Kesäinen uunimehu raparperista ja mansikoista

Päätin juhannuksen kunniaksi tehdä meille mökillä herkullista mehua raparpereista ja mansikoista. Minulla oli mukanani yhdeksän isoa raparperin vartta sekä yksi 300 g mansikkarasia. Aluksi ajattelin tehdä raparperista ja mansikoista tuoremehua, mutta päädyinkin kokeilemaan, voisiko mehua tehdä uunissa. Onnistuihan se ja pääsin vielä helpommalla kuin tuoremehua tehtäessä. Sain sopivasti tehtyä mehun valmistuksen ajan muita hommia, kun mehuainekset olivat muhimassa uunissa.

Kurkkaa alta ohje herkulliseen uunimehuun, jota voit käyttää sellaisenaan tai laimentaa kuplajuomalla. Laimentamiseen käy hyvin esimerkiksi kivennäisvedet tai vaikka kuohuviini. Kuvien pulloissa on kivennäisvedellä laimennettua mehua ja isossa purkissa ehtaa mehua sellaisenaan jääpalojen ja sitruunamelissan kanssa. 

Uunimehu raparperista ja mansikasta

(noin 2 litraa)

noin 9 vartta(noin 2 litraa) tuoretta raparperia

300 g mansikoita

noin 4-5 dl sokeria

1 1/2 l vettä

Pese ja pilko raparperit ja mansikat uunivuokaan. Ripottele päälle sokerit. Kuumenna vesi esimerkiksi vedenkeittimessä kiehuvaksi ja kaada kiehuva vesi raparperien ja mansikoiden päälle. Nosta vuoka uuniin 175 asteeseen noin 40 minuutin ajaksi. 

Nosta vuoka pois uunista, kun raparperit tuntuvat pehmeiltä. Muussaa marjat ja raparperit survimella tai lusikalla kevyesti. Valuta mehu siivilän tai harson läpi puhtaisiin mehupulloihin tai lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä mehu kylmässä. 

Mehun tarjoiluun voit käyttää jääpaloja, sitruunamelissaa ja kuplajuomaa. 

Vinkki! Sokerin määrää voi säädellä oman maun mukaan!

Vinkki! Älä heitä siivilöinnistä jääneitä mansikan ja raparperin ”roippeita” pois vaan leivon niistä vielä esimerkiksi yhden kulhon marjapiirakka. Näin minäkin tein! Sain hyödynnettyä nuo herkulliset maut sekä mehuun että piirakkaan. Näitä sitten nautimme juhannuksen herkkuhetkellä. 

Katso kuva piirakasta alta!

Kesän herkullisia makuja monessa muodossa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close