Vapun makea sitruuna-inkiväärisima

Vapun paras sima

Vaikka yleensä pidän todella vahvasti perinteistä kiinni, on viime vuosina tullut leikittyä vappuna erilaisilla simajuomilla. Viime vuonna tein todella kaunista vadelmasimaa ja tänä vuonna on sitten valikoitunut kokeiluun ihana inkiväärisima. 

Inkivääri valikoitui mauksi, koska olen viime aikoina käyttänyt erilaisia inkiväärijuomia lähes päivittäin. Inkivärishotti kuuluu melkein joka päivään. Shotin lisäksi olen löytänyt kaupasta herkullisen omena-inkiväärimehun. Pääsiäisenä sekoittelin saunajuomaksi sitruunaista kivennäisvettä ja tuota omena-inkiväärimehua. Maku muistutti hyvin paljon simaa ja siitä se kaikki sitte lähti… 

Nyt saamme tänä vappuna nautiskella tätä simajuomaa ja nostaa maljan vapulle! Inkiväärisima maistuisi erinomaisesti myös juhlien alkoholittomana maljana, tai vaikka erilaisten moctaildrinkkien pohjana. Simareseptin alta löydätkin vielä vinkin herkulliseen simadrinkkiin. 

Muistathan sinäkin laittaa vielä siman valmistumaan, jotta kerkeät saamaan sen valmiiksi ennen vappujuhlia! 

Vapun parhaimmat simareseptit

Vapun makea sitruuna-inkiväärisima

4 l vettä
100 g tuoretta inkivääriä
700 g sokeria
3 sitruunaa
1/4 tl kuivahiivaa
(sokeria pullotukseen)

Mittaa kattilaan kaksi litraa vettä. Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Lisää inkivääri veden joukkoon kattilaan ja kuumenna. Keitä inkiväärivettä noin 10-15 minuutin ajan. Mittaa veden kiehuessa sokeri isoon kuumuutta kestävään kulhoon tai ämpäriin. 

Pese sitruunat hyvin ja kuori ohuelti sitruunoiden kuori sokerin joukkoon. Leikkaa valkoinen osa pois sitruunasta ja leikkaa sitruuna siivuiksi neljään osaan. Lisää myös sitruunaviipaleet sokerin joukkoon ja kaada kiehuva vesi sokereiden ja sitruunoiden päälle astiaan. 

Mittaa vielä kaksi litraa kylmää vettä joukkoon ja lisää hiiva noin 42 asteisen siman joukkoon. Jos neste on liian viileää, voit lämmittää tilkan nestettä kupissa ja sekoittaa hiivan sen joukkoon. Lisää tämän jälkeen hiiva koko nestemäärän joukkoon. Sekoita hyvin ja laita liina astian päälle ja annan siman tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. 

Pullota sima ja siivilöi samalla sitruunat ja inkiväärin palaset pois. Laita jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ennen siman siivilöintiä. Täytä puhtaat pullot simalla ja anna siman tekeytyä huoneenlämmössä. 

Jos sinulla on vielä hyvin aikaa ennen kuin tarvitse siman, niin voit nostaa simapullot jääkaappiin. Kylmä säilytyslämpötila hidastaa siman valmistumista, joten sima on valmista noin kuudessa vuorokaudessa. Huoneenlämmössä sima valmistuu nopeammin noin kolmessa vuorokaudessa. 

Vinkki! Voit vaikuttaa siman makeuteen lisäämällä tai vähentämällä sokeria. 

Vinkki! Inkiväärin määrällä pystyt vaikuttamaan siihen, kuinka voimakkaasti inkivääri maistuu valmiissa juomassa. Jos toivot voimakkaampaa inkiväärin makua, voit silloin lisätä reilustikin inkivääriä siman joukkoon. 

Avatun kuivahiivan säilytyksestä ja hyötykäytöstä esimerkiksi vapun aamiaissämplöissä löydät täältä

Inkiväärisima
Inkivääri-sitruunasima
Herkullinen inkiväärisiman resepti


Tässä vielä vinkki simadrinkkiin

 

Simadrinkki

Simadrinkki / Simamocktail

(1 iso drinkki tai 2 pienempää drinkkiä)
1 1/2 dl granaattiomenamehua
1 1/2 dl sitruuna-inkiväärisimaa

jäitä

Sekoita juoman ainekset lasissa keskenään ja herkuttele vappuna tai vaikka valmistujaisjuhlien alkumaljana.  

Vapun herkullinen cocktail
vappumoctail simasta
Herkullinen vapun simadrinkki

 Sitruuna-inkiväärisiman väri ei ole sellaisenaan niin kaunis kuin esimerkiksi kauniin punaiset mansikka- ja vadelmasimat, mutta maku on todella herkullinen näissä kaikissa juomissa. Tämäkin sima maistuu simalle, mutta sopisi erinomaisesti myös kesäjuhlien tervetulomaljaksi. 


Kurkkaa muut blogin simareseptit täältä. Alla vielä kuvat ja linkit mansikkasimaan, vadelmasimaan sekä perinteiseen fariinisokerilla makeutettuun sitruunasimaan.

Herkullinen vadelmasima
Kauniin punainen vadelmasima
Perinteinen sima ja churrot
Herkullinen mansikkasima
herkullinen vadelmasima
Perinteinen vappusima

Siman seuraksi sopivat vappureseptit löydät täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close