaamaton, koska avatussa paketissa hiiva menettää nopeasti tehonsa.  


Juuri avattua kuivahiivaa ei kuitenkaan kannata heittää pois. Kuivahiiva säilyy noin viikon jääkaappilämpötilassa. Jos kaipaat pidempää säilytystä, niin voit myös pakastaa hiivan. Pakastimessa hiiva säilyy muutamia kuukausia. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close