Koristeltu kerroskakku

Tämän kerroskakkun suunnittelin kesäjuhliin tai syntymäpäiväjuhliin sopivaksi. Sain Leivontatarvikeliike Confetista kokeiltavaksi tuollaisen silikonisen Marvelous molds-muotin. Hieman jännitti muotin kokeilu, koska olin kuullut huhuja muotin käytön vaikeudesta. Loppupeleissä nuo pelottelut osoittautuivat turhiksi ja muotin käyttö olikin aika helppoa. Suurin ongelma, johon tormäsin oli se, että nuo saumakohdat ei olleet helppoja saada siisteiksi. Olen nähnyt useita kakkuja, joissa tuo saumakohta on siisti, joten tämä vaatii minultakin vielä lisäharjoittelua. Tuo kuvio ja kaikki muutkin Marvelous molds-kuvioinnit ovat niin kivoja, että varmasti viitsin harjoitella 🙂Tämän kakun kukiksi yritin tehdä leinikkejä, mutta niistä taisi tulla leinikkien ja ruusujen risteytyksiä. Kukkia kuitenkin 🙂 Kukat tein hyvin ohuesta massasta pyöreällä muotilla. Näiden tekeminen oli siis hyvin helppoa. Keskelle tomutin vihreällä tomuvärillä hieman kukan keskiosaa. 

Ohjeet Marvelous molds-muottien käyttöön:1) Tomuta muotti joko perunajauhoilla, maissitärkkelyksellä tai tomusokerilla. Minä laitoin perunajauhon liinan sisään, joten sitä sai tomuttamalla mukavasti tuohon muotin pintaan. Ylimääräiset kannattaa kutenkin ravistella pois, varsinkin jos käytät tummia värejä kuviona. Kauli sokerimassa todella ohueksi levyksi. Sokerimassalevy saa olla aivan läpinäkyvää! Voit tarvittaessa käyttää myös pastakonetta, jolla saat massasta todella ohuen. Nosta sokerimassa muotin päälle ja hiero kädellä tai kaulimella massa tiukasti muottiin. Kaikkien muotin leikkausjälkien pitää tulla massasta läpi. 


2) Levitä liima massan päälle ja irroita kaikki irrotettavat palat muotista ennen kakkuun painamista (kts. vinkki alta). Voit itse valita haluatko käyttää kakkuun tässä muotissa tuon verkko-osan vai nuo pienet välissä olevat palat. Minä käytin tuon verkko-osan tässä kakussa.


3) Levitä muottia joka suuntaan (kts. kuva alla) ennen muotin painamista kakun reunaan. Näin kuvio irtoaa vielä paremmin muotista. Paina muotti kakun reunaan, jotta sokerimassa kiinnittyy kakun pintaan. Kääri muotti irti kakun pinnasta. Ole varovainen, jotta sokerimassa ei pääsisi venymään. Paina vielä kädellä koriste sokerimassan pintaan ja lisää tarvittaessa irtonaisiin kohtiin elintarvikeliimaa. Voit kääriä muottia joko sivulta toiselle tai ylhäältä alas. Muotti on hyvin taipuisa.Vinkit!

– Saumakohdissa kannattaa olla todella tarkkana, jotta ne saa tehtyä siististi. Toinen vaihtoehto on piilottaa saumakohdat 

koristeilla 🙂
– Muotista voi myös jaotella osia, jotka haluaa käyttää. Näin ollen kakun ei aina tarvitse olla juuri yhtä korkea tai korkeampi kuin muotti. Voit myös käyttää muotista pieniä osia kakun yksityiskohtina, jolloin noita saumakohtiakaan ei tule niin paljon. 


– Liiman voi lisätä myös koristeen pintaan siinä vaiheessa kun ylimääräiset palat on otettu pois. Näin voit käyttää nuo ”liimattomat” palat uudestaan seuraavaan kaulittavaan levyyn. 
Minä käytin sokerimassana vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, koska olen itse todennut sen irtoavan muoteista helpommin kuin moni muu massa. Tuo massa on lisäksi hyvän makuista ja muutoinkin helppoa käsitellä. 

Tämän kakun valmistin viiden ja kolmen munan sokerikakkupohjista. Täytteenä toimi tähän tyyliin tehty hedelmäinen mandariinista ja persikasta tehty mousse. Päällinen on tuota vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa ja sen alla on sokerista, voista ja vaniljasokerista tehty sokerikreemi.
Yhteistyössä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close