Glögijäät

Glögijää - hieman erilainen glögi

Glögijäät on hieman erilaisempi tapa tarjoilla glögi tämän vuoden pikkujouluissa. Jäädytä itsetehty glögitiiviste jäätelömuoteissa tikun kanssa. Näin saat herkullisen glögijuoma. Kun glögijää on sulanut kuuman veden joukkoon, voit tikulla hämmentää juomaa.

Tämä on alkoholiton glögijuoma, joten se soveltuu koko perheelle kivaksi ohjelmanumeroksi. Juomaksi sulava glögijääpuikko on varsinkin lasten mieleen. Tähän kannattaa itse keittää glögitiiviste vahvasta mehusta – joko omatekemästä tai kaupan. Lisää kuitenkin vettä ennen jäädyttämistä, niin glögijäät jäätyvät paremmin. Alla oleva resepti on tehty kaupan mehutiivisteeseen, jonka laimennussuhde on 1 osa mehua, 5 osaa vettä. Kurkkaa ohjeiden alta vielä glögin ja veden suhteet.

Jos sinulta ei löydy jäätelömuotteja tai jäätelötikkuja, niin voit valmistaa nämä myös jääpaloina. Jääpalat laitetaan samaan tapaan juomalasiin ja kaadetaan kuuma vettä päälle. glögijääpaloja käytettäessä tarvitaan toki lusikka hämmentämistä varten.

Kurkkaa alta hauskat glögijäät!

Glögijäät glögitiivisteestä

Glögijäät

Glögitiiviste
1/2 l vahvaa mehutiivistettä (1+5)
1 pss glögimaustetta

Glögijäätä varten tarvitset lisäksi:
Vettä
Jäätelömuotteja
Jäätelötikkuja

Glögitiivisteen valmistaminen: Valmista glögitiiviste mittaamalla vahva tiivistemehu kattilaan yhdessä glögimausteen kanssa. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Jätä glögitiiviste noin 30-60 minuutin ajaksi jäähtymään glögimausteiden kanssa.

Siivilöi mehusta sen jälkeen glögimausteet pois ja jäähdytä valmis glögitiiviste.

Glögijään valmistaminen: Lisää jäähtyneen glögitiivisteen joukkoon suurin piirtein saman verran kylmää vettä. Kaada juoma jäätelömuotteihin. Laita tikut paikoilleen muotteihin joko ennen tai jälkeen glögin liisäämisen, hieman jäätelömuotista riippuen. Nosta muotit pakastimeen. Tee tämä vaihe mielellään jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta glögijäät ehtivät jäätyä.

Juomien valmistaminen: Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Laita jäätynyt glögijääpuikko glögilasiin ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Kun glögijää sulaa, niin samalla glögistä tulee juuri sopivan lämmintä juotavaksi.

Lisää halutessasi joukkoon rusinoita ja manteleita.


Jos käytät 1+5 suhteista mehutiivistettä glögiin, niin veden määrä on seuraava:

1/2 dl jäätelömuotti = lisää glögijään joukkoon silloin 1 dl kuumaa vettä
1 dl jäätelömuotti = lisää glögijään joukkoon silloin 2 dl kuumaa vettä


Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelömuotteja, niin voit toteuttaa tämän myös jääpalamuoteilla, mutta ilman tikkua. Tai voihan ne tikutkin laittaa, jos on isoja jääpaloja kyseessä. Laita glögijääpalat glögilasiin ja kaada samaan tapaan kuuma vesi päälle.

Glögitiiviste ei välttämättä jäädy pakastimessa kunnolla ilman veden lisäämistä sen joukkoon, joten älä ohitä tätä vaihetta.

Glögijään valmistaminen
Glögijää ja kuuma vesi
Glögijäätelöt
Valmis glögijuoma

Kurkkaa myös nämä jouluiset juomavinkit:

Helppo hilloglögi
Viileä glögimocktail
Itsetehty glögitiiviste

Muista seurata Pullahiiren leivontanurkkaa myös Instagramissa sekä Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close