Suklaanmakuinen täyte kakkuun

Täytekakut ovat nyt valmistujaisjuhlien lähestyessä kovassa kysynnässä. Varsinkin erilaisia helppoja täyteohjeita kysellään minulta kovasti niin täällä blogissa kuin sähköpostillakin. Suklaanmakuista kondensoitua maitoa käytin jo aikaisemmin tähän herkulliseen suklaajäätelöön. Koska maku oli herkullinen, päätin kokeilla samaisesta suklaanmakuisesta kondensoidusta maidosta myös täytekakun täytettä. Oli ihana kuulla, kun yksi kakun maistelija totesi: ”Tämähän maistuu ihan suklaajäätelölle. Miten se on mahdollista?”

Tämä täyte valmistuu kädenkäänteessä, yhdessä kulhossa.  Kaikki täytteen raaka-aineet mitataan kulhoon ja vatkataan vaahdoksi. Valmistuksesta ei tule suurta tiskimäärää – joka usein on leivonnassa plussaa 🙂 

Suklaanmakuinen täyte kakkuun 

(noin 4-5 munan täytekakkuun)

1 prk (397 g) suklaanmakuista kondensoitua maitoa

4 dl vispikermaa

200 g ranskankermaa (noin 30% rasvaa)

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. 

Minä paistoin kakkua varten kaakaoisen kakkupohjan neliövuoassa. Kostutin kakun maidolla. Pursotin kermavaahdosta ruusukkeita kakun ympärille aloittaen kakun alalaidasta. Viimeiseksi sitten pursotin vielä ruusukkeet tuohon kakun yläpinnalle. Koristeluun käytin tuoreita marjoja. 


Vinkki! Jos haluat täytteestä paksumpaa kuin kermavaahto, niin voit lisätä joukkoon muutaman liivatelehden.

Tuossa yllä on näkyvissä tuo suklaanmakuisen kondensoidun maidon tölkki. Ainakin meidän lähimarketissa tuo on myynnissä leivontahyllyssä, muiden kondensoitujen maitojen vieressä.Kommentoi

 1. Maarit says:

  Mainio superhelpon ja makoisan täytteen ohje! Täytyypä kokeilla tätä suklaaversiota 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kokeile ihmeessä. Maistuu tosiaan suklaajäätelölle 🙂

 2. Nimetön says:

  Tää on nyt supertyhmä kysymys, mutta vaihtamalla suklaamaidon tavalliseksi kinuskiksi keitetyksi kondensoiduksi maidoksi aineksista tulee kakun välissä pysyvä kinuskin makuinen vaahto?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ei ole yhtään tyhmä kysymys! Täältä löydät vielä vaihekuvallisen vastauksen: http://www.pullahiiri.com/2012/05/vinkit-aitienpaivakakkuun.html
   Eli kyllä onnistuu 🙂

 3. Ruokasurffausta - Anna says:

  Ihanan helppo ja maukas ohje! Ja kiinnostaa sama kuin edellistä, tuleeko tosiaan kinuskinmakuinen täyte myös tuollain? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kinuskivaahto tulee tuolla toisella ohjeella. Siihen vaikka banaania seuraksi – banoffee-täyte!

 4. Nimetön says:

  Mulle nuo kondensoidut maidot on ihan uusi tuttavuus. Onko tietoa sisältävätkö ne laktoosia tai ovatko vähälaktoosisia?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kondensoitu maito sisältää laktoosia ja minun ymmärrykseni mukaan vieläpä aika paljon, koska se on tiivistemaitoa. Blogistäni löytyy ohje itsetehtyyn kondensoituun maitoon, joka on valmsitettu maitojauheesta (saa myös laktoosittomana), mutta sen käyttökokemuksista esimerkiksi tällaisissa resepteissä ei ole kokemusta.

  2. Pullahiiri/Taru says:

   Tässä vielä linkki reseptiin: http://www.pullahiiri.com/2009/11/itsetehty-kondensoitu-maito-ja-toffee.html
   Voisin kyllä jossain vaiheessa hieman tarkistella reseptiä, josko saisin vielä paremman lopputuloksen kondensoituun maitoon itsetehtynä. Kyllä tuokin toimii esim. hyydykekakussa.

 5. Nimetön says:

  Itse en ole huomannut, enkä edes tiennyt että suklaista kondensoitua maitoa on olemassakaan. Tosin en viime aikoina ole edes leivontahyllyillä vieraillutkaan. Mistä tuota saa?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Itse olen ainakin Citymarketeissa nähnyt tuota. Leivontahyllyiltä tuo löytyy ainakin meidän lähimmässä CM:ssä. Kannattaa aina tutkiskella mitä uutta löytyy 🙂 Saattaa yllättyä, jos ei ole aikoihin leivontahyllyillä käynyt!

 6. Nimetön says:

  Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla, vaikuttaa niin herkulliselta! Olisiko sinulla jotain hyvää ideaa mitä voisi tehdä toiseen väliin täytteeksi tämän suklaan kaveriksi. Haluaisin kokeilla jotain uutta perinteisen mansikka tai vadelmatäytteen tilalle 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hups! Olikin jäänyt tämä sinun kommenttisi huomaamatta. Miten olisi jokin kinuskinen vaahto/mousse? Jos siis jotain muuta halust kuin marjaa.

 7. PuuVilla says:

  Minun pitääkin kokeilla itsetehtyä kondensoitua maitoa, koska olen ihaillut monia herkullisen näköisiä ohjeita, eikä maitotuote ulkolaisena saa minulta kyllä yhtään puolta. Olen odottanut että joku firma keksisi kotimaassamme tehdä vastaavaa markkinoille.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Se on ihan totta, että kotimaisena tämä olisi vielä parempi tuote. Ikävä kyllä en ole törmännyt edes kondensoituun maitoon aivan kotimaisena versiona, mutta eiköhän sekin saada markkinoille jossain vaiheessa. Sen verran kysyttyä tuo kondensoitu maito on. Ehkä tämä suklaaversio ei ole niitä kondensoiduista maidoista se ensimmäinen, mutta edes sitä tavallista versiota 🙂

 8. Nimetön says:

  Kondensoitu maito on ollut kiva löytö ja tämän reseptin myötä lähdin metsästämään myös tuota suklaaversiota. Olen nyt sitä pariin eri oteeseen kokeillut ja mielestäni siinä on kumma sivumaku. Odotin siltä paljon, mutta ikävä kyllä ei jää meidän käyttöön. Harmi!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Oi, mikäköhän tuo sivumaku oikein on? Itse en sitä ole huomannut. Olisiko vain eräkohtainen? Toki nämä ovat makuasioita, joten joku tarkkamakuinen saattaa erottaa maussa jonkin pienen vivahteen, mitä kaikki muut eivät edes huomaa. Itse olen tätä käyttänyt esimerkiksi jäätelössä, pirtelössä ja tässä kakun täytteessä. Nämä ovat ainakin maistuneet ja saaneet arvosteluraadilta "hyvät pisteet". Ihan sellaisenaan sitä ei kyllä meillä ole syöty. Voisiko sivumaku erottua alkuperäisessä tuotteessa, mutta ei valmiissa tuotteessa, kun siinä on esimerkiksi kermaa/maitoa/jäätelöä joukossa makua pehmittämässä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close