Vaniljamunkit vaniljavanukkaasta / Kristallimunkit

Kristallimunkit vaniljavanukkaasta

Kristallipullat ovat olleet jo vuosia todella suosittuja juhlapöydän herkkuja. Nyt kehittelin pikamunkeista ja kristallipullista yhdistelmän. Tein näistä vielä pieniä suupalan kokoisia, joten nämä ovat ihania vaniljaisia herkkupaloja. Koristelusokerin sekaan lisättävä vaniljasokeri viimeistelee tämän herkun! 

Minä annostelin munkit pienellä keksikauhalla, jolla on helppo annostella sopivan kokoisia ja samalla myös saman kokoisia munkkeja öljyn joukkoon. 

Nopeat vaniljamunkit

Vaniljamunkit eli kristallimunkit

(noin 30 kpl pieniä munkkeja)

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl sokeria

50 g voita

2 dl vaniljavanukasta

2 kananmunaa

1/2 dl maitoa

Paistoon

noin 1 litra ruokaöljyä

Koristeluun

noin 1 dl erikoishienoa sokeria 

3 tl vaniljasokeria

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita sekaisin. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon vaniljavanukas, kananmunat, maito ja sulatettu voi. Sekoita hyvin lusikalla tai lastalla, mutta älä vatkaa taikinaa.

Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa 165-170 asteiseksi. Nosta kauhalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista pieniä munkkeja noin kolme minuutin ajan. Voit paistaa useamman munkin kerrallaan, kunhan munkeilla on tilaa turvota paiston aikana. Paista ensiksi yksi munkki ja halkaise se. Näin näet, onko paistoaika munkeille sopiva. Jos munkki on sisältä taikinainen, niin lisää paistoaikaa. 

Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Sekoita koristelun sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kierittele munkit sen jälkeen vaniljaisessa sokerissa. Herkuttele suupalan kokoisilla ja ihanan pehmeillä vaniljamunkeilla.

Huom! Muista olla varovainen kuuman öljyn kanssa. Pidä lämpömittaria öljyssä paiston ajan, jotta saat pidettyä mahdollisimman tasaisen paistolämpötilan.

Pehmeät pikkumunkit
Herkulliset vaniljamunkit

Kurkkaa blogin muut vappuherkut täältä

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Voisiko kuitenkin käyttää vaniljavanukkaan tilalla vaniljakastiketta, lisäten vjv

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Se on varmasti löysempää, joten en osaa ihan tarkalleen sanoa toimiiko samalla tapaa. Olen tehnyt näitä rahkalla ja vaniljavanukkaalla, ja siinäkin piti hieman muunnella reseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close