Itse tehdyt juhlavat sokeripalat

Jos haluat tehdä viimeisen päälle itse kaikki juhlapöydän tarjottavat, niin nyt löydät vinkit myös itse tehtyihin sokeripaloihin. Näillä on ihana koristaa juhlapöytä ja samalla tarjota hieman luksusta vieraiden kahvihetkeen. Nämä sokeripalat saa värjättyä oman maun mukaisesti ja muotoiltua haluttuun malliin silikonimuotin avulla.Ja on muuten taas kerran helppoa. Minulla oli käytössä silikoninen karkki- tai suklaamuotti ja se toimi tuossa oikein hyvin.

Olen tässä jo alkanut miettimään, että olenko jollakin tapaa ”helpon keittiön leipuri”, kun tuon helppouden voisi kirjata melkein joka päivitykseen… No, kyllä niitä haastavampiakin täältä ajoittain löytyy, mutta mukavaahan se on, jos helpolla saa hyvää ja vieläpä näyttävää aikaiseksi – eikö?

Itse tehdyt sokeripalat

(14-17 kpl muotin koosta riippuen)

1 1/2 dl sokeria (talous/kide/hienosokeri)

noin 1 tl vettä

(elintarvikeväriä)

silikonimuotti

Mittaa sokeri. Sekoita vesi ja elintarvikeväri keskenään. 

 Lisää seos sokerin joukkoon. Sekoita sokeria niin, että se muuttuu kauttaaltaan halutun väriseksi. Lusikoi sokeri silikonimuotin koloihin.

Painele tiiviisti. Jätä sokerit muottiin yön yli kuivumaan. Paina varovasti valmiit ja hyvin kuivuneet sokeripalat pois muoteista. 


Vinkki! Sokeripalojen kannattaa antaa kuivua rauhassa, koska kosteat sokeripalat menevät murskaksi irrottaessa.

Jos kaipaat vielä lahjavinkkiä valmistuvalle

Kirjakaupoista ja suurista marketeista löytyy tämän blogin eli Pullahiiren leivontanurkan Kuppikakut-kirja. Kirja on ilmestynyt tänä keväänä ja pitää sisällään monia tekniikkavinkkejä kuppikakkujen eli muffinssien koristeluun sekä tietysti suuren määrän erilaisia kuppikakkureseptejä karkeilla täytetyistä pinjata-kuppikakuista moneen erimakuiseen juustokuppikakkuun. Kirja antaa opit erilaisiin pursotuksiin, sokerimassakoristeisiin sekä esimerkiksi supersuosittujen Hi-hat kuppikakkujen koristeluun! Alla olevasta kuvasta pääset kurkkaamaan virtuaalisesti kirjan sivuille. 

Myös Pullahiiren leivontanurkan Kurssilahjakorttit koristelu- ja leivontakursseille on myynnissä. Kysy lahjakortteja sähköpostitse [email protected] Lahjakortit toimitetaan sähköpostilla, joten lahjakortin hankinta on helppoa ja nopeaa. Lahjakortin voi printata tai lähettää sähköpostilla lahjan saajalle. Näin voi helposti muistaa myös kauempana asuvaa! 

Kommentoi

 1. KakkuHovi says:

  Mahtava idea! 🙂 Kauniit sokeripalat saavat varmasti huomiota kahvipöydässä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   AIvan totta! Lisäksi saa hieman väriä vielä tuohon juhlapöydän tarjoiluun mukavasti näillä sokeripaloilla.

 2. mustakissa says:

  Upeita! Tuo täytyy ottaa käyttöön heti kun on juhlalle aihetta seuraavan kerran.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Laita ihmeessä muistiin tämä idea. Itsekin mietin, että josko tyttären syntymäpäiville näitä tekisi enemmänkin ja vaikka monessa eri värissä.

 3. Jenni says:

  Määkin tein näitä pari vuotta sitten ja ihanan näköisiä tuli! ♡

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tämä on tosiaan kiva idea tuonne juhlapöytään. Itse olen myös joskus pikeerillä koristellut sokeripaloja nyt 9v. täyttävän neidin ristiäisiin. Näistä tulee vielä näyttävämpiä. Se on aina olemassa, että joku syö nämä makeisina kahvipöydästä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close